27 Mayıs 2020 01:12 Güncelleme : 13 Haziran 2022 11:59

Kudret Narı Nedir Kudret Narının Faydaları Nelerdir?

Kudret Narı Nedir Kudret Narının Faydaları Nelerdir?

Günümüzde geleneksel beslenme alışkanlıklarına dönmeye yönelik eğilimlerin arttığı gözlemlenmektedir. Modernleşmeyle birlikte terkedilen eski alışkanlıklar oluşan yeni sistemde sağlıksız beslenme düzenini ortaya çıkarmıştır. Endüstri toplumuna dönüşen toplumlarda insanın toprakla olan bağının azalması, hazır gıda tüketiminin artması beraberinde çeşitli hastalıkları

Günümüzde geleneksel beslenme alışkanlıklarına dönmeye yönelik eğilimlerin arttığı gözlemlenmektedir. Modernleşmeyle birlikte terkedilen eski alışkanlıklar oluşan yeni sistemde sağlıksız beslenme düzenini ortaya çıkarmıştır. Endüstri toplumuna dönüşen toplumlarda insanın toprakla olan bağının azalması, hazır gıda tüketiminin artması beraberinde çeşitli hastalıkları getirdi.

Beslenmenin yaşamsal bir etkinlik olması onun önemini arttırmaktadır. Bu yüzden de insanlar doğada bulunan besin değeri yüksek ve organik gıdaların önemini kavramakta ve bu tür gıdaların tüketilmesine her geçen gün daha fazla önem vermektedirler. Doğada yetişen ve sağlığımız açısından önem taşıyan besinlerden biri de kudret narıdır.

Kudret narı tropik iklim şartlarında yetişen ve sonbaharda olgunlaşan bir bitkidir. Yetişmek için bol su ve güneşe ihtiyaç duyar. Gıda olarak tüketilebilmesinin yanında ilaç sanayiinde de kullanılan bir bitkidir. Çiğ ya da pişmiş olarak da tüketilme şansı olan bitki tercihe göre yeşilken ya da sarıya dönerken de toplanabilir. Kalsiyum, fosfor ve demir yönünden zengin bir bitkidir. Tadı ekşi olduğu için tek başına tüketilmek istenmezse bal ve zeytinyağı ile birlikte yenebilir. Tedavi amacıyla kullanılmak istendiğinde mutlaka bir hekime danışılması gerekir.

Kudret narının faydaları nelerdir?

Sindirim sistemiyle ilgili sıkıntılarda faydası olduğu düşünülmektedir.

Mide ve bağırsak rahatsızlıklarına iyi geldiği bilinir.

Hazımsızlık, gastrit gibi şikayetlerde kullanılmaktadır.

Yapılan araştırmalarda hücre sağlığını koruduğu gözlemlenmiştir.

C ve E vitaminleri yönünden zengindir.

İltihaba karşı iyi geldiği bilinir.

Bağışıklık sistemi için yararları bilinmektedir.

Karaciğere faydalıdır. 

Mantar gibi rahatsızlıkların oluşmasına karşı vücut direncini arttırdığı bilinmektedir.

Yanık tedavisinde kullanılır ve cildi besleyici özelliği vardır.

Kudret narı çok fazla tüketildiğnde karın ağrısı ve ishale neden olacağından kararında tüketilmelidir.

Tags: Kudret Narı

Etiketler

Yaşam  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış