24 Mayıs 2020 22:19 Güncelleme : 13 Haziran 2022 11:58

Aşk Nasıl Bulunur Aşkı Bulmak İçin İpuçları

Aşk Nasıl Bulunur Aşkı Bulmak İçin İpuçları

Aşk nasıl bulunur? Aşkı ararken yapabileceğimiz hatalar ve dikkat etmemiz gerekenler nelerdir? Aşkı bulmak için ipuçları bu yazımızda… Kendiniz Hakkında Sevdiğiniz Şeylere Odaklanın  Önce kendini sevmek önemlidir. Sıfır güvensizliği hedeflemenize gerek yokken

Aşk nasıl bulunur? Aşkı ararken yapabileceğimiz hatalar ve dikkat etmemiz gerekenler nelerdir? Aşkı bulmak için ipuçları bu yazımızda…

Kendiniz Hakkında Sevdiğiniz Şeylere Odaklanın

 Önce kendini sevmek önemlidir. Sıfır güvensizliği hedeflemenize gerek yokken (ki bu mümkün olsa bile), kendi değerinizi bilmek tüm hayatınızı olumlu etkiler ve aşkı çok daha kolay bulabilirsiniz.

 Kendinizle mutlu olduğunuzda, diğerleri etrafınızda olmak isteyecektir. Benlik saygısını artırmanın bazı yolları; işin ya da hobilerinizin yerine getirilmesi, iyi beslenme, stresin yönetilmesi, aktif kalma, güçlü yönlerinize odaklanma ve bir arkadaş ya da terapistin desteğini almaktır.

“Birini Bulma”ya Takılmayı Bırakın

 Romantik niyetler koymak ve sosyal ortamlara girmek, sevgiyi ararken yardımcı olabilir. Ancak, “birini” bulmaya çok fazla odaklanırsanız, kendinizi olmak istediğiniz kişi haline getirmekten ziyade, ilişki başlama şansı olmadan önceki arkadaşlık köprülerini yakabilirsiniz. Çünkü kimse sadece bir av gibi hissetmek istemez. Nihai partneriniz, bir insan olarak kim olduğunu görmenizi ve sevdiğinizi hissetmek ister.

 Dürüst bir öz-analiz son derece üretken olabilir ve kimlerin ilgisini çekebileceğinize dair bazı şaşırtıcı değişikliklere neden olabilir. Kendinizi bir birey olarak güçlendirmek için neler yapabileceğinizi (örneğin bir sınıfa girme ya da bir yolculuğa çıkma gibi), bulun. İstediğiniz türden bir partnerin olabileceği ortamlarda vakit geçirin.

Geçmişte Takılmayın

 Geçmişte kötü bir ilişki yaşamış, ayrılık acısı çekmiş olabilirsiniz. Hatta bu yüzden korkular geliştirmiş ve aynı şeyleri yaşamaktan korkar bir hale gelmiş olabilirsiniz. Hepimizin yaraları olmasına rağmen, onların üstesinden gelmek için kendimize izin vermeliyiz, kalbimizin etrafına duvarlar örersek, bizi sevebilecek, potansiyel bir partnerin bize sunduğu şeyleri göremeyebiliriz.

Hala eski sevgilinize aşıksanız, incinmiş ve yıpranmışsanız, kendinizi iyileştirmek ve yeni bir ilişkiye başlamak için zamana ihtiyacınız var demektir. Bu yüzden öz farkındalığınızı geliştirmeli ve sorunların üstesinden gelmelisiniz. Sembolik olarak geçmişte sizi üzen olayı bir kağıda yazıp daha sonra bu kağıdı yakarak üzüntünüzü ve kırgınlığınızı salıverme yöntemini kullanabilirsiniz. Unutmayalım ki geçmişte kaldığımız sürece yeni bir ilişkiyi hayatımıza çekemeyiz. Yeni bir ilişkimiz olsa dahi mutluluğu yakalamamız çok zor olacaktır.

Sabırlı ve Kalıcı Olun

 Coşku harika bir şeydir, ancak fazla coşku potansiyel bir eşle tanışmanız için size engel olabilir. Kendinizi birkaç adım öne atlamış bulursanız, bir nefes alın ve odağınızı değiştirin. Ortak bir gelecek ve onunla yapılacak planlar için acele etmeyin. Gerçek sorular sorun: Hobileri nelerdir? Nerede büyüdü? En sevdiği film, kitap ya da grup? “Güzel zaman geçirebilir miyiz diye düşünün, “ işte benim sonsuza dek eşim” diye değil.

Standartlarınız Olsun Ama Çok Seçici Olmayın

 Partnerinizin sahip olması gerekenler listesi hiç bitmezse, önceliklerinizi yeniden düşünmeniz gerekir. Herkesin olmazsa olmazları olsa da (bekar olma ve aynı durumda yaşama gibi etkenler elbette ki, makul) mevkiden, kiloya ve göz renginden gelir düzeyine kadar her şeyi belirlerken, hayatınızın cana yakın bir aşkını bulmaktan uzaklaşabilirsiniz .

Sosyal Kaygının Üstesinden Gelmeye Çalışın

 Birçok insan sosyal kaygı bozukluğu yaşıyor. Ve semptomları; şiddetli kaygı ya da olumsuz değerlendirilme korkusu, performansta ya da sosyal durumlarda yargılanmak ya da reddedilmek.

 Fakat kaygı ile yaşamak sizi daha kararsız yapabilir. Siz veya potansiyel eşiniz sosyal kaygıya maruz kalırsa, açık iletişimi koruyun ve rahat ortamlarda birbirinizi tanımak için yollar bulun – kalabalık bir parti yerine sessiz bir piknik gibi. Veya bir terapistden ihtiyaç duyulduğunda destek isteyebilirsiniz.

Korkunuzu Bulun ve Çözümleyin

 Arkadaşlığı arzuladığınız zaman bile, yakınlaşma korkusu görülebilir. Korku geçmiş ilişkilerden, gerçek ya da hayali deneyimlerden kaynaklanabilir. Belirtiler arasında dokunmaktan kaçınmak, istikrarsız ilişkilerin bir örüntüsü, düşük benlik saygısı, izolasyon ve duyguları ifade etme zorluğu yer alabilir.

 Kırılmış veya terk edilmişseniz, bu korkuya sahip olabilirsiniz. Kendinizi savunmasız hissetmekten korkmak, saklanmakta olan bir şey olup olmadığını merak etmek, savunmasızlığınızı görecek kadar ona güvenip güvenemeyeceğinizi merak etmek görülebilecek şeylerdir ve bu güçlü bir ilişki için sorun olacaktır. Korkunuzu belirleyerek bunun üzerinde çalışmalı, gerekirse bir terepistten yardım almalısınız.

Kendinizi Başkalarıyla Karşılaştırmayın

 Sosyal medyadaki tüm evlilik, yıl dönümü ve hamilelik duyuruları arasında gezinmek ve yaşam yarışında geride kaldığınızı hissetmek çok kolay. Böyle karşılaştırmalar rutin hale geldiğinde, dışarı çıkacağınız bir sonraki kişiye fazla bağlanma ve baskı yapma eğilimli olmanıza neden olabilir.

 Kendimizi diğer insanlarla karşılaştırdığımızda, gerçekte kim olduğumuzu ve güzel yanlarımızı hatırlamamızı engelleyebiliriz. Kendi yolculuğunuzda nerede olursanız olun, aşka değer olduğunuzu unutmayın.Aşk nasıl bulunur, aşkı ararken hangi yanlışları yapabiliriz konularında bilgiler sunduk. Umarız bu bilgiler aşkı bulmanızda yardımcı olacaktır.

Tags: Aşk

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış