23 Mayıs 2020 00:47 Güncelleme : 13 Haziran 2022 12:00

En Çok Kurbanı Olan 10 Seri Katil

En Çok Kurbanı Olan 10 Seri Katil

Seri katil terimi, popüler sinema akla geldiğinde her türlü ürkütücü görüntüyü çağrıştırıyor. Ancak gerçek şu ki, bu durum fazlasıyla gerçek ve filmlerde gösterilenler kadar korkutucu. “Seri katil” veya “serienmorder” terimi ilk kez 1931’de Almanya’da, bu listede bulunmayan Düsseldorf

Seri katil terimi, popüler sinema akla geldiğinde her türlü ürkütücü görüntüyü çağrıştırıyor. Ancak gerçek şu ki, bu durum fazlasıyla gerçek ve filmlerde gösterilenler kadar korkutucu. “Seri katil” veya “serienmorder” terimi ilk kez 1931’de Almanya’da, bu listede bulunmayan Düsseldorf Vampiri olarak da bilinen Peter Kurten’i tanımlamak için kullanıldı. Bu listede en çok kişi öldürmüş seri katillerin kimler olduğunu bulacaksınız.

10. Wang Qiang – Onaylanan kurbanlar 45, muhtemel 45+

Qiang, Çin’in Llaoning eyaletinde yaşadı ve 1995 ile 2003 yılları arasında 34 saldırı sırasında 45 cinayetten hüküm giydi. Parçalara ayrılmış bir çiftin öldürülmesini araştırırken Polis’in dikkatini çekti ve daha sonra diğer olaylarla ilişkilendirildi. 17 Kasım 2005 tarihinde, yaptığı eylemlerden pişman olmadığını söylediği için idam edildi.

9. Alexander Pichushkin – Onaylanmış kurbanlar 48, muhtemel 60

Satranç Tahtası Katili olarak da bilinir. Rusya doğumlu Pitchuskin “Bitsa Parkı Manyağı” 1992’de ilk cinayetini işledi ve daha sonra 2001’deki yakalanmasına kadar saldırı oranını sürekli olarak artırdı. Kurbanlarına bir çekiçle saldırmadan önce ona bir içki içmeye davet ederdi. Çekiçle kurbanını öldürdükten sonra ise boş bir votka şişesiyle kafasına vurarak onu öldürürdüğünden iyice emin olurdu. Daha sonra genç bir adam bir kadın ve bir çocuğun yanına taşındı. Bir satranç tahtası üzerindeki kurban sayısına ulaşmak için öldürmeye devam etti.

8. Gary Ridgway – Onaylanmış kurbanlar 49, muhtemel 90+

Ridgway, kurbanının cesetlerini atmak için 65 km uzunluğundaki su yoluna yakın atık arazisi kullandığını açıkladıktan sonra Green River seri katili olarak tanındı. 1980’li ve 90’lı yıllarda genç kaçakları ve fahişeleri hedef aldı, kurbanlarını seks sırasında boğdu. Evli bir adam, karısı ve komşuları, 2001 yılında DNA testi teknolojisinin ilerlemesiyle suç faaliyetleri tespit edildiğinde şok oldu. 2003 yılında 48 cinayeti itiraf etti ve 2011’de başka bir ceset bulunduğunda, ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

7. Anatoly Onoprienko – Onaylanmış kurbanlar 52, muhtemel 52+

Tüm aileleri hedef alması olağandışı olan Onoprienko, çılgınlığına Ukrayna’daki Bratkovychi’de başladı. Saldırılar için her zaman aynı yöntemi kullandı, izole bir bina buldu, bir kargaşaya neden oldu ve karışıklıkta evin erkeğini, daha sonra partnerini ve son olarak çocukları hedef aldı. 1995 yılında cinayet silahlarıyla birlikte ele geçirildiğinde cinayetleri itiraf ederek, kafasındaki seslerin onu cinayete ittiğini söyledi. Daha önce de şüphe sonucu yakalanıp polis tarafından işkenceye maruz kalmıştı.

6. Andrei Chikatilo – Onaylanmış kurbanlar 53, muhtemel 56

Alexander Pichushkin adlı seri katile esin kaynağı olarak adlandırılan Chikatilo, saldırılarının çoğunun gerçekleştiği Rusya’da Red Ripper veya Kostov Kasabı olarak biliniyordu. 1978-1990 yılları arasında toplam 56 cinayeti itiraf etti, verdiği detaylar bilinen kadın ve çocukların cinayetlerine karşılık geldi. Suçlar özellikle dehşet vericiydi, cinsel nitelikteydi ve çılgın bir yaralanmayı içeriyordu. Mahkemesinde Chikatilo, kurbanlarından kan alma konusunda yetenekli olduğunu itiraf etti.

5. Yang Xinhai – Onaylanmış kurbanlar 67

Çinin en üretken seri katili, karanlığın örtüsü altında saldırır, evlere girer ve bulduğu herkesi çeşitli silahlarla öldürür. 1999-2003 yılları arasında 65 cinayet ve 23 tecavüzü itiraf etti, ancak sadece 67 ölümden hüküm giydi ve 2004 yılının Şubat ayında idam edildi.

4. Pedro Rodrigues Filho – Onaylanmış kurbanlar 71, muhtemel 100+

Tuhaf bir şekilde Filho’nun cinayet oranı, yakalandıktan sonra arttı ve Brezilya’da hapishanedeyken, kalbini kestiği babası da dahil olmak üzere en az 47 mahkumu öldürdü. Babası hamile annesini dövdükten sonra Pedro beyin hasarı ile doğdu, sadece 14 yaşındayken ilk cinayetini işledi. Sevgilisi bir uyuşturucu çetesi tarafından öldürüldükten sonra, bu cinayete iştirak ettiğinden şüphelendiği herkesi işkence yapmaya ve öldürmeye karar verdi. 400 yıldan fazla hapis cezasına rağmen 2007 yılında sadece 34 yıl yattıktan sonra serbest bırakıldı.

3. Daniel Camargo – Onaylanmış kurbanlar 72, muhtemel 150

Kısır bir pedofil olan Camargo, en son kurbanı olan 9 yaşındaki bir kızın kanlı giysilerini ve Dostoyevsky’nin Suç ve Ceza’sının bir kopyasını taşırken tutuklandı. 72 çocuk cinayetini itiraf ettikten sonra Pedro Lopez ile aynı hücreyi paylaşacağı Columbia’da hapsedildi. Hapishaneden kaçtıktan sonra Ekvador’a gitti ve kaldığı yerden cinayetlerine devam etti. Sonunda bir mahkum tarafından yakalandı ve hapishanede öldürüldü.

2. Pedro López – Onaylanmış kurbanlar 110, muhtemel 350+

On üç kardeşten biri olan Lopez’in fahişe annesi 8 yaşındayken onu kovdu. Obur bir sübyancı olarak, Güney Amerika’da haftada 3 genç kızı hedef alarak yoğun bir şekilde seyahat etti. Yerel bir Kızılderili kabilesinin eyleminde yakalandı ve bir misyoner onu yerel polise teslim etti. Hapishanede bir çetenin bireylerine tecavüz etmeye başladı. Yerel yasalar nedeniyle 1998’de 30 yıl hapis yattıktan sonra serbest bırakıldı.

1.Luis Garavito Onaylanmış kurbanlar 138, muhtemel 400+

Dünyanın bir numaralı seri katili ‘La Bestia’ Canavar, 138 sokak çocuğunu öldürdüğünü itiraf etti. Tecavüz etmesinin yanı sıra, boğazları kesildi ve cesetler parçalandı, genç erkeklerin çoğunun üzerinde işkence belirtileri vardı. Yakalanan Garavito başlangıçta Kolombiya yasalarına göre en yüksek cezaya çarptırıldı. Bu ceza sadece 30 yıldı. Polis ile işbirliği yapmaya başladığında, 300 kişinin mezarını daha gösterdi ve mahkum olacağı yıl 22’ye düşürüldü. Daha sonra başlatılan adli inceleme sonucunda cezasının 60 yıla çıkarılmasına karar verildi.

Tags: Dünyanın EnleriEn Çok Kurbanı Olan katillerSeri Katiller

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış