24 Haziran 2022 16:15 Güncelleme : 24 Haziran 2022 16:15

TOKİ Yine Hayalleri Gerçekleştiriyor! Ev Sahibi Olmak İsteyenlerin Dikkatine

TOKİ Yine Hayalleri Gerçekleştiriyor! Ev Sahibi Olmak İsteyenlerin Dikkatine

Artan ev arsa fiyatları, konut sahibi olmak isteyen aileleri zor durumda bırakırken TOKİ tüm hızıyla projelerini hayata geçirmeye devam ediyor. Dur durak bilmeyerek ülkenin dört bir yanında insanları ev sahibi yapan TOKİ şimdilerde 100 bin konutluk bir projeyle gündemde yerini alıyor. İşte projenin ve başvuruların detayları

TOKİ ve Çevre ve Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı hayali bir ev sahibi olmak isteyenlere müjdeli haberi verdi. TOKİ ile Çevre ve Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığ konut projesinde önemli bir adım atıyor. Yeni yapılan açıklamaya göre KDV'den muaf olacak konutların üreticilerine 100 bin konutluk yatırım imkanı sunulacak. İşte 100 bin konutluk yatırımın ayrıntıları…

TOKİ ve Çevre ve Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığının yaptığı KDV'den muaf olacak konutların üreticilerine 100 bin konutluk yatırım merakla bekleniyor. Vatandaşlar bu projenin ne zaman başlayacağını öğrenmek istiyor. Bu proje ile ev almak isteyenlere yeni bir kapı açılıyor. Hem bu sefer sadece konut değil arsa ve sanayi yatırımları da bu süreçte vatandaşın ayağına gelecek.

TOKİ yatırım yapmak isteyenlere sunduğu 10 bin yeni konutluk projesi ile adından sıkça söz ettiriyor. Hem konut üreticileri hem de ev sahipleri için bu proje büyük bir avantaj sağlayacak. Hayata geçirilecek olan plan kapsamında sunulacak arsalar açık artırma yolu ile satılacak. Bunun için 27 il belirlendi. Bu iller belirlenirken konutların, sanayi alanlarının ve arsaların uygun bir mevkide olmasına dikkat edildi.

AÇIK ARTIRMA DETAYLARI BELLİ OLDU

TOKİ’nin dar gelirli vatandaşlara toplu konut projesinin ihale tarihleri açıklandı. Kentsel dönüşüm ve konut projesi kapsamında yapılacak evler açık artırma ile sahiplerini bulacak. TOKİ 29 ve 30 Haziran tarihleri arasında açık artırma ile sahiplerini bulacak. Yapılacak olan bu açık artırmada 27 farklı il ön plana çıktı. 349 farklı yapıdaki arsa açık arttırmada sunulacak. Belirlenen bu 27 il arasında İstanbul ve Ankara başta olmak üzere Konya, Amasya, Kayseri, Sivas, Çorum, Aksaray, Diyarbakır, İzmir, Muğla, Balıkesir, Şanlıurfa, Gaziantep, Adana gibi iller bulunuyor.

Etiketler

Sağlık  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış