23 Temmuz 2021 19:19 Güncelleme : 13 Haziran 2022 12:07

Akıllı Telefon Modellerinde Yeni Trend: “Sanal RAM”

Akıllı Telefon Modellerinde Yeni Trend: “Sanal RAM”

Akıllı telefon dünyasında her markanın farklı isimlendirmeler ile sunduğu bu Sanal RAM furyası oldukça beğenilen bir özellik haline gelmiş durumda. Çin merkezli teknoloji üreticisi OPPO bu teknolojiyi “bellek RAM genişletme” adı ile tanımlıyor. Diğer üreticiler de farklı isimler

Akıllı telefon dünyasında her markanın farklı isimlendirmeler ile sunduğu bu Sanal RAM furyası oldukça beğenilen bir özellik haline gelmiş durumda.

Çin merkezli teknoloji üreticisi OPPO bu teknolojiyi “bellek / RAM genişletme” adı ile tanımlıyor. Diğer üreticiler de farklı isimler kullanıyor. Bu yeni özellik tam olarak nasıl çalışıyor ve neler vadediyor? OPPO konu hakkında şu açıklamaları yapıyor:

“Kullanıcıların bellek talebinin artması durumunda sistem, dahili depolama kaynaklarından alan ayırarak akıllı telefonun modeline göre belleğe 1 GB’tan 5 GB’a kadar ekleme yapabiliyor.

Örneğin Reno5 ve Reno5 Lite modellerinde bulunan 8 GB belleğe, ihtiyaç duyulduğu takdirde 5 GB daha eklenebiliyor. Aynı şekilde A Serisi’nde bulunan A74 modelinin 4 GB olan belleğine 3 GB daha ekleme yapılabiliyor. 

Yeni özellik sayesinde kullanıcılar çok sayıda zorlu uygulama ve oyunu aynı anda performans kaybı olmadan kullanabiliyor. Özellikle daha az kullanılabilir belleğe sahip modellerde RAM+ seçeneği, performansın iyileştirilmesinin bir sonucu olarak bellek parçalanmasını azaltıyor.”

Bu teknolojiyi daha açıklayıcı ifadelerle anlatmak gerekirse; teknoloji telefonun yerleşik hafızasını (ROM) gerektiğinde belleğe (RAM) dönüştürebiliyor.

Sanal RAM Özelliğini Kullanan Tüm İsimler

Bilindiği kadarıyla bu özellik ilk olarak OPPO modelleri ile kullanıma başlandı. OPPO sonrası Xiaomi ve ZTE firmaları da bu özelliği akıllı telefon modelleri üzerinde kullanmaya başladı.

Teknoloji sayesinde azala ya da kısıtlı bellekler hızlı depolamalar sayesinde sanal da olsa oldukça iyi bir performansa dönüşüyor.

Etiketler

Teknoloji  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış