19 Haziran 2022 21:20 Güncelleme : 19 Haziran 2022 21:20

Kilo Vermek İstiyor Fakat Veremiyorsanız Birde Bunları Deneyin! İşte Sağlıklı Kilo Vermenizi Sağlayacak Ara Öğünler

Kilo Vermek İstiyor Fakat Veremiyorsanız Birde Bunları Deneyin! İşte Sağlıklı Kilo Vermenizi Sağlayacak Ara Öğünler

Birçok diyet listesi, günde öğünden oluşur. Bu da kahvaltı ile öğle arasında en az 4-5 saat, yine öğle ile akşam öğünü arasında 5-6 saat ara olması anlamına gelir. 4-5 saat aç kalmak, bir sonraki öğünde şuursuzca yemek yemenize

Birçok diyet listesi, günde 3 öğünden oluşur. Bu da kahvaltı ile öğle arasında en az 4-5 saat, yine öğle ile akşam öğünü arasında 5-6 saat ara olması anlamına gelir. 4-5 saat aç kalmak, bir sonraki öğünde şuursuzca yemek yemenize neden olur. Bu şekilde günde 3 öğün beslendiğinizde, kilo vermek yerine almanız da kaçınılmazdır. Oysa düşük kalorili ve sağlıklı ara öğün alternatifleri ile aç kalmadan sağlıklı bir şekilde kilo verebilirsiniz. Yıllarca 3 öğün beslenmiş biri olarak söyleyebilirim ki, 6 öğün yemek kesinlikle kilo verdiriyor. Peki, ara öğünlerde ne yemeli? Sağlıklı ara öğün seçenekleri nelerdir?

Meyve

Ara öğünlerde en çok verilen alternatiflerin başında meyveler geliyor. Peki ama hangi meyveler? Birçok şok diyet listesi, yüksek kalorisi nedeniyle muz yemenizi yasaklar. Oysa muz, içerdiği vitamin ve mineraller ile vücudunuz için çok faydalıdır. Ayrıca tok tutan besinler listesinde de ilk sıralardadır. Muzun yanı sıra yine tok tutan ve vücut için inanılmaz faydaları olan ananası da ara öğün alternatifi olarak tüketebilirsiniz. Elinizin altında her ikisi de yoksa, o zaman portakal, mandalina ve elma da tercih edebilirsiniz.

Kuruyemişler

Fındık, ceviz, badem… Bunların her biri sağlıklı birer ara öğün alternatifidir. Özellikle badem, sağlığınız için oldukça faydalıdır. Aynı şekilde ceviz ve fındık da tüketebilirsiniz. Bu üçü arasında en yüksek kalorili olan badem olmasına rağmen, ara öğünlerde mutlaka badem tüketmenizi tavsiye ediyoruz. Badem, aynı zamanda tok tutucu özelliğe de sahiptir.

Yulaflı Meyveli Yoğurt

Marketlerde satılan hazır meyveli yoğurtlar yerine, 3 tatlı kaşığı yulaf, 2 tatlı kaşığı kara üzüm ve 1 kase yoğurdu karıştırıp tüketebilirsiniz. Yulaf, vücudunuzun ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineralleri karşılarken, kara üzüm de cildi güzelleştirici ve kan yapıcı özelliği ile çok faydalıdır. Yoğurt da aynı şekilde kalsiyum içerdiğinden, yulaflı meyveli yoğurt, çok sağlıklı ve faydalı bir ara öğün seçeneğidir.

Süt

Ara öğün olarak bir bardak yarım yağlı süt tükettiğinizde, bir sonraki ana öğünde eskisinden daha az yemek yediğinizi gözlemleyebilirsiniz. Süte karşı hassasiyetiniz varsa, laktozsuz süt de tüketebilirsiniz.

Sandviç

Sabah protein almadıysanız, 1 dilim hindi füme ile lezzetli bir sandviç hazırlayabilirsiniz. İhtiyacınız olan diğer malzemeler ise şöyle; 2 dilim tam buğday ekmeği ya da kepekli ekmek, 1 ince dilim yağsız peynir, 1 çay kaşığı zeytin ezmesi, 1 adet marul ya da kıvırcık, 1 dilim domates ve 1 dilim de hindi fümeyi iki dilim ekmeğin arasına koyup, evden çıkmadan peçeteye sarıp kabınıza koyun. İş yerinde acıktığınızda, bu sandviç sizin için hem sağlıklı hem de doyurucu bir ara öğün olacak.

Etiketler

Yaşam  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış