23 Mayıs 2020 23:10 Güncelleme : 13 Haziran 2022 11:57

Hayatınızdaki İnsanlar Tarafından Sevilmediğinizi Gösteren 7 Davranış

Hayatınızdaki İnsanlar Tarafından Sevilmediğinizi Gösteren 7 Davranış

İnsan ilişkileri her zaman istenildiği gibi yürümüyor. Buna iş hayatı başta olmak üzere sosyal hayat ve ilişkiler de dâhil. Bir ilişkiye başlamak kadar ilişkiyi yürütmek de oldukça zor. Ancak ilişkinin bir bölümünde sevilmediğinize kanaat getirdiyseniz ilişkide

İnsan ilişkileri her zaman istenildiği gibi yürümüyor. Buna iş hayatı başta olmak üzere sosyal hayat ve ilişkiler de dâhil. Bir ilişkiye başlamak kadar o ilişkiyi yürütmek de oldukça zor. Ancak ilişkinin bir bölümünde sevilmediğinize kanaat getirdiyseniz o ilişkide bazı zorluklar sizi bekliyor demektir. Peki bu durumun üstesinden nasıl geleceksiniz. İşte hayatınızdaki insanlar tarafından sevilmediğinizi gösteren 7 davranış.

Yaptıklarınızdan Her Zaman Şikâyet Ederler

Eğer bir kişi sizi önemsiyorsa yaptığınız şeyler o kişiyi genellikle mutlu eder. Ancak hayatınızdaki kişi olur olmadık şeyler için bile sizi eleştirip şikâyetler ediyorsa, sizi sevdiğinden söz etmek oldukça güç.

Sizi Değiştirmeye Çalışırlar

Sevgi, insanların birbirlerini olduğu gibi kabul etmesi temeline dayanır. Şimdiki huylarınızdan ya da geçmişte yaşamış olduğunuz şeylerden rahatsız olan ve sizi değiştirmeye çalışan birisi tam anlamı ile size değer veriyor denilemez.

Sürekli Yanlış İletişim Kurarlar

İlişkilerde insanların birbirlerine yeterince vakit ayırması şüphesiz en olması gereken durumdur. Sağlıklı bir ilişkinin temelinde birlikte vakit geçirmek ve geçirilen vaktin dolu dolu olması önemlidir. Sevildiğimi nasıl anlarım gibi bir soruya cevap arayan kişiler için, hayatındaki insanın onunla nasıl iletişim kurduğuna bakması ve sağlanan iletişimin ne kadar sağlıklı olduğu hakkında düşünmesi gerekir.

Görünüşünüz İle İlgili Olumsuz Sözler Söylerler

Sizi seven veya gerçekten seven insanlar hiçbir zaman görünüşünüz ile ilgili kaba konuşmazlar. Eğer hayatınızdaki insan bu konuda hassas davranmayıp sizi aşağılamaya ya da hakaret etmeye kadar varabilecek olumsuz şeyler söylüyorsa, bu ilişki için yapılacak çok da şey kalmamış demektir.

Gelecek Hakkında Konuşmaktan Çekinirler

Birlikteliklerde en zor konulardan bir tanesi de gelecek hakkında konuşmak ve plan yapmaktır. Sizi gerçekten seviyor olan insanlar birlikte bir şeyler yapmayı planlayıp, gelecek hakkında bol bol hayal kurarlar. Sizinle bir gelecek kurmak istemeyen kişiler genellikle bu konu hakkında konuşmak istemezler.

Size Genellikle Saygı Duymazlar

İnsanlar saygı duyulmayı severler ve bunu isterler. Saygı duyulmadığını hissettiği yerlerde de kalmak istemezler. Bir ilişkide olması gerekenler nelerdir denildiğinde, akla ilk olarak saygı gelmelidir.

Her Zaman Hata Sizdeymiş Gibi Hissetmenize Sebep Olurlar Hayatı paylaşmak sağlıklı birlikteliklerin en olmazsa olmazıdır. Hayatı paylaşmak kadar hataları paylaşmak da bu konuda hayati öneme sahip. Kontrol etmekte zorlandığınız durumlarda bile hatayı sürekli sizde bulan insanlar ne yazık ki size istediğiniz ve olması gereken değeri vermiyor demektir.

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış