23 Mayıs 2020 22:57 Güncelleme : 13 Haziran 2022 11:54

Türkiye’nin En Güzel 7 Gölü

Türkiye’nin En Güzel 7 Gölü

Taşı toprağı altın olan memleketimiz, akarsular, şelaleler ve göller bakımından da oldukça zengin bir yapıya sahip. Oldukça güzel gölleri sınırlarımızda bulundurmak aslına bakarsanız bizler için çok büyük bir şans. Bugün ki listemizde, Türkiye’nin En Güzel

Taşı toprağı altın olan memleketimiz, akarsular, şelaleler ve göller bakımından da oldukça zengin bir yapıya sahip. Oldukça güzel gölleri sınırlarımızda bulundurmak aslına bakarsanız bizler için çok büyük bir şans.

Bugün ki listemizde, Türkiye’nin En Güzel 7 Gölünü sizlere aktaracağız.

7- Van Gölü / Van ;

Türkiye’nin en büyük gölü olarak kayıtlara geçen eşsiz büyüklükteki Van Gölü, o topraklarda Doğu’nun denizi olarak anılmaktadır. Van Gölü, Van ile Bitlis şehri sınırları içerisinde bulunan Nemrut volkanik dağının patlaması sonucu, bölgedeki tektonik çöküntü çevresinin önünün kapanmasıyla asırlar önce oluşmuş, doğal bir volkanik set gölüdür.

Türkiye’nin en büyük gölü olan Van gölünde, sular mavi, yeşil, turkuaz olarak sürekli değişim göstermektedir. Göl üzerinde bulunan 4 adadan ise adeta tarih ve medeniyet akıyor.

Türkiye’nin En Güzel 7 Gölü

6- Tuz Gölü / Konya ;

Türkiye’nin tuz ihtiyacının neredeyse yarısının karşılandığı Tuz Gölü, konum olarak İç Anadolu topraklarında Ankara ile Konya toprakları içerisinde bulunmaktadır. Türkiye’nin en büyük 2. gölü konumunda olan Tuz Gölü özellikle fotoğraf sanatçıları için bulunmaz bir doğal yapı. Tuz deyince aklınıza bembeyaz bir göl geliyor ise bu fikri aklınızdan çıkarın.Çünkü gölde yaşayan bazı canlılardan kaynaklı gölün rengi kimi zaman kiremit kırmızısına bürünebiliyor. Buda gölün güzelliği adeta ikiye katlıyor.

Türkiye’nin En Güzel 7 Gölü

5-Mavi Göl / Giresun ;

Her ne kadar ufak bir göl olsa da, gölün doğal maden suyundan oluşan dere üzerindeki şelaleler ile birleşmesi gölün güzelliğini ikiye katlıyor. Ülkemizin Karadeniz bölgesinde Giresun kentinde bulunan Mavi Göl, mevsimden mevsime özellikle de sonbaharda farklı tonlara bürünerek ziyaretçileri kendine hayran bırakıyor. Ayrıca Mavi Göl, Doğu Karadeniz Bölgesi’nde sodalı suyun dere halinde aktığı tek yer olma özelliğine sahiptir.

Türkiye’nin En Güzel 7 Gölü

4- Yedigöller / Bolu ;

Göl deyince aklımıza Türkiye’den gelecek şehirlerin başında kesinlikle Bolu ili yer alır. Göller yöresi olarak bilinen Bolu şehri, göl zenginliği bakımından ülkenin önde gelen birinci şehridir.

Bolu’da Mengen ile Yığılca ilçelerinin topraklarısınrında toplam 7 göl bulunuyor. 1965’te milli park olarak tescillenen Yedigöller yaklaşık 2000 hektarlık bir alanı içerisine alıyor. Milli parktan içeriye adım attığınız zaman hayatınızı geriye bırakıp, eşsiz doğanın keyfini sürüyorsunuz. Sonbahar mevsimindedikkat çeken geniş yapraklı ağaçların kızıla çalan dalları göllere adeta efekt veriyor diyebiliriz. Bu yüzden sonbahar aylarıfotoğraf sanatçıların dört gözle beklediği bir zaman diyebiliriz.

Türkiye’nin En Güzel 7 Gölü

3- Karagöl / Artvin ;

Yine bir Karadeniz ilimiz ile devam ediyoruz. Ülkemizde doğa ve su konusunda oldukça zengin olan Karadeniz bölgesinin Artvin şehrinde bulunan Karagöl, ziyaretçileri kendine hayran bırakıyor. Artvin’in eşsiz ormanlarının ortasında bulunan Karagöl, listemizin üçüncü sırasında.

Yalnız bir şeyi hatırlatmakta fayda var, Türkiye’de Karagöl ismini taşıyan belki de onlarca göl bulunmaktadır. Fakat ikisi Artvin sınırları içerisinde yer almaktadır. Biri Borçka’da diğeri de Şavşat’ta olan bu iki Karagöl güzellik yarışında adeta birbiri ile yarışıyor. Yukarıda bahsettiğimiz Karagöl, Şavşat ilçesinde bulunan göldür.

Türkiye’nin En Güzel 7 Gölü

2-Uzungöl / Trabzon ;

Karadeniz bölgesinin güzellikleri saymakla bitmiyor. Trabzon şehrinde bulunan Uzungöl, manzarası ve eşsiz seyir keyfi ile gidenlerin mutlaka tekrardan gitmek isteyecekleri bir yer. Türkiye’nin yağmur ormanlarının bulunduğu, Soğanlı ve Kaçkar Sıradağları’nın birleşimlerinin ortasında harika bir görüntü oluşturan Uzungöl, turistlerinde sıklıkla ziyaret ettiği bir göldür.

Gölün toplam uzunluğu ise 1km’dir. Uzungöl’de yapılabilecek en güzel aktivite gölün kenarında doğa yürüyüşü yapmak ve yukarıya yaklaşık 500 küsur merdiven basamaklarını çıkıp gölün manzarasını seyretmektir.

Türkiye’nin En Güzel 7 Gölü

1-Salda Gölü / Burdur ;

Son zamanlarda sıklıkla adını duyduğumuz, eşsiz berraklığıyla adından söz ettiren Salda Gölü, listemizin birinci sırasında. Sahilinin belirli bir seviyesinin  fazla derin olmaması sebebi ile rahatlıkla girilip, yüzülebilmesi sebebi ile turistlerin sıklıkla tercih ettiği yer olan Salda Gölü, İç Anadolu bölgesinde bulunan Salda Gölü, Türkiye’nin Maldivleri olarak da anılır.

Türkiye’nin En Güzel 7 Gölü

Yalnız her ne kadar gölün belirli bir seviyesi derin olmasa da, göl ülkemizin en derin 3. gölü konumundadır. Göl her türlü zorluk çıkaran gruplara rağmen korunmaya devam ediyor. Sit alanı olmasından dolayı etrafında yapıolmayan  Salda Gölü sessiz ve huzurlu bir tatil isteyenler için bulunmaz bir yer.

Tags: En Güzel GöllerKamp İçin Göl Önerisi

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış