1 Mart 2021 16:58 Güncelleme : 13 Haziran 2022 12:00

Balıkesir’de Gezilecek Yerler

Balıkesir’de Gezilecek Yerler

1.227.000 nüfusuyla Marmara Bölgesi’nin en değerli şehirlerinden olan Balıkesir’de gezeceğiniz yerlerin sayısı neredeyse hiç bitmemektedir. Tarihi güzelliklerinden simgesel yapıtlarına, doğal güzelliklerinden sahillerine fazlaca keşfedilecek güzelliklere sahiptir ve bu güzellikleri görmek için gün geçtikçe turistlerin sayısı artmaktadır. Balıkesir’de

1.227.000 nüfusuyla Marmara Bölgesi’nin en değerli şehirlerinden olan Balıkesir’de gezeceğiniz yerlerin sayısı neredeyse hiç bitmemektedir. Tarihi güzelliklerinden simgesel yapıtlarına, doğal güzelliklerinden sahillerine fazlaca keşfedilecek güzelliklere sahiptir ve bu güzellikleri görmek için gün geçtikçe turistlerin sayısı artmaktadır. Balıkesir’de çeşitli gezilecek yerler:

Müzeler

Tarihi yapıları severler için müzeler harika yerlerdir. Balıkesir’de bulunan bazı müzeler:

  • Bandırma Arkeoloji Müzesi: 2003 yılında halka açılan bu müzede kazılardan ve Kyzikos antik kentinin çevresinden gelen eserler sergilenmektedir.
  • Gönen Mozaik Ve Açık Hava Müzesi: Bizans, Roma ve Osmanlı dönemlerinden kalan eserleri sergileyen bu müzeyi ziyaret etmeyi unutmayın.

Simgesel Yapıtlar

Balıkesir’in tarihini belirten bazı yapılar vardır. Bu yapılar:

  • Yedi Şehitler Anıtı: Bu anıtın hikâyesi Kurtuluş Savaşı’nın ilk yıllarında Yunan gemilerinden açılan ateşlerle şehit düşen askerlerin anıtıdır. Balıkesir halkının dua ettiği bu anıta gelmeyi unutmayın.
  • Balıkesir Saat Kulesi: İlk yapımı 1827 yılında gerçekleşen bu saat kulesi 1897 yılında oluşan depremde yıkılmıştır ve 1901 yılında tekrar yapılmıştır.

Kuş Cenneti

İnsanları düşündüğü kadar hayvanları da düşünen Balıkesir’de kuş cenneti vardır:

  • Manyas Gölü Ve Kuş Cenneti Milli Parkı: 1975 yılında dünyaca ünlü kuş cennetleri arasına girmiş ve A Sınıfı Diploma kazanmış olan Manyas Gölü’nü gezmeyi unutmayın. Avrupa, Afrika ve Asya’ya göç eden yüzlerce kuş türünü burada konaklarken görebilmeniz mümkündür.

Plajlar

Tatil yapmayı severler için Balıkesir’de mükemmel plajlar bulunmaktadır:

  • Badavut Plajı: Ayvalık’ın güzel plajları arasında bulunan Badavut Plajı’nın tertemiz ve dalgasız suyunda tatil yapabilirsiniz.
  • Altınova Plajı: Bu plajın en güzel özellikleri kumunun ince olması ve suyunun derin olmamasıdır. Rahatlamak isteyenler için birebir tercih edilen bu plaja göz atmayı unutmayın.

Manzaralar

Manzara izlemeyi severler için Balıkesir’de farklı farklı noktalar vardır:

  • Şeytan Sofrası: Gün batımında Ayvalık ve Midilli adalarını izlemek görebileceğiniz en nadide şeyler olabilir. Efsaneye göre Cennetten kovulan Şeytan karşıya geçmek için ayak izini bırakmış ve kül olan lav birikintisini ayak izi olarak kabul eden insanlar buraya bu ismi vermişlerdir.
  • Cennet Tepesi: Balıkesir’de gün batımı önemlidir çünkü göreceğiniz güzel manzaralar gün batımında ortaya çıkmaktadır. Armutçuk ilçesinde bulunan bu tepeye güzelliğinden dolayı bu ismi vermişlerdir.

Yaylalar

Yemyeşil ağaçlar eşliğinde dolaşmak isterseniz :

  • Kozak Yaylası: Ayvalık’ın güzide yaylalarından olan Kozak’ta kısa ağaçların manzarasına dalabilir, doya doya yürüyüş yapabilirsiniz. Kozak Yaylası’nın bir kısmı İzmir iline bağlanmaktadır.

Milli Parklar

Sevdikleriniz beraber vakit geçirmek isterseniz farklı milli parkları ziyaret edebilirsiniz.

  • Kazdağı Milli Parkı: Görebileceğiniz en temiz doğal yerlerden olan Kazdağı Milli parkının tesislerinde ailenizle veya sevdiklerinizle piknik yapabilir, etraftaki bitkiler eşliğinde yeşil rengini doya doya seyredebilirsiniz.
Tags: Balıkesir’de Gezilecek YerlerBalıkesir’de Gezilecek Yerler listesiBalıkesir’de Gezilecek Yerler nereler

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış