8 Ağustos 2020 13:55 Güncelleme : 13 Haziran 2022 11:56

İnternetten Alışveriş Yapma Siteleri

İnternetten Alışveriş Yapma Siteleri

Teknolojinin her alanda hızlı bir şekilde yayılmasının sonucu olarak alışverişinde artık eskisi gibi mağazalara giderek yapılmadığı, zamandan ve paradan tasarruf edilerek yapıldığı internet alışverişleri için bazı siteleri inceleyeceğiz. N.11 Giyimden elektroniğe süpermarket

Teknolojinin her alanda hızlı bir şekilde yayılmasının sonucu olarak alışverişinde artık eskisi gibi mağazalara giderek yapılmadığı, zamandan ve paradan tasarruf edilerek yapıldığı internet alışverişleri için bazı siteleri inceleyeceğiz.

N.11

Giyimden elektroniğe süpermarket ürünlerinden ev eşyalarına kadar pek çok çeşitte ürünün bulunduğu n.11, kendisine üye satıcılarla alıcılar arasında aracı görevini üstlenen bir sitedir. Siteden alınan ve ödemesi yapılan ürün alıcı tarafından teslim alındığında sistemden teslim alma onayı verir ve askıda bekleyen ödeme satıcıya aktarılır. Alıcı 3 gün içinde kargosunu teslim alamaz veya ürünü almaktan vazgeçerse siparişini iptal ederek parasını geri alır, kargosunu teslim alır ama sistemden ödeme için onay vermeyi unutur veya ihmal ederse, sistem otomatik olarak ödemeyi satıcıya aktarır.

Hepsiburada

Kendisini “Türkiye’nin en büyük online alışveriş sitesi” başlığıyla tanıtan en büyük alışveriş sitelerinden biridir. Sitede kitaptan bilgisayara, ev eşyasından giyim eşyasına kadar geniş bir yelpazede alışveriş seçeneği mevcuttur. Ödemeler doğrudan siteye kredi kartı veya banka kartı ile yapılabileceği gibi ürünün teslimi sırasında nakit olarak da yapılmaktadır. Ürün iadesi mevcut olup, alıcının ödediği para geri verilmektedir.

Trendyol

İnternetten alışveriş yapmadenilince akla gelen en önemli sitelerden biridir. Kıyafet, çanta, ayakkabı, aksesuar, makyaj malzemesi, parfüm vb. alışverişi yapılabilen siteleri arasında en çok bilinen alışveriş sitelerinden biridir. İpekyol, Mango, Hotiç, Polo gibi ünlü markaların yanı sıra Trendyolmilla gibi kendi markasını da satmaktadır. Trendyol tüm bunların yanında ev eşyası butikleri de açmaktadır. Alıcı kredi kartı ya da banka kartıyla doğrudan satıcıya ödemesini yapar. Alıcı kargosunu teslim aldıktan sonra 15 (onbeş) gün içinde ürünle beraber gönderilen iade formunu doldurarak ürünü anlaşmalı kargo şirketlerinden biriyle iade edip parasını geri alabilir.

Evidea

Daha çok ev ve dekorasyon eşyaları alanında ürünlerin satışını yapan Evidea internetten ev eşyası almak için çeşitli alternatifler sağlayan bir sitedir. Ödemeler kredi kartıyla veya banka kartıyla doğrudan siteye yapılabildiği gibi ürünün teslimi esnasında kargo şirketine de yapılabilir.

Vivense

Mobilya ve ev dekorasyon ürünleri satışını yapan Vivense diğer ev eşyası ya da mobilya satışı yapan alışveriş sitelerine göre daha yüksek fiyatlı bir site olmasına rağmen kullanıcıların kaliteli ve şık olarak niteledikleri ürünler satan bir sitedir. Site kullanıcı hatasından kaynaklanan ürünlerin iadesini kabul etmemektedir; fakat eksik veya yanlış gönderdiği parçaları ya da ürünleri değiştirmektedir.

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış