25 Mayıs 2020 23:00 Güncelleme : 13 Haziran 2022 11:55

İngiltere Öğrenci Vizesi Nedir?

İngiltere Öğrenci Vizesi Nedir?

İngiltere öğrenci vizesi İngiltere’de eğitim görecek kişilerin başvurduğu vize türüdür. Lise, üniversite, master, doktora ve dil eğitimi almak için bu üniversiteye başvurulabilir. Dil öğrenmek için en iyi yol dilin konuşulduğu yerde bir süre kalmaktır. İngiltere dil eğitimi

İngiltere öğrenci vizesi İngiltere’de eğitim görecek kişilerin başvurduğu vize türüdür. Lise, üniversite, master, doktora ve dil eğitimi almak için bu üniversiteye başvurulabilir. Dil öğrenmek için en iyi yol o dilin konuşulduğu yerde bir süre kalmaktır. İngiltere dil eğitimi için çok sayıda kişinin tercih ettiği bir ülkedir. Öncelikle alacağınız eğitimin ne kadar süre devam edeceğini öğrenmelisiniz. Buna göre alacağınız vize türünü belirleyebilirsiniz. Birkaç farklı türde İngiltere öğrenci vizesi alabilirsiniz. 6 aydan kısa sürecek eğitimler için İngiltere öğrenci ziyaretçi vizesine başvurmalısınız. Daha uzun sürecek eğitimler için ise İngiltere uzatılmış öğrenci ziyaretçi vizesine başvurmak gerekir. Bu vize türü sadece dil eğitimi alacak kişiler içindir. Lise, üniversite, master ve doktora eğitimleri için ise Tier-4 vizesine başvurmak gerekir. Bu vize daha uzun süreli eğitimler içindir. Bu vizenin çocuk öğrenci vizesi olanı da bulunmaktadır. Bu sayede İngiltere’de eğitim alan biri eşini ve çocuklarını yanına getirebilir.   

İngiltere öğrenci vizesine başvurmak için belirli evrakların hazırlanması gerekir. Bu evrakları kendiniz hazırlayabileceğiniz gibi aracı bir firmadan hazırlamasını da isteyebilirsiniz. Bu aşamada evrakların çevirisinin doğru yapılması önemlidir. Hazırlanan evraklarla başvuru merkezlerinden randevu alınır. 1 ile 3 ay arasında başvuru sonuçları netlik kazanmaktadır. Başvuru sonucu belgelerde eksiklik, yanlış tercüme gibi sebeplerden dolayı olumsuz yanıtlanabilir. Profesyonel firmalardan destek almanız başvuru sürecini daha pratik bir şekilde yapmanızı sağlar.

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış