27 Haziran 2022 12:08 Güncelleme : 27 Haziran 2022 12:08

Ölen Yakınlarınızı Metaverse Canlandıracak! Bilim Kurgu Filmi Değil Bunu da Yaptılar!

Ölen Yakınlarınızı Metaverse Canlandıracak! Bilim Kurgu Filmi Değil Bunu da Yaptılar!

Yapay zeka teknolojileri, Metaverse evrenleriyle birlikte farklı bir boyut kazanırken şimdilerde bilim adamları tarafından akıl almaz bir çalışma başlatıldı. Uzmanlardan gelen son ifadelere göre internet kullanıcıları, artık ölmüş yakınlarıyla iletişime geçebilecekler ve onların seslerini duyabilecekler. İşte, teknoloji dünyasında çığır açacağı düşünülen ilgili teknolojiye dair merak edilen tüm detaylar.

Her geçen gün gelişmeye devam eden yapay zeka, şimdilerde çok farklı konulara da ev sahipliği yapıyor. Yapay zeka ürünlerinin son temsilcisi olarak gösterilen Metaverse için ortaya atılan o iddia, herkesin şaşkına dönmesine neden oldu.

Bilim adamları tarafından geliştirilen son Metaverse teknolojisinde insanların ölen yakınlarını VR teknolojileri ile görebilecekleri ve hatta onlarla iletişime geçebilecekleri ifade edildi. Şimdilerde test aşamasında olan bu uygulama, teknoloji severler arasında da büyük bir heyecan yarattı. İşte, kişilerin ölen yakınlarıyla iletişim halinde olabilecekleri o Metaverse teknolojisine dair merak edilen tüm detaylar.

‘’Deep Nostalgia’’ Teknolojisi Ölen Kişileri Taklit Edebilecek!

Yapay zeka teknolojileri, insanları şaşırtmaya devam ediyorken şimdilerde ünlü bilim adamları tarafından müthiş bir iddia ortaya atıldı. Geçtiğimiz günlerde bir proje üzerinde çalıştıklarını ifade eden soyağacı oluşturma platformu MyHeritage, ‘’Deep Nostalgia’’ adını verdikleri teknoloji sayesinde ölmüş kişilerin fotoğraflarının oynatılmasını ve adeta canlıymış gibi olabilmelerini sağlayacak.

Şimdilerde 1 milyondan fazla fotoğraf üzerinde yapılan deneylerde platformu kullanan kişiler, ölmüş yakınlarının adeta kendilerine gülümsediklerini, başlarını oynattıklarını ve göz kırptıklarını ifade ettiler. Bu haber, VR teknolojisi adına devrim niteliğinde bir gelişme olarak kabul edilirken şimdilerde Deep Nostalgia uygulamasının tüm fotoğrafları aynı anda hareketlendirebileceği açıklandı.

‘’Deep Nostalgia’’ Teknolojisi Ölen Kişileri Taklit Edebilecek!

Ölen Kişilerin Sesleri de Birebir Şekilde Taklit Edilecek!

Ölmüş kişilerin fotoğraflarının hareketlendirilebileceği teknoloji için şimdilerde ses çalışmalarının da başladığı ifade edilmişti. MyHeritage platformu tarafından yapılan açıklamaya göre kullanıcılar, Amazon’un sesli asistan hizmeti Alexa sayesinde hayatını kaybeden yakınlarının seslerini tekrar duyabilecekler. Bu durum, geçtiğimiz günlerde Amazon tarafından yapılan bir etkinlikte bir çocuğun ölen büyükannesinin sesinin taklit edilmesiyle de kanıtlandı. Ayrıca gelen haberlere göre yeni ses teknolojisi, yakın bir zamanda sesinin taklit edilmesi istenen herkes için aktif hale gelecek.

Ölen Kişilerin Sesleri de Birebir Şekilde Taklit Edilecek!

Etiketler

Teknoloji  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış