26 Mayıs 2020 20:33 Güncelleme : 13 Haziran 2022 11:56

Topuklu Ayakkabıyla Nasıl Yürünür? 10 Püf Noktası

Topuklu Ayakkabıyla Nasıl Yürünür? 10 Püf Noktası

Topuklu ayakkabılarla yürümek bir sanattır. İster topuklu ayakkabılardan vazgeçemiyor olun ister sadece özel davetlerde giyiyor olun, her kadının topuklu ayakkabıyla nasıl yürünür bilmesi gerekiyor. Topuklu ayakkabıları çok beğenmenize rağmen rahatsız olduğunu düşünüyor olabilirsiniz. Ancak topuklu ayakkabının, şık olmanın

Topuklu ayakkabılarla yürümek bir sanattır. İster topuklu ayakkabılardan vazgeçemiyor olun ister sadece özel davetlerde giyiyor olun, her kadının topuklu ayakkabıyla nasıl yürünür bilmesi gerekiyor. Topuklu ayakkabıları çok beğenmenize rağmen rahatsız olduğunu düşünüyor olabilirsiniz. Ancak topuklu ayakkabının, şık olmanın vazgeçilmez bir parçası olduğu kesin. “Hem zarif hem de rahat hissetmek istiyorum” diyorsanız işte sizler için topuklu ayakkabıyla rahat yürümenin 10 püf noktası…

1.Özel Gün İçin Ayakkabınızı Önceden Alın

Özel bir davet için yeni bir ayakkabı alacaksınız bunu davetten bir süre önce yapın. Davet günü gelmeden önce ayakkabılarınızla pratik yaparak, ayağınızın ayakkabının kalıbına alışmasını ve ayakkabıların açılmasını sağlamış olursunuz.

2.Tabanlarını Zımparalayın

Topuklu ayakkabılarınız yeniyse tabanının kaygan olma ihtimali vardır. Bu ihtimale karşı ayakkabınızın altını çok bastırmadan, hafifçe zımparalayın. Böylece topuklu ayakkabı ile yürürken kayma olasılığını ortadan kaldırmış olursunuz.

3.Vücudunuzu Dik Tutun

Topuklu ayakkabılarla rahat ve zarif yürümek için omuzlarınızı geriye doğru götürün ve dik durun. Bu şekilde hem estetik bir görünüm elde edersiniz hem de topuklu ayakkabıların üzerinde daha rahat durursunuz.

4.Kullanmadan Önce Pratik Yapın

Ayakkabılarınızı ilk defa kullanacaksanız dışarıda giymeden önce evde ya da kısa mesafeli bir yere giderken giyerek pratik yapın. Böylece ayakkabıların ayağınızı vurup vurmayacağını da test etmiş olursunuz.

5.Küçük Adımlar Atın ve Acele Etmeyin

Hızlı ve büyük adımlar yerine daha küçük ve sakin adımlarla yürüyün. Böylece düşme tehlikesini azaltmış olursunuz. Topuklu ayakkabıyla hızlı yürümeye çalıştığınızda hem tehlikeli olabilir hem de garip ve kötü bir görüntü ortaya çıkar. Küçük ve yavaş adımlar daha güvenli olacağı gibi daha zarif görünür.

6.Farklı Zeminlerde Test Edin

Ayakkabınızı denerken sadece halı üzerinde yürümeyin. Parke, taş, çim, toprak ve fayans gibi farklı zeminlerde de deneyin. Farklı zeminlerde yaptığınız denemeler, dışarıdaki yol şartlarına daha kolay uyum sağlamanızı destekleyecektir.

7.Düz Bir Çizgide Yürüdüğünüzü Düşünün

Topuklu ayakkabıyla yürürken düz bir çizgide yürüdüğünüzü düşünün ve ayaklarınıza değil karşıya bakın. Böylece daha düzgün yürürsünüz.

8.Önce Topuklarınızın Üzerine Sonra Parmak Uçlarınıza Basın

Topuklu ayakkabıyla düzgün yürümek istiyorsanız , düz ayakkabıyla yürüyormuş gibi ayağın bütününün hızlı bir şekilde yere temas etmesini sağlayın. Topuklu ayakkabıyla güzel yürümek için önce topuğunuzu sonra parmak uçlarınızı yere temas ettirin. Bu şekilde yürümek, dengenizi sağlama konusunda size yardımcı olacaktır.

Tabi ki merdiven çıkarken bu kuralı uygulayamazsınız. Merdivenleri çıkarken tüm ağırlığınızı parmak ucuna vermeli, inerken ise topuklarınız ve parmak uçları aynı anda yere değecek şekilde basmalısınız.

9.Ayakkabının Ayağınıza Oturduğundan Emin Olun

Topuklu ayakkabıyla rahat yürümek istiyorsanız ayakkabının ayağınıza tam oturması gerekir. Bu yüzden ayakkabı alırken doğru numarayı aldığınızdan emin olun.

10.Bilekten Bantlı Olanları Tercih Edin

Eğer topuklu ayakkabıyla yürümek konusunda tecrübeniz fazla değilse, bilekten bantlı ayakkabıları tercih edebilirsiniz. Bantlı ayakkabılar kaymayı önler ve destek sağlar. Bu tip topuklu ayakkabılarla yürümek daha kolaydır.

Topuklu ayakkabıyla nasıl yürünür, püf noktaları nelerdir sorularının cevaplarını okuduğunuza göre artık bir an önce pratik yapabilir ve topuklu ayakkabıyla hem zarif hem de rahat yürümenin tadını çıkarabilirsiniz.

Tags: Ayak SağlığıAyakkabıTopuklu Ayakkabı

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış