31 Temmuz 2021 08:15 Güncelleme : 13 Haziran 2022 12:04

iPhone 13 ve MacBook Pro İşlemcilerinin Üretimi Sorunlar Nedeniyle Durduruldu

iPhone 13 ve MacBook Pro İşlemcilerinin Üretimi Sorunlar Nedeniyle Durduruldu

Nikke Asia tarafından yapılan habere göre Apple’ın yeni iPhone ve MacBook modellerinde kullanılacak olan TSMC üretimi işlemcilerin gaz kirliliği nedeniyle durdurulduğu belirtiliyor. TSMC’nin “Fab 18” adındaki en gelişmiş ve büyük işlemci üretim tesisi olduğu belirtiliyor. Nikkei Asia kaynağına konuşan

Nikke Asia tarafından yapılan habere göre Apple’ın yeni iPhone ve MacBook modellerinde kullanılacak olan TSMC üretimi işlemcilerin gaz kirliliği nedeniyle durdurulduğu belirtiliyor.

TSMC’nin “Fab 18” adındaki en gelişmiş ve büyük işlemci üretim tesisi olduğu belirtiliyor. Nikkei Asia kaynağına konuşan yetkiler Apple’ın eylül ayında tanıtması beklenilen iPhone 13 modelinin ve MacBook Pro modellerini işlemcilerinin bu tesiste üretildiğini aktarıyor.

iPhone 13 serisinde kullanılacak olan A15 Bionic işlemci modelleri ve MacBook modellerine kullanılması beklenilen M2 Apple Silikon işlemcilerin tesisteki üretim durması nedeniyle aksaklık yaşadı.

TSMC üretim yetkililerinin tedbir amaçlı üretimi durdurduğu ve çalışanları evlerine gönderdiği belirtiliyor. Fabrikada üretimi etkileyen bu gazların yeniler ile değiştirileceği ve arından üretime devam edileceği belirtiliyor.

Apple, iPhone 13 Ailesi ve iPad Mini Modelleri İçin 100 Milyon A15 Bionic Siparişi Vermişti

Geçtiğimiz günlere paylaşılan bir habere göre Apple, iPhone 13 ailesi ve yeni iPad Mini modelleri için TSMC firmasına 100 milyon A15 Bionic siparişi verdiği belirtiliyor.

Bu A15 işlemci modelleri A14’ler ile oldukça benzer performans üretecek ve yine 5 nm fabrikasyon sürecinden çıkacak.

Aktarılana göre TSMC yeni nesil N5P teknoloji ile yine de eski modele kıyasla daha performans sunan bir işlemci üreteceği belirtiliyor.

iPhone 13 ailesi en son hızlı şarj özelinde gündemdeydi. Aktarılana göre iPhone 13 ailesi eski nesil 12 modellerindeki 20W yerine 25W hızlı şarj desteği sunacak. Apple yönetiminin bu 25 Watt hamlesi sonrası 20W’lık şarj aletlerini de güncelleyerek 25W üretmesi bekleniyor.

Etiketler

Teknoloji  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış