8 Ağustos 2020 14:10 Güncelleme : 13 Haziran 2022 11:58

iPhone Restore İşlemi Nasıl Yapılır?

iPhone Restore İşlemi Nasıl Yapılır?

IPhone marka cep telefonlar ve tabletlerde bazen yazılım güncellemeleri sırasında oluşmakta olan hatalar veya uygulamaları yüklediğinizde oluşmakta olan hatalar nedeniyle yavaşlık veya donma sorunları meydana gelmekte. IPhone donma sorunları ve yavaşlık sorunları için bir çözüm önerisi olarak geri

IPhone marka cep telefonlar ve tabletlerde bazen yazılım güncellemeleri sırasında oluşmakta olan hatalar veya uygulamaları yüklediğinizde oluşmakta olan hatalar nedeniyle yavaşlık veya donma sorunları meydana gelmekte. IPhone donma sorunları ve yavaşlık sorunları için bir çözüm önerisi olarak geri yüklemeniz gerekmekte.

Cihazınızda bulunmakta olan tüm veriler geri yükleme işlemi esnasında, başka bir ifadeyle fabrika ayarlarına sıfırlama esnasında silinecektir. Bu sebepten ötürü de, lütfen restorasyon işlemine başlamadan önce cihazınızın yedeğini muhakkak alınız.

Restore Ne İşe Yarar?

Bugün siz değerli okuyucularımıza ve Apple kullanan kişilere Apple markalı aygıtlar için hangi kurtarma modunun çalıştığını ve kullanıcıların nasıl yapacağını anlatacağız. Öncelikli olarak, Kurtarma modunun ne olduğunu kısaca açıklamayla başlayalım;

Kurtarma modu, hatasız bir bilgisayardan eksik veya hatalı olan bir Wi-Fi ağından yeni güncellemeleri tekrardan yüklemek ve cihazınızı sıfırdan başlatmak için kullanılan duruma verilen isimdir. Bunun için gerekli olanları listelemek için ise;

İlk olarak İtunes’un en son sürümü ile yüklenmiş bir bilgisayarınızın olması gerekmekte. Apple cihazınızın veri kablosunun da orijinal bir kablo olması gerekmekte. Ve en önemlisi de bir Apple cihazına ihtiyacınınız olmasıdır. İşlemi başlatmadan evvel cihazda önemli bilgi ve belgeleriniz var ise işleminiz bitene kadar bilgisayarınızın virüs uygulamasını yedekliyor olduğundan ve kapatmış olduğunuz emin olmanızda fayda bulunmakta.

Restore İşlemi Yapım Aşamaları?

  • Bilgisayarınıza iTunes programını yükleyiniz.
  • Bilgisayarınızdan iTunes programını açın ve IPhone’u bilgisayarınıza bağladığınızdan emin olun. Bu işlemin akabinde iTunes programı otomatik olarak IPhone’u tanımış olacak.

Restore Yapım Aşamaları Devamı

  • iTunes’da sol üst köşede IPhone simgesi bulunmakta, IPhone işaretine tıklayınız.
  • Geri yükleme işlemini başlatmadan evvel ise IPhone’umu Bul programını kapatmanız gerekmektedir. Bunun için ise Ayarlar, iCloud, IPhone’umu Bul seçeneklerinden kapatma işlemini yapabilirsiniz.
  • Şimdi ise IPhone simgesinin üzerine tıkladığınızda açılacak olab ekrandan “IPhone’a Geri Yükle” kısmına basacaksınız.
  • iTunes kullanıcılara yedekleme konusunda bilgilendirme yapmış olacak. Şayet yedekleme yapmak isterseniz “Yedekle” seçeneğine basınız.

Yedekleme işleminin bitmesinde sonraysa ekrana gelen uyarıda “Geri Yükle” düğmesine basınız.

Etiketler

Teknoloji  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış