10 Ağustos 2020 00:25 Güncelleme : 13 Haziran 2022 11:57

Kredi Kartını Yurt Dışı Alışverişe Açtırma

Kredi Kartını Yurt Dışı Alışverişe Açtırma

Kredi kartı kullanımı günümüzde oldukça yaygındır. Hemen hemen her çalışan kişi mutlaka başvuruda bulunur. Hem taksitli olması hem de an ki hızlılığı sayesinde birçok kişi tarafından tercih edilir. Hele ki internet üzerinden alışveriş yapılması seçeneğinden dolayı, kredi

Kredi kartı kullanımı günümüzde oldukça yaygındır. Hemen hemen her çalışan kişi mutlaka başvuruda bulunur. Hem taksitli olması hem de o an ki hızlılığı sayesinde birçok kişi tarafından tercih edilir. Hele ki internet üzerinden alışveriş yapılması seçeneğinden dolayı, kredi kartı kullanmak istemeyen kişiler tarafından bile tercih edilir.

Ancak kimi insanın kafasında kredi kartının yurt dışında nasıl kullanacağı yönünde soru işaretleri bulunur, çünkü kredi kartlarının çoğu yurt dışı alışverişine maalesef kapalıdır. Her ne kadar yurt içinde yaşayan vatandaşlarımız varsa, aynı şekilde yurt dışında yaşayan ya da tatile giden birçok vatandaşımız da bulunduğu için bu soruyu kendilerine sormak durumunda kalırlar.

Kredi Kartını Yurt Dışı Alışverişine Nasıl Açtırırız?

Öncelikle kredi kartınızın yurt dışı kullanımına açık olup olmadığını öğrenmek için ilgili bankanızı arayarak sormanız gerekir. Daha sonrasında eğer kartınız yurt dışı kullanımına açık değilse, bankaya giderek başvuruda bulunabilirsiniz. Veya telefon bankacılığını arayarak yurt dışı alışverişine açılması için talep de bulunabilirsiniz. Ya da en son seçenek olarak internet bankacılığına girerek, kartlar menüsünden halledebilirsiniz.

Yurt Dışında Kredi Kartını Kullanmak Güvenli Midir?

Nasıl ki kredi kartlarını yurt içinde rahatlıkla kullanıyorsak, aynı şekilde yurt dışında da rahatça kullanabiliriz. Tek dikkat etmeniz gereken nokta oradaki pos cihazları Türkiye’deki pos cihazlarından oldukça farklıdır ve kopyalanma riskine karşı dikkatli olunmalıdır. Her fişi aldığınızda mutlaka kontrolünü yapmanız gerekmektedir. Ya da eğer kredi kartı limitiniz fazlaysa, telefon bankacılığını arayarak veya mobil uygulama üzerinden limit azaltma işlemini seçerek riski daha aza indirebilirsiniz.

Kredi Kartıyla Yapılan Yurt Dışı Harcamaları Ekstreye Nasıl Yansımaktadır?

Öncelikle yapılmış olan harcamaların, dönem sonunda ekstreye para cinsi olarak nasıl yansıması isteniyorsa o seçilir. Sonrasındaysa yapılan harcamalar seçilen para cinsine göre hesap ekstresinde gözükür. Para cinsini TL olarak göstermenizde bence fayda var, çünkü eğer yabancı para olarak seçim yaparsanız bu durumda işler değişecek ve döviz kuru devreye girecektir. Aynı zamanda bankanın üzerine koyduğu komisyon farkı harcamalarınıza yansımış olacaktır. Ve bu arada büyük kayıplar vermiş olacaksınız.

Yurt Dışında Banka Kartı Kullanımı Nasıldır?

Eğer sizde paranızın güvenliğini istiyorsanız, yurt dışına giderken nakit taşımak yerine banka kartı tercih edenlerden olabilirsiniz. Mastercard programlarını destekleyen ATM’lerden para çekme işlemlerinizi kolayca yapabilirsiniz. Tek dikkat etmeniz gereken nokta, para çekme limiti ve komisyon ücretleridir.

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış