27 Mayıs 2020 00:57 Güncelleme : 13 Haziran 2022 11:56

Türkiye’de En Düşük İşsizlik Oranına Sahip 5 Meslek Grubu

Türkiye’de En Düşük İşsizlik Oranına Sahip 5 Meslek Grubu

Ülkemizde işsizlik sorununun çok büyük bir dert olduğu biliniyor. İşsiz sayısında her geçen gün yaşanan artış nedeniyle gelecekteki işini seçmek isteyen kişiler sürekli araştırma halinde. Durum öyle bir hal aldı ki, mevcut mesleğinden farklı bir iş yapan on

Ülkemizde işsizlik sorununun çok büyük bir dert olduğu biliniyor. İşsiz sayısında her geçen gün yaşanan artış nedeniyle gelecekteki işini seçmek isteyen kişiler sürekli araştırma halinde. Durum öyle bir hal aldı ki, mevcut mesleğinden farklı bir iş yapan on binlerce insan dahi bulunuyor.

Tamamen TUİK verileri baz alınarak hazırlanmış Türkiye’de en düşük işsizlik oranına 5 meslek grubu şu şekilde.

Veteriner Hekimlik

Ülkemizde en rahat iş bulabilen mesleğin veteriner hekimlik olduğu TÜİK tarafından da tescil edilmiş. Bu bölümden mezun olan kişilerin kayıtlı olarak işsizlik oranı yüzde 9 seviyelerinde bu rakam ülkemiz işsizliği göz önüne alındığında oldukça iyi gibi görünüyor.

Mühendislik

Yıllardır en çok tercih edilen ve çoğu çocuğun hayali olan mühendislik mesleği işsizlik sorununun yaşanmadığı diğer meslek gruplarından biri. Yüzde 10,3 olarak belirlenen oran bir diğer iş bulma sıkıntısı çekmeyen meslek grubunun mühendislik olduğunu gösteriyor.

Sağlık Personeli

En yüksek istihdam oranına sahip mesleklerden bir başkası da sağlık personeli meslek grubu. Özellikle içinde bulunduğumuz dönem gibi dönemlerde çok sık alım yapılan bir meslek grubu olan sağlık personeli grubu işsizlik oranı bakımından yüzde 9,6 gibi bir orana sahip görünüyor.

Güvenlik Personeli

Özellikle son yıllarda neredeyse her site ya da villanın güvenlik görevlileri tarafından korunması, bu alanda yaşanan istihdam yoğunluğunun ana nedeni. Yalnızca yüzde 6,3 gibi bir işsizlik sorunu bulunan güvenlik personeli meslek grubu için işleri neredeyse hazır denilebilir.

Mimarlık

Zaman zaman yaşanan ekonomik çalkantılardan en çok etkilenen sektör, hepimizin bildiği gibi inşaat sektörüdür. İnşaat sektörü içinde bulunan mimarlık yüzde 13,8 seviyesinde bir işsizliğe sahip. Bu durum mimarların krizlerden etkilenmediğini gösteriyor.

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış