26 Mayıs 2020 20:21 Güncelleme : 13 Haziran 2022 11:53

Letgo İle Satış Yapmak Güvenli Midir?

Letgo İle Satış Yapmak Güvenli Midir?

İnternet ve teknoloji insanlara hiç ummadıkları imkanlar sunmaktadır. Belirli bir işi olmayan insanların bir çoğu, sadece interneti kullanarak ek gelir elde edebiliyor. Ek gelir diyoruz çünkü, milyonlarca izlenen bir YouTube kanalınız yok ise yada Instagram’da binlerce takipçisi olan

İnternet ve teknoloji insanlara hiç ummadıkları imkanlar sunmaktadır. Belirli bir işi olmayan insanların bir çoğu, sadece interneti kullanarak ek gelir elde edebiliyor. Ek gelir diyoruz çünkü, milyonlarca izlenen bir YouTube kanalınız yok ise yada Instagram’da binlerce takipçisi olan bir fenomen değilsiniz internet kullanarak elde ettiğiniz kazançlar, ek gelir olmaktan öteye geçmeyecektir.

Sadece internet kullanarak para kazanmanın çok farklı yolları bulunmaktadır. Önemli olan para kazanacağım derken, dolandırılmamaya çok dikkat etmelisiniz. Hemen hemen herkesin tercih ettiği uygulamalar arasında ikinci el eşya satış yapılan siteler, kullanılmayan eşyaları elden çıkarmak ve paraya döndürmek için çok büyük avantajlar sağlamaktadır. Letgo’ da ikinci el eşya satışının yapıldığı çok popüler olan bir uygulamadır Esas konumuz olan letgo ile satış yapmak güvenilir mi? Bu soru, internetten satış yaparak para kazanmak isteyenlerin en çok merak edip araştırdıkları konudur. Peki Letgo nedir? Nasıl satış yapılır? Letgo uygulaması güvenilir mi? İşte tüm gerçekliğiyle merak edilen soruların cevapları………

Letgo nedir

Aklınıza gelecek her türlü eşyanın satışının ve alışının yapıldığı bir mobil uygulamadır. Gardrops ve dolap gibi daha çok ikinci el kıyafet satışı yapılan uygulamalarıda satılan ürünler kargo ile gönderilebilecek boyutlarda olduğu için farklı farklı şehirlerden kullanıcılar bu tarz platformlarda alım ve satım yapabiliyorlar. Letgo’da ise durum çok daha farklıdır. Herhangi bir ürün için satış sınırlandırması olmayan letgo’da sadece aynı şehirde yaşayan insanlar, ortak bir buluşma noktasında bir araya geliyor ve elden teslimat yapıyorlar. Letgo uygulamasında kesinlikle kargo ile gönderim şansı bulunmamaktadır. Bir kez daha letgo nedir? daha net bir şekilde açıklamaya çalışalım. Letgo, beğendiği eşyayı almak isteyen alıcı ile fazla eşyalarını satmak isteyen satıcıyı aynı il sınırları içerisinde alıcı ile satıcının belirlemiş olduğu ortak bir noktada buluşturarak alışverişin tamamlanmasını sağlayan bir uygulamadır. Para akışı, alışveriş esnasında alıcıyla satıcının arasında geçer. Kesinlikle para konusunda letgo’nun herhangi bir sorumluluğu yoktur.

Letgo 2. El eşya satış uygulaması nasıl kullanılır

Uygulamayı telefonunuza yükledikten sonra karşınıza Facebook sayfanız ile giriş yapın yada üye ol şeklinde 2 farklı seçenek çıkmaktadır. genellikle kullanıcılar Facebook sayfası ile giriş yapmayı tercih etmektedir. Bundan sonraki aşamada letgo ile nasıl satış yapılır? kısımı çok daha basittir. Yapmanız gereken tek şey satmak istediğiniz ürünün fotoğrafını çekip ve yüklemektir. Bundan sonra yapmanız gereken bildirimlerinizi ve mesaj kutunuzu kontrol etmektir.

Letgo ile satış yapmak güvenilir midir

Genel itibariyle letgo ile satış yapmak gayet güvenlidir. Letgo’da satış ya da alış yaparken herhangi bir yasal zorunluluk olmamasına rağmen kendi çıkarlarınız ve güvenliğinizi sağlamak için bazı kurallara uymanız gerekmektedir.

Alıcı ürünü satın almadan önce özel mesaj bölümü ile satıcı ile iletişime geçer. Hayatın her anında kötü niyetli insanların var olduğunu unutmadan kesinlikle bu özel mesaj kısmında telefon numaranızı ve evinizin çok detaylı olarak adresini vermeyiniz. Letgo’nun mesaj bölümünde konum paylaş bölümü vardır. Bu bölümden konumunuzu paylaşarak alıcının güvenliğinizi ihlal etmeyecek şekilde adres bilgilerinizi öğrenmesini sağlayabilirsiniz.

Bazı kullanıcılar telefon numarası talep etmektedir. Bu durumda numaranızı verip verme kararı tamamen kendi insiyatifinizdedir. letgo telefon numaranızı vermemeniz konusunda sizi uyarır.

Alıcıyla ya da satıcıyla buluşmak için belirlemiş olduğumuz ortak noktanın, herkes tarafından bilinen merkezi bir yer olmasına dikkat edin. Tenha olan buluşma yerlerine gitmekten kaçının. Bütün bu tedbirleri kötü niyetli insanların olduğu ihtimalini göz önüne alarak uygulamaya çalışın.

Sattığınız ya da aldığınız ürünü evden teslim almak zorunda kalacağınız durumlar olabilir. İşte bu gibi durumlarda evde sizinle beraber bir kişi daha olmasını sağlayın. Ya da satıcının evine tek başına gitmeyin.

Bu bilgileri verirken amacımız, kesinlikle gözümüzü korkutmak değildir. Letgo’da satış yapmak güvenilir midir? Evet güvenilirdir. Kişisel bilgilerinizi paylaşmadığınız takdirde herhangi bir sorun yaşamazsınız.

Tags: İkinci El SatışLetgo

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış