8 Ağustos 2020 14:05 Güncelleme : 13 Haziran 2022 11:58

iPhone 4.5G Ayarları Nasıl Yapılır?

iPhone 4.5G Ayarları Nasıl Yapılır?

Her şeyden önce 4G ile 4.5G arasında temelde bir fark yoktur. Yani 4.5G sadece Türkiye de kullanılan bir terimdir. Türkiye’de cep telefonlarında kullanılan internet hızının ulaşmış olduğu son nokta anlamına gelmektedir. Kısaca özetlemek gerekirse 4.5G ile cep telefonunuzda

Her şeyden önce 4G ile 4.5G arasında temelde bir fark yoktur. Yani 4.5G sadece Türkiye de kullanılan bir terimdir. Türkiye’de cep telefonlarında kullanılan internet hızının ulaşmış olduğu son nokta anlamına gelmektedir. Kısaca özetlemek gerekirse 4.5G ile cep telefonunuzda ki internet hızı 10-12 kat artmış olacak. Bu da şu anda telefonlarda genel olarak kullanılan 3G hızı ile 4.5G hızı arasında anlamlı bir fark olduğunu açıkça göstermektedir.

3G hızı ortalamada 28 Mbps’lik bir hız sunuyor iken 4.5G hayatınıza girdiğinde ortalama hızınız ise 375 Mbps kadar yükselmiş olacak. Bu yükselen hız sayesinde de resim gönderme, video izleme, veri akışında bulunma, büyük yükseklikte ki filmleri indirip izlemek gibi uzun süren ve zaman alan tüm işlemlerinizi çok daha kısa süreler içerisinde gerçekleştirmenin mümkün olacağı anlamına gelmektedir. Aynı zamanda LTE zeminli teknolojilerde de görüntülü görüşmelerinizin kalitesinde de nitelikli bir artış olacaktır.

IPhone 4.5G Ayarları Nasıl Yapılır?

Günümüzde en sık kullanılan telefon markalarından birisi olan İphonunuzun 4.5G ayarlarının yapılmasında sorun mu yaşıyorsunuz? İşinize yarayacak tüm bilgilere bu makaleden ulaşabilirsiniz.

Öncelikle adım adım yapmanız gerekenler;

  • Telefonunuzun Ayarlar bölümüne girerek Hücresel Bölümünü açın
  • Hücresel bölümün den Ses ve Veri bölümüne giriş yapın ve burada LTE bölümünü aktif hale getirmeniz gerekmektedir. Ancak bu bölüm İphone marka telefonunuzun. İOS sürümüne göre ufak farklılıklar göstermektedir.
  • Örneğin kullandığınız telefon IPhone 5S ise söz konusu bölüme Ayarlar/ Hücresel/ Seçenekler/ Ses ve Veri yolunu takip ederek LTE/ 3G/ 2G seçenekleri arasından LTE seçmeniz gerekmektedir.

    IPhone ve Operatörler

    Burada operatörünüzden IPhone kullanıcıları için VoLTE’yi destekleyip desteklemediğini öğrenip 2 adımda işleminizi devam ettirebilirsiniz. 5S için VoLTE ye gerek olmadığı için sadece ayarlar sekmesinden yukarıdaki işlemleri tamamladığınızda 4.5G teknolojisine geçiş yapmaya hazır olacaksınız.

    Ancak Nisan ayı itibari le yapmış olduğunuz bu ayarlara ek olarak yapmanız gereken bir kaç değişiklik daha mevcut olup bunlar;

    • Ayarlar kısmına giriş,
    • Genel kısma seçin,
    • Hakkında bölümüne giriş yapın ve operatör güncellenmesinin gelip gelmediğini kontrol edin.

    Güncelleme geldi ise otomatik olarak güncellenecek ve indirilecektir. Tüm bu ayarları tamamladıktan sonra artık telefonunuz 4.5G teknolojisinin sunmuş olduğu tüm hız kapasitesine telefon modelinizin vermiş olduğu kapasite ile IPhonunuzu kullanabileceksiniz. IPhonunuzun 4.5 hızını tam anlamıyla verimli kullanmak için GSM operatörünüz ve sağladığı erişimin de önemli olduğunu hatırlatmakta fayda var.

    Hangi IPhone Modelleri 4.5G’yi Destekliyor?

    IPhone 5 ve üzeri tüm cihazlar 4.5G teknolojisini kullanmaya olanak sağlamakla birlikte tabi ki telefonunuzun güncelliği ve model yüksekliği 4.5G hızından daha fazla yararlanmanızı sağlamaktadır.

    4.5G ve Batarya Ömrünüz

    Tabi ki yaşayacağınız 4.5G deneyimi de telefonun batarya ömrü üzerinde 2G’den 3G’ye geçişte olduğu gibi olumsuz etkilenmeyeceği belirtildi. Yani 3G teknolojisi ile 4.5G video izleme süreleri aynı olacağından videoları daha kaliteli seyrederken şarjın daha hızlı tükenmesi gibi bir durumla karşılaşılmayacak. Kısacası kullanıcıların tüketim alışkanlıkları telefonların batarya ömrünü belirleyecek. Artık daha kesintisiz ve hızlı videolar izlenebilecek.

    Etiketler

    Teknoloji  

    Yorumlar

    0 Yorum Yapılmış