28 Temmuz 2021 03:30 Güncelleme : 13 Haziran 2022 12:05

Spotify Yeni Bildirim Özelliğini Sunacak

Spotify Yeni Bildirim Özelliğini Sunacak

Online müzik dinleme sektörünün öncüsü Spotify, ilerleyen haftalarda iOS ve Android tarafı için önemli bir özellik sunacak. Aktarılana göre uygulama içerisinde bildirim sekmesi ile bir zamanlar uygulama içerisine olan özellik geri getirilecek. Bu bildirim özelliği ile kullanıcıların favori sanatçılarının

Online müzik dinleme sektörünün öncüsü Spotify, ilerleyen haftalarda iOS ve Android tarafı için önemli bir özellik sunacak. Aktarılana göre uygulama içerisinde bildirim sekmesi ile bir zamanlar uygulama içerisine olan özellik geri getirilecek. Bu bildirim özelliği ile kullanıcıların favori sanatçılarının yeni çıkan albümleri kullanıcıları bildirilecek.

Özelliğin müzik tarafında yanında favori podcast tarafı için de kullanıma sunulacağı belirtiliyor. Bir zamanlar uygulama içerisinde müzik paylaşımı gibi özellikler de kullanımdaydı fakat Spotify geri dönüşlerle birlikle bu özelikleri kaldırmış gibi gözüküyor.

Yeni çıkan albüm ve podcast bölümlerine odaklanan bu özelliğin ilerleyen süreçte daha da kullanışlı bir hale gelmesi bekleniyor.

Spotify’ın Pazardaki En Dişli Rakibi Apple Music Android Tarafına Önemli Bir Güncelleme Yayımladı

Spotify bilindiği üzere pazarın ilk örnekleri olduğu için kullanıcı konusunda oldukça rahat davranabiliyor. Apple Music tarafı geçtiğimiz günlerde “kayıpsız” ve “Dolby Atmos” gibi önemli özellikleri ekstra bir ücret istemeden kullanıma sunmuştu. Spotify tarafı ise bilindiği gibi Hi-Fi özelliğinin uygulama içerisine geleceğini uzun zaman önce müjdelemişti.  Spotify’ın Hi-Fi özelliğini ayrı bir ücret ile kullanıcıya sunması planlanıyor.

Apple Music İle Sunulan Kayıp Ses Özelliği Ne Demek?

Apple konu hakkında şu açıklamalarda bulunuyor:

“Apple Music’te “Kayıpsız” ifadesi 48 kHz’e kadar kayıpsız ses ve “Yüksek Çözünürlüklü Kayıpsız” ifadesi ise 48 kHz ile 192 kHz arası kayıpsız ses anlamına gelir.

Kayıpsız ve Yüksek Çözünürlüklü Kayıpsız dosyalar çok büyük boyutludur ve standart AAC dosyalarına göre daha fazla bant genişliği ve depolama alanı kullanır.”

Etiketler

Beyoğlu  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış