25 Mayıs 2020 23:29 Güncelleme : 13 Haziran 2022 11:55

Şehzadeler Şehri Manisa Gezi Rehberi

Şehzadeler Şehri Manisa Gezi Rehberi

Ege Bölgesi’nin önemli şehirlerinden biri olan Manisa şehzadeler şehri olarak bilinir. Hem güzel yemekleri hem gezilecek yerleriyle ülkemizin ilgi çekici illerinden birisi olan Manisa, Ege Bölgesi’nin İzmir’den sonraki en büyük ikinci ilidir. Manisa Gezilecek Yerler Manisa hem merkeziyle

Ege Bölgesi’nin önemli şehirlerinden biri olan Manisa şehzadeler şehri olarak bilinir. Hem güzel yemekleri hem gezilecek yerleriyle ülkemizin ilgi çekici illerinden birisi olan Manisa, Ege Bölgesi’nin İzmir’den sonraki en büyük ikinci ilidir. Manisa Gezilecek Yerler Manisa hem merkeziyle hem ilçeleriyle pek çok gezilecek yere sahiptir.

Şehzadeler şehri olan Manisa’nın sokakları adeta tarih ve kültür kokar. Kurşunlu Kaplıcaları Kurşunlu Kaplıcaları Manisa’nın Salihli ilçesinde bulunur. Bu kaplıcalar bir vadide bulunur ve oldukça şifalıdır. Cilde iyi geldiği gibi romatizma gibi önemli hastalıklar için de bir sağlık merkezidir. Kurşunlu Kaplıcaları, Salihli merkezinden 6 kilometrelik mesafede bulunurken Manisa merkezinden ise 65 kilometre mesafe uzaklıktadır.

Sart Antik Kenti

Şehzadeler Şehri Manisa Gezi Rehberi

Salihli ilçesinde bulunan diğer bir güzellik Sart Antik Kenti’dir. Tarihte Lidya Krallığı’na başkentlik yapmış şehir ilk altın paranın çıkışına şahit olmuştur. Oldukça ilgi çekici bir yapıya sahip olan antik kentte bir geziye çıkıp tarihin derinliklerine inme imkanına sahip olabilirsiniz.

Manisa Muradiye Cami

Şehzadeler Şehri Manisa Gezi Rehberi

Osmanlı padişahlarından 1. Murat Hüdavendigar için yaptırılmış cami Mimar Sinan’ın talebelerinden olan Mahmut Ağa tarafından yaptırılmaya başlanmış fakat onun ölümü üzerine Mimar Mehmet Ağa işin kalanına devam etmiştir. Manisa merkezinde bulunan cami Sultaniye semtinde bulunur.

Ağlayan Kaya

Şehzadeler Şehri Manisa Gezi Rehberi

Büyük efsanelere konu olmuş bu kaya oldukça büyüktür. Manisa’nın merkezinin sınırları içerisinde bulunan Ağlayan Kaya, Manisa’ya gelen turistler tarafından ilgiyle ziyaret edilmektedir.

Spil Dağı Milli Parkı

Şehzadeler Şehri Manisa Gezi Rehberi

Sadece Manisa’nın değil Ege Bölgesi’nin de en önemli dağlarından biri olan Spil Dağı, şehir halkı için de burayı gezip görmeye gelen turistler için de gezilmesi gereken önemli bir seçenek. Spil Dağı Milli Parkı içerisinde göletler, çay bahçeleri, piknik yerleri ve birçok keyifli vakit geçirilebilecek alan bulunur. Hayvan türleri bakımından da oldukça zengin olan Spil Dağı dağcılık için elverişlidir.

Kuladokya

Şehzadeler Şehri Manisa Gezi Rehberi

Herkes Nevşehir’de bulunan Kapadokya’yı bilir. Burası da Manisa’nın Kula ilçesinde bulunan, Kapadokya’nın eş değeri olan bir yerdir. Güzel bir hafta sonu tatili yapmak isteyenlerin tercihlerinden olabilecek Kuladokya, devlet tarafından koruma altındadır. Gediz Nehri’ne oldukça yakın olan doğa harikası Manisa’nın gezilebilecek en güzel yerlerinin başında geliyor.

Manisa Kalesi

Şehzadeler Şehri Manisa Gezi Rehberi

Spil Dağı’na oldukça yakın olan Manisa Kalesi, Manisa’nın tarihi yerlerinden birisidir. Geçmişinin çok eskilere dayandığı söylenen kalede İç Kale ve Dış Kale olmak üzere iki bölüm bulunmaktadır. Bu tarihi ve kültürel yapıyı her sene birçok turist ziyaret etmektedir.

Manisa Gezilecek Diğer Yerler Bu güzel şehzade şehrinde gezilecek yerler bunlarla sınırlı değildir. Daha birçok gezilecek yer ve doğal güzellik bulunmaktadır.

▪Urganlı Kaplıcaları ▪Sultan Cami ▪İvaz Paşa Cami ▪Gökköy ▪Salihli Artemis Tapınağı ▪Bintepe Tümülüsleri ▪Divlit Yanardağı ▪Manisa Müzesi ▪Sardes Antik Kenti ▪Sidas Antik Kenti ▪Kula Evleri ▪Kula Volkanik Jeoparkı ▪Emir Kaplıcalar ▪Gölmarmara ▪Manisa Kentparkı

Manisa Tren Garları Otobüs ile kolay bir şekilde ulaşabileceğiniz Manisa’ya trenle de ulaşma imkanına sahip olabilirsiniz. ▪Manisa Tren Garı ▪Alaşehir Tren Garı ▪Turgutlu Tren Garı ▪Akhisar Tren Garı ▪Soma Tren Garı Manisa’da tren ile şehir merkezi ve bu güzel illere seyahat edebilirsiniz.

Manisa Geleneksel Lezzetleri

Manisa gezilecek yerleriyle olduğu kadar kültürel lezzetleriyle de ünlüdür. Bu lezzetleri tadarken aklınız başınızdan her an gidebilir. Sultaniye Üzümü Diğer üzüm türlerinden farklı olan şekliyle bilinen Sultaniye üzümü bal gibi tadıyla Manisa’da yetişen bir meyvedir. Odun Köftesi Manisa’nın yöresel bir lezzeti olan bu köfte damakta harika bir tat bırakıyor. Özellikle Salihli ilçesinde yapılan yemeğe merkezde de ulaşabilirsiniz.

Mesir Macunu

Şehzadeler Şehri Manisa Gezi Rehberi

Baharatlı ve tarçınlı tadıyla herkesin severek tükettiği mesir macunu Manisa’ya özgü bir lezzettir. Her yıl şehirde mesir macunu da dağıtılan bir şenlik düzenlenmektedir.

Manisa Kebabı

Şehzadeler Şehri Manisa Gezi Rehberi

Bazı yörelerin kendine özgü kebapları vardır. Manisa da kendine özgü kebabı olan şehirlerden biridir. Kökeni Halep’e dayanan Manisa kebabı yenmesi gereken lezzetlerden biridir. Akhisar Ramiz Köfte Popülerliğini iyiden iyiye arttıran bu lezzet Manisa’nın Akhisar ilçesine ait bir köftedir. Farklı tarzı ve damakta kalan enfes tadıyla Akhisar’a yolu düşenlerin kesinlikle tatması gereken bir lezzet.

Şekerli Pide

Şehzadeler Şehri Manisa Gezi Rehberi

Manisa’ya özgü yerel bir lezzet olan şekerli pide isminden de anlaşılacağı gibi pide ve şeker ikilisinden bir araya gelmektedir. Bu ikilinin birleşiminden ise bu güzel lezzet ortaya çıkmıştır. Manisa

Diğer Lezzetleri Manisa’nın yerel lezzetleri bunlarla sınırlı değildir. ▪︎Kula güveci ▪︎Kapama ▪︎Bohça kebabı ▪Sinkonta ▪Sura ▪Kulak çorbası ▪Pideli paça ▪Mantar tatlısı Manisa Gece Hayatı İzmir gibi gece hayatı belki de en yüksek illerden birinin yanında sönük kalsa da Manisa’nın da kayda değer bir gece hayatı mevcuttur.

Manisa şehrinde birçok kafe, bar ve gece kulübü imkanları ile eğlenme ve sabahlama şansı bulunabilir. Manisa Üniversite Hayatı Şehirde ülkemizin üçüncü cumhurbaşkanı olan rahmetli Celal Bayar’ın ismini taşıyan Celal Bayar Üniversitesi bulunur. Celal Bayar Üniversitesi 1992’de kurulmuş olan yaklaşık 60 bin öğrenciye eğitim veren önemli bir üniversitedir.

Tags: ManisaManisa GeziManisa Yemekleri

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış