25 Eylül 2021 23:17 Güncelleme : 13 Haziran 2022 12:01

TRT 1 Hz. Mevlana Dizisi Oyuncuları ve Dizinin Yayın Tarihi Belli Oluyor

TRT 1 Hz. Mevlana Dizisi Oyuncuları ve Dizinin Yayın Tarihi Belli Oluyor

TRT 1, yeni dizisi için harekete geçti. Bu sezon önemli dizilerle karşımıza çıkan kanal, reytinglerde zirveyi hedefliyor. Hali hazırda pek çok dizisi de reyting sonuçları bakımından tatmin edici başarılar elde etmekte. Barbaroslar, Masumlar Apartmanı ve Teşkilat gibi dizilerin gidişatından

TRT 1, yeni dizisi için harekete geçti. Bu sezon önemli dizilerle karşımıza çıkan kanal, reytinglerde zirveyi hedefliyor. Hali hazırda pek çok dizisi de reyting sonuçları bakımından tatmin edici başarılar elde etmekte. Barbaroslar, Masumlar Apartmanı ve Teşkilat gibi dizilerin gidişatından memnun. Ancak Mevlana Celaleddin Rumi’nin hayatının anlatılacağı dizi daha da farklı bir konseptle buluşacak. Dizinin konusu herkesin tahmin ettiği üzere Mevlana ile bağlantılı. Ancak hem onun hayata bakış açısına hem de döneminde yaşayan ünlü isimlere de değinilecek. Peki dizide kimler oynayacak? Hz. Mevlana dizisinin konusuyla beraber yayın tarihi de ortaya çıktı.

Hz. Mevlana Dizisi Oyuncuları

Dizinin oyuncuları arasında Mevlana’ya hayat verecek isim Bülent İnal oldu. Diğer oyuncular ise Kaan Yıldırım, Ahu Türkpençe, İlker Aksum, Ushan Çakır, Levent Can, Devrim Özkan, Burç Kümbetlioğlu, Mert Turak, Erdal Yıldız, Yusuf Çim, Mert Karabulut, Turgay Aydın, Can Nergis, Semra Dinçer, Baki Davrak ve Burak Can gibi isimlerden oluşuyor.

Hz. Mevlana Dizisi Yayın Tarihi

Hz. Mevlana’nın yayın tarihi için muhtemelen Ekim ayı düşünülüyor. Çünkü resmi bir açıklamada bulunulmadı. Ayrıca fragman bakımından da güncel gelişme yaşanmadığı için bir sonraki ay ekrana gelebilir. Ekim ayından sonraki tarihlere sarkarsa reyting konusunda sıkıntılar yaşanacağından ötürü, tarih erkene alınacaktır. Söz konusu dizi için özel bir alan kiralandığı ve iç dış surların inşa edildiği belirtiliyor. Bu alanda pek çok kişi çalışıyor. Dizi için adeta yeni bir yer inşa edildi. Hal böyle olunca beklentiler de iyice yükseldi. Genel olarak bu strateji pek çok tarihi dizide uygulanmakta. TRT 1, diğer diziler aracılığıyla elde ettiği başarının aynısını bu proje için de kullanacak. Önümüzdeki günlerde daha detaylı bilgiler elde etmeyi umuyoruz. Uyanış Büyük Selçuklu dizisi gibi aksesuarlara çok ciddi önem verildi.

Etiketler

Magazin  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış