5 Aralık 2018 15:36 Güncelleme : 13 Haziran 2022 11:52

Çocuklarla Evde Yılbaşı Kutlaması

Çocuklarla Evde Yılbaşı Kutlaması

Yeni yıl yaklaşırken birçok kişinin kutlamalar konusundaki heyecanı da başladı. Çoğu ebeveyn çocuklarına yeni yıl heyecanını doyasıya yaşatmak istiyor. Özellikle de çocuğunu dışarıya götürmek yerine evde kutlama yapmanın daha doğru olduğunu düşünenler için fikir arayışı sürüyor. Peki çocuklarla evde

Yeni yıl yaklaşırken birçok kişinin kutlamalar konusundaki heyecanı da başladı. Çoğu ebeveyn çocuklarına yeni yıl heyecanını doyasıya yaşatmak istiyor. Özellikle de çocuğunu dışarıya götürmek yerine evde kutlama yapmanın daha doğru olduğunu düşünenler için fikir arayışı sürüyor. Peki çocuklarla evde yılbaşı kutlaması nasıl yapılmalı? Öncelikle şunu belirtmeliyiz ki çocuklu ailelerin yılbaşını evde kutlama kararı en doğrusu olsa gerek. Özellikle de küçük yaşta çocuğu olanların alkollü mekanlarda kutlama yapması çocuğun psikolojisi açısından hiç önerilen bir durum değil. Siz de çocuğumla evde kutlama yaparım diyenlerdenseniz sizlere birkaç fikir sunacağız. Çocuğunuzu mutlu edecek, yılbaşı heyecanını artıracak fikirler sayesinde kendi programınızı oluşturabileceksiniz.

Çocuklarla Yılbaşı Kutlaması İçin Öneriler

Çocuklarla evde yılbaşı kutlama programı hazırlayacaksanız dikkat etmeniz gereken bazı detaylar var. Öncelikle programınızı oluştururken göz önünde bulundurmanız gereken önerilerden bahsedelim;

  • Eğer çocuğunuzun yaşı küçükse yılbaşı kutlamasını daha erken bir saate ayarlamanız gerekebilir. Çocuğunuzun uyku düzenini bozmayacak bir kutlama planlayıp 12’yi beklemeden yeni yıl heyecanını yaşatabilirsiniz. Özellikle dışarıya çıkmayı planlayan aileler için bu bir alternatiftir. Çocuğunuzu 12’den önce uyutarak yanında annenizi ya da yakın birini bırakıp eşinizle dışarı çıkabilirsiniz. Ancak çocuğunuzu evde yalnız bırakmamanızı önemle hatırlatmak isteriz.
  • Yılbaşı için evde ufak hazırlıklar yapabilirsiniz. Kuracağınız görkemli bir kutlama masası olabilir. Meyvelerden hazırlanmış rengarenk kokteyller çocuğunuzu mutlu edecektir. Patlamış mısır, çekirdek, cips ve eğlencelik atıştırmalıklar da gecenin vazgeçilmezlerindendir.
  • Çocuklarınıza yılbaşı heyecanını günler öncesinden hissettirmek isterseniz evinizin bir köşesine yılbaşı ağacı süslemesi yapabilirsiniz. Çocuklarla evde yılbaşı kutlaması için ortama heyecan katacak çeşitli süslemeler de keyifli olacaktır. Bu süslemeleri özellikle çocuklarınızla birlikte yapmanız onların da ilgisini artıracaktır.
  • Evde yılbaşı kutlarken çocuklara farklı ve unutulmaz anılar bırakmanızda fayda var. Eğer kalabalık bir kutlama ortamı hazırladıysanız çeşitli oyunlar alarak çocukların geceyi daha renkli ve heyecanlı yaşamasını sağlayabilirsiniz. Tombala keyfi ile yılbaşı kutlamalarının yıllar boyu unutulmayacak anılara dönüşeceğini eskiler bilir.

Çocuklarla evde yılbaşı kutlaması planlanırken aslında yapılması gereken en önemli şey kendinizden fedakarlık ederek çocukların ilgilendi alanlara yönelmek ve çocuk için uygun program oluşturmaktır.

Tags: çocuklarla evde yılbaşı kutlamasıevde yılbaşı kutlamasıyılbaşı kutlaması için öneriler

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış