26 Mayıs 2020 20:53 Güncelleme : 13 Haziran 2022 11:59

Az Bilinen 5 Mobil Uygulama

Az Bilinen 5 Mobil Uygulama

 21.yy’da artık telefonlara da gelen devrim sayesinde bilgisayarlarda yapılan her işi telefonlarda da yapmak mümkün hale geldi. Başta Google Play Store olmak üzere, App Store gibi 2500 adet uygulama pazarı ve bunla birlikte 50 milyondan fazla mobil uygulama

 21.yy’da artık telefonlara da gelen devrim sayesinde bilgisayarlarda yapılan her işi telefonlarda da yapmak mümkün hale geldi. Başta Google Play Store olmak üzere, App Store gibi 2500 adet uygulama pazarı ve bunla birlikte 50 milyondan fazla mobil uygulama halka açık bir şekilde kullanıma sunulmuştur.Gerek paralı uygulamalar gerekse ücretsiz uygulamalar olarak 2 çeşit uygulama türü mevcut. Fakat biz sizler için sadece ücretsiz olan Google Play Store ve App Store gibi uygulama pazarında bulunan ve az bilinen 5 mobil uygulama listesini derledik.

5) Diskdigger (Silinen Dosyaları Geri Getirme Programı)

Diskdigger Silinen Dosyaları Geri Getirme

 Çoğu kişinin yanlışlıkla ya da kaza eseri sildiği birçok anıları, fotoğraf ve videolar vardır. Diskdigger ise telefonunuza adeta gelişmiş bir çöp kutusu oluşturur. Premium ve free olarak 2 adet kullanım planı sunar. Telefonun ön belleğinden ya da hafızasından silinmiş olsa dahi silinen dosyaların çokluğuna göre ”Start Scan” dedikten sonra yaklaşık 1 saat içerisinde işlemini tamamlayarak size silinen fotoğraf ve videoları gösterir. Ardından istisna olarak silinen fotoğraflarınızı ve videolarınızı birden fazla kez de gösterebilir. Free sürümünde tam net olarak göstermese de,premium versiyonunda tam kalite göstermeye olanak sağlar.Dilerseniz de kurtar seçeneğine dokunarak dosyalarınızı kurtarabilirsiniz.Uygulama Play Store ‘da toplam 351.000 kez indirilmiştir.Puanı ise 5 üzerinden 3.9’dur.

4) Whatscan

Whatscan Hızlı Karekod Okutma

 Dünyada 1 milyardan fazla kullanıcısı bulunan Whatsapp uygulaması en iyi sosyal medya uygulamalarından birisidir. Bir de mart 2018’de gelen QR kod ile bilgisayara bağlanabilme özelliği ile çeşitli uygulamalar, buglar ve bunun gibi bir çok sorunu beraberinde getirdi. Whatscan uygulaması telefonunuzun bağlı olduğu Whatsapp hesabına, Whatscan indirerek ardından da QR kod okutarak telefonlardaki mesajları, medyaları ve aramaları canlı olarak kopyalamayı sağlar. Bunun yanı sıra mesajları ve aramaları kontrol edebilirsiniz. Uygulama Play Store ‘da 1 milyondan fazla indirilmiştir.Puanı ise 5 üzerinden 4.4’tür.

3) Para Yönetimi

 Dünya üzerindeki hemen her bölgede alışveriş yapmak adeta bir hobi haline gelmiştir. Fakat bir husus var ki paranızın ne zaman bittiğini ve nereye gittiğini hesaplayamadığınız anlar da olabilmektedir. Hesapsız bir anda yanımızda olabilecek bir uygulama ile karşınızdayız. Basit ara yüzü ve Türkçe dil desteği ile kullanıcılara güzel ve anlaşılır bir kullanım sunuyor.Uygulamanın içerisinde harcamalarını kaydederek, tasarruf planı oluşturarak paranızı kontrollü ve doğru harcayabilirsiniz.Uygulama Play Store’da 250.000 den fazla kişi tarafından indirmiştir.Puanı ise 5 üzerinden 4.7’dir.

2) Adobe Photoshop Express

Adobe Photoshop Express

 Önceleri tam bir eğitim isteyen ve sadece bilgisayar üzerinden basit yapılan photosop, günümüzde çok daha fazla gelişerek bugünkü halini aldı. Artık elinizin altında istediğiniz fotoğrafa filtre yapabilir, kırpabilir ve üzerine başka bir fotoğraf ekleyebilirsiniz.Uygulama 2012 yılında ‘Yılın düzenleme ve fotoğraf’ kategorisinde ödül almıştır.Uygulama Play Store’da 1.5 milyon kişi tarafından indirilmiştir.Puanı ise 5 üzerinden 4.6’dır.

1) Netflix

Netflix Uygulama

 Azalan televizyon izleme oranları ve yükselen mobil izleme merakı sayesinde böyle bir uygulama devreye girdi denilebilir. İyi bir internet bağlantısı ile telefonunuzdan ultra HD kalitesinde diziler, filmler, animasyonlar, çizgi diziler ve birçok belgesel kanallarını izleyebilirsiniz. Ayrıca öğrencilere sunduğu indirim ve kullanım kolaylığı sayesinde konforlu bir mobil TV imkanı sunuyor. İçerisinde kendi yapıtı olan Türk dizileri de mevcuttur. Ayrıca yayından kaldırılan birçok dizi ve filmleri de bulabilirsiniz. Uygulamanın puanı 5 üzerinden 4.6’dır

Tags: mobil uygulamalar

Etiketler

Teknoloji  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış