10 Ekim 2018 03:57 Güncelleme : 13 Haziran 2022 11:52

Türk Vatandaşına Vize İstemeyen Ülkeler

Türk Vatandaşına Vize İstemeyen Ülkeler

Yaklaşan yılbaşı tatilini yurtdışında geçirmek isteyenlerin vizesiz ülke arayışı başladı. Yurtdışına yapılan tatil ya da iş seyahatlerinde en büyük sorunlardan birisi vizedir. Bu noktada Türk vatandaşlarına kolay giriş imkanı sağlayan ülkeleri tercih etmek işinizi kolaylaştıracaktır. Türk vatandaşlarına vize istemeyen

Yaklaşan yılbaşı tatilini yurtdışında geçirmek isteyenlerin vizesiz ülke arayışı başladı. Yurtdışına yapılan tatil ya da iş seyahatlerinde en büyük sorunlardan birisi vizedir. Bu noktada Türk vatandaşlarına kolay giriş imkanı sağlayan ülkeleri tercih etmek işinizi kolaylaştıracaktır. Türk vatandaşlarına vize istemeyen ülkeler deyince akla direkt serbestçe girilebilecek ülkeler gelmemelidir. Elbette ki kayıt işlemleri ya da giriş ücreti gibi hızlı ve kolay işlemlerle uğraşmanız gerekecek. Ancak giriş için detaylı belge istekleri ile uğraştırmanızı gerektirmeyecek.

2018 yılı itibariyle yaklaşık 85 ülkede 30 ila 90 günlük tatil gezileri için Türk vatandaşlarından vize istenmiyor. Bu fırsatı kaçırmayarak tatil planlarınızı çeşitli güzergahlarda düzenleyebilirsiniz.

Andorra

(90 gün vizesiz)

Avrupa Kıtası’nda Fransa ve İspanya sınırları arasında kalan Andora,Türk vatandaşlarından vize istemeyen ülkeler arasında yer alıyor. Ancak ülkenin kendi havalimanı olmadığı için Fransa ya da İspanya üzerinden ulaşım mümkün. Bunun içinde Schengen vizesine sahip olmak gerekmektedir.

Arjantin

(90 gün vizesiz)

Güney Amerika Kıtası’nda yer alan Arjantin doğal güzellikleri ve görülmeye değer eşsiz mekanları ile Türk vatandaşlarına vizesiz tatil imkanı sunuyor.

Bahamalar

Kuzey Amerika Kıtası’nda bulunan Bahamalar turizm amacıyla geldiğini ispat eden Türk vatandaşlarına 8 aylık vizesiz tatil imkanı sunuyor.

Bosna-Hersek

Avrupa Kıtası tatil seçeneklerinizde 90 günlük vizesiz ülkeler listesine Bosna-Hersek ekleyebilirsiniz.

Brezilya

Türklere vizesiz ülkeler arasında 90 günlük izni bulunan Brezilya Güney Amerika’da yer almak.

Britanya Virjin Adaları

Farklı güzellikleri keşfedebileceğiniz bu ülkede 30 gün vizesiz tatil imkanı bulabilirsiniz.

Cook Adaları

Denizin keyfini doyasıya çıkarmak isteyenler için 31 günlük vizesiz tatil imkanı Cook Adaları’nda Türk vatandaşlarını bekliyor.

Doğu Timor

Havalimanı ya da deniz ulaşımı ile gelen turistlere 30 günlük tek girişli vize veren ülke, kara sınırında ise ücret karşılığı 90 günlük vize vermektedir.

Dominik Cumhuriyeti

Kuzey Amerika’nın muhteşem deniz keyfini yaşamak için Dominik Cumhuriyeti’nde 30 günlük ücretli vize alınabiliyor.

Endonezya

Asya Kıtası’nda yer alan ülkeler arasında Türk vatandaşına vizesiz giriş sağlayan ülkelerden birisi de Endonezya.

Türk vatandaşları için vizesiz tatil imkanı sağlayan 102 ülke bulunmaktadır. Bu ülkelerden bazılarını önerdik. Özellikle gezip görmenize değecek bu ülkeleri ziyaret edebilirsiniz.

Tags: Türklere vizesiz ülkelervize istemeyen ülkelervizesiz ülkeler

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış