27 Temmuz 2021 06:30 Güncelleme : 13 Haziran 2022 12:05

Clubhouse, “Numara Sızıntısı” Hakkında Açıklamada Bulundu

Clubhouse, “Numara Sızıntısı” Hakkında Açıklamada Bulundu

Bir zamanlar Facebook, Reddit ve Twitter sosyal medya devlerini korkutan ve benzer uygulamalara yönelten Clubhouse, artık eskisi kadar gündeme gelmiyor. Geçtiğimiz günlerde yeni nesil sosyal medya ile ilgili büyük bir iddia ortaya atılmıştı. Aktarılana göre uygulama üzerinde milyonlarca kullanıcının

Bir zamanlar Facebook, Reddit ve Twitter sosyal medya devlerini korkutan ve benzer uygulamalara yönelten Clubhouse, artık eskisi kadar gündeme gelmiyor.

Geçtiğimiz günlerde yeni nesil sosyal medya ile ilgili büyük bir iddia ortaya atılmıştı. Aktarılana göre uygulama üzerinde milyonlarca kullanıcının telefon numara bilgileri darkweb tarafına sızdırılmıştı.

İddia sonrası ilk kez konuşan Clubhouse yönetimi ise durumu yalanlayarak hiçbir güvenlik ihlalinin olmadığını ve data sızıntısı gibi durumların yaşanmadığı belirtti. Teknoloji gündemince konuşulan bu iddialar, bazı güvenlik uzmanları tarafından da yalanlanmıştı.

Uzmanlar bot yazılımları tarafından sahte numaralar oluşturmuş ve bunların veri tabanında sergilendiğini açıklamıştı. Clubhouse tarafından açıklanan göre verilen numaraların çoğu Clubhouse kullanıcı değil. Matematiksel yapay zeka tarafından oluşturulduğu öne sürülen numaraların daha önceki Facebook sızıntılarının bir parçası olabileceği düşünülüyor.

Clubhouse Geçtiğimiz Günlerde Herkese Açık Hale Geldi

Clubhouse, bilindiği üzere oldukça uzun bir süre iOS tarafına özel sadece davetiye sistemi ile kullanılabilen bir uygulamaydı. Uygulamanın çok kısa bir süre içerisine popüler olmasındaki en büyük etken bu iOS ve davetiye sistemi olarak gösterildi.

Geçtiğimiz aylarda Android tarafına da gelen Clubhouse artık davetiye sistemini tamamen kalırmış durumda. Uygulama günümüzde oldukça kısıtlı bir kitle tarafından kullanılıyor ve bu sistemin kalması yine de bir şey değiştirmeyecek gibi gözüküyor.

Etiketler

Teknoloji  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış