24 Mayıs 2020 01:20 Güncelleme : 13 Haziran 2022 11:57

Şimdiye Kadar Yapılmış En Korkunç 10 Film

Şimdiye Kadar Yapılmış En Korkunç 10 Film

İyi bir korku film izlerken korkunuzu yenebilmek oldukça zor. Korku, adrenalini arttırır, kişiyi şoka sokar, endişelendirir ve kişiyi oturduğu yerden zıplatabilir. Ancak ne olursa bitişi ile birlikte oyuncuların ve yapımcıların isimlerinin akması bir rahatlamaya sebep olur. Bu

İyi bir korku film izlerken korkunuzu yenebilmek oldukça zor. Korku, adrenalini arttırır, kişiyi şoka sokar, endişelendirir ve kişiyi oturduğu yerden zıplatabilir. Ancak ne olursa bitişi ile birlikte oyuncuların ve yapımcıların isimlerinin akması bir rahatlamaya sebep olur. Bu liste tüm zamanların en korkunç 10 filmini ele alıyor.

10. Rosemary’s Baby (1968)

Polonyalı yönetmen Roman Polanski kariyeri boyunca her zaman tartışmaya açık oldu. Kariyeri, filmografisi ve kişisel hayatı hem film severlerin hem de eleştirmenlerin eleştirisine maruz kaldı. 1968’de Polanski, Rosamary’s Baby filmiyle dünyayı şok etti. Filmde Mia Farrow, kocasının doğmamış çocuğunu bir ritüel sırasında kurban etmek için önermesinden endişelenen hamile bir kadın olan Rosemary Woodhouse olarak rol aldı.

Polanski, filmi izleyen seyircilere korku ve endişe duygularını aşılamak için bir takım psikolojik numaralar kullandı. Rosemary’s Baby izlemeyi çok zorlaştıran bu psikolojik hilelere sahip. Film hem eleştirmenler hem de izleyiciler tarafından inanılmaz derecede iyi karşılandı. Şu anda imdb.com’da 8.0 / 10 olarak değerlendirildi ve Rotten Tomatoes’da % 98 gibi bir reytinge sahip.

9. Seven (1995)

Şimdiye Kadar Yapılmış En Korkunç 10 Film

David Fincher’ın 1992 yılındaki yönetmenlik denemesi ‘Alien 3’ tam bir felaketti. Filmin sorunlu bir prodüksiyonu vardı ve filmi finanse eden stüdyo olan Fox Studios, Fincher’a son vizyondan gelen ödemesini vermeyi reddetti. 1995’de Seven ile Fincher hatalarından ders aldı. Uzun bir prodüksiyon döngüsünün tadını çıkardı ve New Line Cinema’yı vizyondan gelecek kazançtan pay vermeye zorladı.

Sonuç, şimdiye kadar yapılmış en büyük psikolojik korku filmlerinden biriydi. Seven’da, Morgan Freeman ve Brad Pitt yedi ölümcül günah temelinde bir dizi cinayeti çözen iki dedektif olarak rol aldı. Fincher, hem şok hem de mutluluk gibi beklenmedik bir kırılım vermeden önce film boyunca gerilimi yavaş yavaş artırdı. Eleştirmenler, Seven’i destekledi ve Rotten Tomatoes’da % 84 puan verdi. imdb.com’da ise 8.7 / 10 puan verildi.

8. Psycho (1960)

Şimdiye Kadar Yapılmış En Korkunç 10 Film

Alfred Hitchcock, tüm zamanların en ünlü ve saygı duyulan film yapımcılarından biridir. Filmleri ‘Arka Pencere’, ‘North by Northwest’, ‘Strangers on a Train’ ve ‘Vertigo’ çoğu kişi tarafından şimdiye kadar yapılmış en iyi filmlerden bazıları olarak kabul edilir. 1960’ların ‘Psycho’ filmi tartışmalı olarak Hitchcock’un en sevilen, en saygı duyulan ve en ünlü korku filmi. Psikolojik bir gerilim filmi olan film’de, Janet Leigh’i Marion Crane patronundan bir motelde saklanan kişi olarak oynadı.

Janet, motelin sahibi olan ve Anthony Perkins’in oynadığı Norman Bates ile tanıştığında işler ters gider. Psycho, gerilimi baştan sona ustalıkla yükseltti. Hitchcock, gerilim türünün ustasıydı ve unutulmaz bir film deneyimi sunmak için tüm numaralarını kullandı. Eleştirmenler Psycho’u sevdi ve Rotten Tomatoes’da % 96 puan verdi. İzleyiciler de imdb.com’da 8.6 / 10 puanla filmi sevdiklerini gösterdiler.

7. Halloween (1978)

Şimdiye Kadar Yapılmış En Korkunç 10 Film

John Carpenter’ın filmografisi bir efsanedir. 80’lerde ‘New York’tan Kaçış’, ‘Şey’, ‘Küçük Çin’de Büyük Bela’, ‘Karanlığın Prensi’ ve ‘They Live’ ve 90’larda ‘Çılgınlığın Ağzında’ ‘,’ Lanetli Köy ‘ve’ LA’dan Kaçış ‘ gibi eserleri mevcuttur. Carpenter ayrıca dünyayı 1978 tarihli Halloween filminde, öldürülemez bir psikopat katili konu aldı.

Halloween mükemmel bir film oldu. Kadın baş rol oyuncusu Jamie Lee Curtis de dahil olmak üzere oyuncu kadrosu çok fazla kan ile birlikte harika performanslar sergiledi. Eleştirmenler filmden büyük keyif aldı ve Rotten Tomatoes’da % 94 puan verdi. Seyirciler de imdb.com’da 7.9 / 10 puan vererek çok keyif aldıklarını gösterdiler.

6. The Ring (2002)

Şimdiye Kadar Yapılmış En Korkunç 10 Film

1998’de Japon korku filmi ‘Ringu’ Japon sinemalarında gösterime girdi. Film, Japon izleyicileri dehşete düşürdü ve daha sonra batı izleyicileri için bir Hollywood versiyonunu yapma planı hazırlandı. Yönetmen Gore Verbinski’ye batı için “Ring”i yeniden çekme görevi verildi. Gerektiğinde yardım sağlamak için Ringu senaristi Kôji Suzuki ile ve senaryoyu hazırlamak için yazarlar Ehren Kruger ve Scott Frank’ın yardımlarına başvuruldu.

Verbinski’nin yeniden yapımı orijinalinden daha iyiydi. Film, lanetli bir vhs kasetini izledikten sonra insanlara saldıran ve öldüren kötü bir ruh hakkında bir korku filmiydi. Batı dünyasında bu film izleyicileri oldukça korkutmuştu. Film, Rotten Tomatoes’da % 71 oranında eleştirmenlerden iyi not aldı. Film şu anda imdb.com’da da 7.1 / 10 derecesine sahip.

5. Jaws (1975)

Şimdiye Kadar Yapılmış En Korkunç 10 Film

Yönetmen Steven Spielberg, tüm zamanların en ünlü film yönetmenlerinden biri. 1975’ten bu yana, ‘Riders Of The Lost Ark’, ‘Jurassic Park’, ‘Er Ryan’ı Kurtarmak’ ve daha pek klasikleşmiş film çekti. Spielberg’in adından bahsedilmesine sebep olan film ise, kurgusal bir Amerikan kasabası Amity Island kıyılarında katil bir büyük beyaz köpekbalığını avlamaya çalışan bir grup adamın hikayesinin anlatıldığı 1975 yapımı Jaws oldu.

Jaws her şeye sahipti. Aksiyon, drama, gerilim, inanılmaz özel efektler ve tüm zamanların en büyük film müziklerinden biri. Spielberg, film boyunca gerginliği hızla artırdı ve izleyicileri koltuklarına hapsetti. Jaws,% 98 oranla Rotten Tomatoes’daki en yüksek puan alan filmlerden biridir. Ayrıca 8.1 / 10 puanı ile imdb listesinde de üst seviyelerdedir.

4. Kuzuların Sessizliği (1991)

Şimdiye Kadar Yapılmış En Korkunç 10 Film

1981’de romancı Thomas Harris’in yarattığı Dr. Hannibal Lector karakteri ilk kez ‘Kızıl Ejder’ romanında dünyaya sundu. Bir psikiyatrist olan Lector, insan eti yiyen tehlikeli, büyüleyici ve kötü bir adamdı. Kızıl Ejder’in başarısının ardından Harris, Lector hakkında başka bir roman yazmak için çabucak çalışmaya başladı. Sonuç, 1988’de kitap raflarındaki yerini alan ‘Kuzuların Sessizliği’ oldu.

1991 yılında, aynı adı taşıyan romanın bir film uyarlaması olan ‘Kuzular Sessizliği’ gösterime girdi. Sir Anthony Hopkins, Lector rolündeyken Jodie Foster, Lector’ın yardımıyla seri katili bulmaya çalışan bir FBI ajanı olan Clarice Starling’i canlandırdı. Hopkins rolü heyecan vericiydi. Lector’u tamamen somutlaştırdı ve 1991 Oscar’larında en iyi aktör dalında akademi ödülü kazandıran inanılmaz bir performans sundu. Kuzuların Sessizliği, yönetmen Jonathan Demme ve senaryo yazarı Ted Tally’nin en iyi çalışmalarından bazılarını üretmesiyle mükemmel bir senaryo ve harika bir kurgu içeriyordu. Kuzuların Sessizliği her yerde eleştirmenler ve izleyiciler tarafından iyi karşılandı. Rotten Tomatoes’da % 96 ve imdb.com’da 8.6 / 10 puan aldı.

3. Teksas Testere Katliamı (1974)

“Texas Testere Katliamı” 1974’te sinema perdesine çıktığında izleyicileri şok etti. Sözde gerçek bir hikayeye dayanan film dünyaya Leatherface karakterini ve ırkçı yamyam ailesini tanıttı. Sözde, bu aile gezginleri öldürmek ve yemek için evlerine çedkiyordu. Birçok ülke, kanlı ve rahatsız edici içeriği nedeniyle filmi yasakladı. ABD bile filmi serbest bırakmayı reddetti ve yönetmen Tobe Hooper, filmin sinemada gösterime girebilmesi  için yaklaşık 15 dakikalık görüntüleri kesmek zorunda kaldı.

Eleştirmenlerin filmle ilgili karışık hisleri vardı. Kanlı unsurları sevenler ona yüksek puan verirken, diğer eleştirmenler filmi şiddet eylemleri için sevmedi. Film Rotten Tomatoes’da % 91 olarak derecelendirildi ve imdb puanı 7.5 / 10.

2. The Exorcist (1973)

“The Exorcist” şimdiye kadar yapılmış en tartışmalı filmlerden biri. Prodüksiyonu, birkaç oyuncunun ölümleri de dahil olmak üzere trajedi ile doluydu ve gösterime girdikten sonra sert bir şekilde eleştirildi ​​ve birçok sinema filmi yayınlamayı reddetti. Yine de eleştirmenler ve izleyiciler onu sevdi ve bir kült korku klasiği olmaya devam etti. Filmde Linda Blair, kötü bir iblis tarafından ele geçirilen 12 yaşındaki Regan Teresa MacNeil ve iblisi Regan’ın bedeninden çıkarmaya çalışan sorunlu bir rahip olan Peder Damien Karras rolünde Jason Miller rol aldı.

Exorcist hem görsel hem de psikolojik olarak korkunçtu. Aynı zamanda izlemek için stresliydi ve birçok film sever onu izlerken bayıldı. Film, Rotten Tomatoes’da % 88 puan alarak eleştirmenler tarafından iyi karşılandı. imdb.com adresinde ise 8.0 / 10 olarak derecelendirildi.

1. Shining

Şimdiye Kadar Yapılmış En Korkunç 10 Film

“Oyun oynamadan sürekli çalışmak Jack’i sıkıcı bir çocuk yapar ..” Aynı adı taşıyan Stephen King romanının film uyarlaması olan “ Shining ”, bu kelimeyi ölümsüzleştirdi ve sonsuza dek onu film tarihinin yıllıklarına kazdı. Stanley Kubrick tarafından yazılan ve yönetilen filmde, bir hafta sonu kaçamağı için bir oteli ziyaret eden Jack Nicholson ve Shelly Duvall, Jack ve Wendy Torrance rolünde yer aldılar.

Shining her yerde bir hit oldu. Kubrick’in senaryosu ve tarzı mükemmeldi. Nicholson ve Duvall muhtemelen kariyerlerinin en iyi performanslarını sergilediler. Eleştirmenler filmi sevdi, Rotten Tomatoes’da % 92 puan verirken, izleyiciler imdb.com’da 8.5 / 10 puan verdiler. Bugün, Shining şimdiye kadar yapılmış en korkunç film olarak kabul edilir. Daha önce izlemediyseniz, bir arkadaşınızı alın ve izleyin. Pişman olmayacaksınız.

Tags: HollywoodKorku FilmleriKorkunç Filmler

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış