25 Nisan 2022 13:06 Güncelleme : 13 Haziran 2022 12:21

Twitter Yönetim Kurulunun Elon Musk’ın Teklifini Ciddiye Alacağı Söyleniyor

Twitter Yönetim Kurulunun Elon Musk’ın Teklifini Ciddiye Alacağı Söyleniyor

Durum hakkında bilgisi olan iki kişi, sosyal medya servisinin yönetim kurulunun, geçen hafta teklifi için finansman ayarlamaya başladıktan sonra, Bay Musk’ın şirketi satın almak için 46.5 milyar dolarlık istenmeyen teklifini görüşmek üzere Pazar sabahı toplandığını söyledi. Finansman, Twitter yönetim

Durum hakkında bilgisi olan iki kişi, sosyal medya servisinin yönetim kurulunun, geçen hafta teklifi için finansman ayarlamaya başladıktan sonra, Bay Musk’ın şirketi satın almak için 46.5 milyar dolarlık istenmeyen teklifini görüşmek üzere Pazar sabahı toplandığını söyledi. Finansman, Twitter yönetim kurulunun Bay Musk’ın hisse başına 54.20 dolarlık teklifini nasıl gördüğü konusunda bir dönüm noktası olduğunu ve şirketin 11 yönetim kurulu üyesinin teklifini ciddi şekilde düşünmesini sağladığını söyledi.

Twitter yönetim kurulu, potansiyel bir anlaşma etrafındaki diğer hatları görüşmek üzere Pazar günü daha sonra Bay Musk’ın tarafıyla bir araya gelmeyi planladığını söyledi, gizli bilgileri tartışmaya yetkileri olmadığı için anonimlik koşuluyla konuşan kişiler. Bu ayrıntılar, herhangi bir olası anlaşmayı kapatmak için bir zaman çizelgesini ve bir anlaşma imzalandıktan sonra bozulursa ödenecek ücretleri içerir.

Herhangi bir anlaşma kesin olmaktan uzak, ancak Twitter yönetim kurulunun dünyanın en zengin adamı Bay Musk ile ilişki kurmaya istekli olması ileriye doğru atılmış bir adımı temsil ediyor. Twitter’da 83 milyondan fazla takipçisi olan ve bu yılın başlarında şirkette hisselerini toplamaya başlayan Musk, 14 Nisan’da şirketi satın alıp özele götürme niyetini açıkladı. Ancak teklifi Wall Street tarafından çabucak reddedildi çünkü anlaşmayı yapacak parayı bulup bulamayacağı belli değildi. Twitter ayrıca, Bay Musk’ın şirketin hisselerinden daha fazlasını biriktirmesini önleyecek bir savunma manevrası olan “zehir hapı”nı da benimsedi.

Bay Musk geçen hafta teklifini güncelleyerek Twitter’a teklifini daha ciddi bir şekilde düşünmesi için baskı yaptı. Perşembe günü yaptığı bir menkul kıymet dosyasında, Bay Musk, yatırım bankası Morgan Stanley ve bir grup diğer borç verenden aldığı finansmanı nasıl bir araya getirdiğini ve bunların 13 milyar dolar borç finansmanı ve Tesla’daki hissesine karşı 12,5 milyar dolar daha kredi teklif ettiğini anlattı. , yönettiği elektrikli otomobil üreticisi. Öz sermaye finansmanına yaklaşık 21 milyar dolar eklemesi bekleniyordu.

Şimdi, son derece olanaksız görünen bir anlaşma daha olası olabilir. Durum hakkında bilgisi olan kişiler, Twitter ve Bay Musk’ın karıştığı durumun akıcı ve hızlı hareket ettiğini söyledi.

Etiketler

Teknoloji  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış