3 Ağustos 2021 17:53 Güncelleme : 13 Haziran 2022 12:03

YouTube Yeni “Premium Lite” Paketini Sunacak

YouTube Yeni “Premium Lite” Paketini Sunacak

Bilindiği üzere YouTube ülkemiz dahil birçok ülkede avantajlı üyelik paketlerini uzun zaman önce kullanıma sundu. Bu paketler arasında en beğenileni “YouTube Premium” paketi temel olarak reklamsız bir YouTube deneyimi sunuyor. Bu özelliğe ek olarak pakette video indirme, videoları arka

Bilindiği üzere YouTube ülkemiz dahil birçok ülkede avantajlı üyelik paketlerini uzun zaman önce kullanıma sundu.

Bu paketler arasında en beğenileni “YouTube Premium” paketi temel olarak reklamsız bir YouTube deneyimi sunuyor. Bu özelliğe ek olarak pakette video indirme, videoları arka planda oynatma ve YouTube Music tarafı da tek paket olarak sunuluyordu. Üyeliğin bu avantajları 16,99 TL olan fiyat etiket ile ülkemizde sunuluyordu.

Bu paketin bazı kullanıcılara pahalı gelmesi sonucunda YouTube, Avrupa merkezlerinde “Premium Lite” adında yeni bir paketi test etmeye başladığı ortaya çıktı. Henüz herkese açık olmayan bu özellik Avrupa’da 11,99 euro etiketi ile sunulan Premium paketin yanına 6,99 euro olarak sunuluyor.

YouTube Premium ve YouTube Premium Lite Arasında Fark Ne?

YouTube Premium kullanıcılarının büyük bir çoğunluğu aslında reklamsız videolar için ücret ödüyor ve arka planda oynatma ya da çevrim dışı izlemek için indirme gibi özellikleri kullanmıyor.

Bu yeni sunulacak olan YouTube Premium Lite özelliği direkt olarak reklamsız YouTube deneyimi sunacak. Reklam konusunda herkesi bıktıran YouTube’un böyle paketlerin alınmasını zorunlu hale getirmesi eleştiriliyor. Özelliğin ülkemiz dahil çok yakın bir süre içerisine herkese sunulacağı düşünülüyor.

Etiketler

Teknoloji  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış