30 Temmuz 2021 21:30 Güncelleme : 13 Haziran 2022 12:04

Spotify Aktif Kullanıcı Sayısını Açıkladı

Spotify Aktif Kullanıcı Sayısını Açıkladı

Çevrim içi müzik dinleme sektörünü lideri olarak gösterilen ve bu haberle de lider olduğunu bir kez daha kanıtlayan Spotify, sektördeki en dişli rakibi olan Apple Music ile arayı açmaya devam ediyor. Geçtiğimiz sene, aylık kullanıcı sayısını 345 milyon olarak

Çevrim içi müzik dinleme sektörünü lideri olarak gösterilen ve bu haberle de lider olduğunu bir kez daha kanıtlayan Spotify, sektördeki en dişli rakibi olan Apple Music ile arayı açmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz sene, aylık kullanıcı sayısını 345 milyon olarak açıklayan Spotify yeni bir resmi açıklamada daha bulundu.

Eski açıklamasına göre ücretli abone sayısı 155 milyon, ücretsiz yani reklam gösterilen kullanıcı sayısını ise 200 milyon olarak açıklayan Spotify yeni verilere göre daha da yükselmiş durumda.

Gün içerisinde yapılan yeni açıklamaya göre Spotify aylık kullanıcı sayısını 365 milyon olduğunu açıkladı. Bunların 165 milyonunun ücretli üyelik olduğu belirtiliyor.

Aktarılana göre ilk verilere kıyasla kullanım oranında yüzde 22’ye kadar bir artış olduğu ve abone sayısında ise yüzde 20’lik bir artış olduğu görülüyor.

Spotify En Son Bildirim Özelliği İle Gündemdeydi

Aktarılana göre uygulama içerisinde bildirim sekmesi ile bir zamanlar uygulama içerisine olan özellik geri getirilecek. Bu bildirim özelliği ile kullanıcıların favori sanatçılarının yeni çıkan albümleri kullanıcıları bildirilecek.

Özelliğin müzik tarafında yanında favori podcast tarafı için de kullanıma sunulacağı belirtiliyor. Bir zamanlar uygulama içerisinde müzik paylaşımı gibi özellikler de kullanımdaydı fakat Spotify geri dönüşlerle birlikle bu özelikleri kaldırmış gibi gözüküyor.

Yeni çıkan albüm ve podcast bölümlerine odaklanan bu özelliğin ilerleyen süreçte daha da kullanışlı bir hale gelmesi bekleniyor.

Etiketler

Teknoloji  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış