16 Mayıs 2020 23:30 Güncelleme : 13 Haziran 2022 11:53

En Çok İzlenen 10 Netflix Dizisi

En Çok İzlenen 10 Netflix Dizisi

 Netflix uygulaması sayesinde aylık cüzi bir ücret karşılığında istediğiniz filmleri ve dizileri izleyebilirsiniz. Medya olarak seçeneğin çok fazla olması sizi şaşırtabilir. Her izleyiciye hitap etmesi uygulamanın artılarından biridir. Uygulamaya aylık üye olduktan sonra TV den, bilgisayardan ya da

 Netflix uygulaması sayesinde aylık cüzi bir ücret karşılığında istediğiniz filmleri ve dizileri izleyebilirsiniz. Medya olarak seçeneğin çok fazla olması sizi şaşırtabilir. Her izleyiciye hitap etmesi uygulamanın artılarından biridir. Uygulamaya aylık üye olduktan sonra TV den, bilgisayardan ya da telefondan istediğiniz yapımı izleyebilirsiniz. Evde sinema keyfini yaşamak için birebir deneyimdir. Görüntü kalitesi çok iyi ve altyazı seçenekleri ile dizileri ister dublaj ister altyazılı olarak izleme keyfine erişebilirsiniz.

Netflix dizileri istediğiniz bölümden ya da sezondan başlatma şansına sahipsiniz. İstediğiniz zaman durdurup uygulamayı kapatabilirsiniz. Netflix sizin kaldığınız yerden devam etmenize imkân verir. İzleme listesi oluşturup daha sonradan izleyeceğiniz film ve dizileri o listeye ekleyebilirsiniz. Sizin geçmişteki Netflix dizileri tercihlerinize göre yapay zekâ devreye girip size benzer seçenekler sunmaktadır. Ayrıca önceki izlediğiniz yapımları izlenenler bölümüne atmaktadır. İstediğiniz kadar profil oluşturup, o profilde farklı türde yapımlar izleyebilirsiniz. İsterseniz biraz daha para ödeyip çoklu kullanıcı olarak izleyebilirsiniz.

 Aşağıda listelenen dizileri izlediğinizde bu dizilerin neden en çok izlenen 10 Netflix dizisi olduğunu sizde anlayacaksınız. Her dizinin kendine göre bir türü var. Aksiyon, drama, polisiye, bilim kurgu vs. Konularından bahsettiğimizde ilginizi çeken diziyi izlemenizi öneririz. Harcadığınız zamana pişman olmayacağınıza emin olabilirsiniz. İşte en çok izlenen 10 Netflix dizisi:

La Casa de Papel

 2017 tarihinde televizyon için 1 sezon çekilmiş dizi daha sonradan Netflix tarafından alınır. Netflix bölümleri tekrardan revize ettirir. Dizinin konusu: İspanya’da darphaneyi soymak isteyen 7-8 kişilik bir grubun, soygundan önce ve soygundan sonraki olaylarını anlatıyor. Aksiyon ve gerilim dizide bir saniye bile düşmüyor. Her bölümü sabırsızlıkla izleyeceğiniz akıl dolu bir yapım. Bu sadece bir banka soygunu değil. Bu adamlar İspanya’nın darphanesini soymak istiyor. Darphanenin ne kadar güvenlikle korunduğunu ve zor iş olduğunu düşünmeyi size bırakıyorum. Profesör lakaplı bir adamın, 7-8 kişiyi toplayıp 5 ay boyunca eğitmesi ve planın her noktasını detaylı olarak düşünmesi izleyenleri şaşırtmaktadır.

Gruptaki her insanın bir şehir ismi ile lakabı bulunmaktadır. Gruptaki şehirler : Berlin, Tokyo, Nairobi, Rio, Denver, Moskova. Olaylar hem polisin gözünden hem de soyguncuların gözünden anlatılmaktadır. Polisiye ve aksiyon-gerilim sevenler tarafından kesinlikle izlenmesi gereken Netflix dizileri arasında olmaya adaydır.

The Breaking Bad

 2008 yılında yayınlanmaya başlayan dizi Amerika’da ve dünyada en çok izlenen diziler arasından IMDB ye göre halen 2. Sıradadır. Birçok ödül için aday olmuş ve kazanmıştır. Dizinin Konusu: Ana karakterimiz Walter White kimya öğretmenidir. Öğretmenlikten arta kalan zamanlarında ailesini geçindirmek için oto yıkamacıda çalışmaktadır. Nefes almasında zorlanma ve bayılmaları sonucu akciğer kanseri olduğunu öğrenir. Elli yaşın sonlarında olan Walter, bu hastalıkla biraz yıkılmış ve kendisini sorgulamaya başlamıştır. Narkotikte görevli eniştesi Hank ile uyuşturucu baskınına gittiğinde, eski öğrencisi James Pinkman ile karşılaşır. Ona Meth uyuşturucusunu üretmek için teklifte bulunur.

Uyuşturucu imparatoru olma yolunda yaşadığı olaylar ve ailesi ile çıkmazları tüm gerçekliğiyle sahnelenir. Holywood görünümlü abartılı aksiyon sahneleri yoktur. Bazı bölümleri sanat filmlerindeki gibi çok yavaştır. Bunun nedeni yönetmenin gerçekçilikten kopmamasından dolayıdır. Bazı bölümlerde ise size “vay be!” dedirteceğinden emin olabilirsiniz. Aksiyon, drama ve suç dizilerini beğenenler için kesinlikle izlenmesi gereken Netflix dizileri arasında adaydır diyebiliriz.

Lucifer

 2015 yılında yayınlanmaya başladı. Yayınlandıktan sonra çok fazla eleştirinin de hedefi haline geldi. Nedenini konusunu anlattığımızda anlayacaksınız. Dizinin Konusu: Cehennemden sıkılan şeytanların lideri Lucifer bir şekilde dünyaya kaçar. Dünyada normal insan gibi yaşamanın nasıl bir his olduğunu ve Tanrı’nın insanları neden üstün tuttuğunu anlamak istemektedir. Lux adında bir gece kulübü işleten Lucifer ve çevresindeki insanlara yardım etmek istemektedir. Kendi varoluşuna bir anlamda karşı gelmektedir.

Bu nedenle Los Angeles polis departmanı ile cinayetleri çözmeye çalışır. Bazı güçlerini de kullanmayı ihmal etmez. Güzel dedektif Chloe’den de hoşlanmaktadır. Cinayetleri çözerken bir yandan da Tanrı babasının melekleri ve kutsal kitaplarda geçen yaratıklar peşini bırakmaz. Fantastik, suç ve gerilim dizilerini izlemek isteyenler bu Netflix dizisini izleyebilir.

House of Cards

 Beyaz sarayda politikaları ve entrikaları anlatan politik bir dizi olmasının yanında, uç noktalarda yaşayan insanların psikolojilerini ve değişimlerini, aile ve çevre ilişkilerini görmeniz için kaçırılmayacak Netflix dizilerinden biri. Demokrat Partiden seçilen Frank Underword’un beyaz sarayda oval masaya yakın olma çalışmalarını göreceksiniz. Yardımcısı ve eşiyle kurmuş olduğu planları izleyeceksiniz. Çıkarları için beyaz sarayın bazı sırlarını çok hırslı bir gazeteci olan Zoe Barnes’a anlatmaktadır. Gerçekçi politik, psikolojik ve entrika dolu yapımlardan hoşlanan izleyicilerin kaçırmaması gereken Netflix dizileri arasına girmektedir.

Sherlock

 İngiliz dedektif Sherlock Holmes’un günümüze uyarlanmış, modern maceralarını anlatan sürükleyici bir dizidir. Bazı bölümlerinde Sherlock’un gizemi nasıl çözdüğüne hayret edeceksiniz. Arkadaşı Doktor John Watson da olaylarda Sherlock’u yalnız bırakmayacaktır. Her bölümde sıkılmadan izleyecek, bazı durumlarda şaşkınlığınızı gizleyemeyeceksiniz. Şu konuda uyarı yapmadan geçmeyelim. Arthur Conan Doyle ‘nin ünlü romanı Sherlock Holmes’tan uyarlanmıştır. Karakterler haricinde olaylar kitaplardan tamamen farklıdır. Suç, gizem ve macera konulu yapımları izlemeyi sevenler için izlenmesi gereken Netflix dizileri arasındadır.

When They see us

 2016 yılında Netflix tarafından 5 bölümlük mini dizi olarak yayınlanmıştır. Dizinin konusu yaşanmış gerçek bir olaydır. 1989 yılında New York Central Park’ta bir tecavüz vakası sonucunda yakalanan 5 siyahi gencin, kendilerini aklamaya çalışmalarını anlatmaktadır. Suçsuz yere hapis yatan 5 gencin sorgulama sırasında yaşadıkları iğrençlikleri de gözler önüne serilmektedir. O dönemde tecavüz vakalarının fazla olduğu ve ırkçı ayrımlarında gündemde olduğu görülmektedir. O dönem, şimdiki ABD başkanı Donald Trump’ın bu beş gencin idamı için gazetelere ilan verdiğini de söylemeliyiz. Gerçek hikâyelerden uyarlanan dizileri beğenenler için izlenmesi gereken Netflix dizileri arasındadır.

Narcos ve Narcos Mexico

 Netflix’in 2015 yılında yayınlamaya başladığı gerçek olaylardan ve kişilerden uyarlanmış bir suç dizisidir. Dizinin Konusu: Ünlü uyuşturucu baronu, Medellin karteli Pablo Escobar’ın hikayesi anlatılmaktadır. 1970 de Kolombiya’da geçen dizide Narcos’un mücadelesi ve hayatı gözler önüne serilmektedir. 1990 yılında Forbes dergisinin dünyanın en zengin 7. kişisi olarak lanse edilmesi diziyi izlemeniz için bir neden olabilir. Dizi müzikleri ve dizideki oyunculuklar da en çok izlenen 10 Netflix dizisi arasında olmasını açıklar niteliktedir.

Peaky Blinders

 2013 yılında yayınlanmaya başlamıştır. Dünyada en çok izlenen diziler arasına girmiştir. Dizinin Konusu: Birinci dünya savaşı sonrasında İngiltere’de geçmektedir. Gerçek olaylardan ve kişilerden uyarlanmıştır. Bir çete ve yeni atanan bir dedektif arasındaki mücadeleler anlatılmaktadır. Dizinin anlatımı sürükleyicidir. Bu nedenle suç ve dram izleyicileri bir solukta tüm bölümleri izleyebilir.

Stranger Things

 2016 yılında Netflix dizileri arasında yerini almıştır. Dizinin Konusu: 1980’lerde geçen, teknolojik öğelerin kullanılmadığı, doğa üstü güçleri olan ana karakterin başına gelen olaylar denebilir. Dizi de ana tema korku ve gizem olmasına rağmen bazı bölümlerinde ergen ilişkilerini, polisiye ve macera konularını da işlemektedir. Olayın geçtiği kurgusal kasabada bilimsel deneyler yapılmaktadır ve bir çocuk gizemli bir şekilde ortadan kaybolmuştur. Onu aramaya çıkan arkadaşları ve annesi bazı gerçekleri öğrenmeye başlayacaklardır.

The 100

 2014 yılında Netflix tarafından yayınlanmaya başlamıştır. Dizinin Konusu: 97 yıl önce yaşanan nükleer felaketten dolayı dünya yaşanacak yer olmaktan çıkmıştır. Hayatta kalan insanlar, insanlığın soyunu devam ettirmek için Ark adı verilen uzay istasyonunda yaşamaya başlamışlardır. Nüfus planlaması yapılmasına rağmen, insanların bu kurala uymaması ve sonucunda artan popülasyon sonucu artık besinler yetmemeye başlamıştır. Bunun için Başkan Jaha bir karar vermek zorunda kalmıştır.

18 yaşında ve 18 yaşından büyük ölümcül suç işlemiş kişiler uzaya fırlatılmak yerine bir uzay aracıyla dünyaya gönderilecektir. Gönderilecek kişi sayısı diziye de adını veren 100 dür. Dünyaya inen insanların kendi aralarında güç savaşını, dünyanın aslında Ark’tan gelen insanların düşündükleri gibi olmadığı dizinin ilerleyen bölümlerde görülür. Gizem ve bilim kurgu sevenlerin tercih ettiği en çok izlenen 10 netflix dizisi arasında yerini alır.

Tags: En Çok İzlenenlernetflixNetflix Dizileri

Etiketler

Magazin  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış