25 Haziran 2022 21:45 Güncelleme : 25 Haziran 2022 21:45

Bu Besinler Stresi Azaltıyor Mutluluk Hormonu Salgılatıyor! İşte Mutlu Hissettiren O Besinler!

Bu Besinler Stresi Azaltıyor Mutluluk Hormonu Salgılatıyor! İşte Mutlu Hissettiren O Besinler!

Mutluluk hormonu, sağlıksız beslenme durumlarında vücuda az salgılandığı için depresyon ve kaygı bozukluğu gibi sorunların ortaya çıktığı bilinmektedir. Bu nedenle uzmanlar, tüketildiğinde vücuda mutluluk hissiyatı salgılayarak anksiyete durumunu en aza indiren o mucizevi besin öğelerini ortaya çıkardılar. İşte, uzmanlar tarafından mutluluk kaynağı olarak lanse edilen o ürünlere dair merak edilen tüm detaylar.

Mutlu hissetmek, günümüzde artışa geçen stresli çalışma hayatı ve sağlıksız beslenme alışkanlıkları nedeniyle neredeyse imkansız hale gelmişti. Toplumlar arasında iyice düşüşe geçen mutluluk hormonu, depresyonun ortaya çıktığı durumlarda kimyasal ilaç takviyeleriyle düzenlenmeye çalışılıyordu. Fakat uzmanlar, şimdilerde kimyasal takviye ürünlerine gerek duymadan mutlu hissettirecek o doğal besinleri ortaya çıkardılar.

Sağlıklı beslenme uzmanları tarafından vücuda sağladığı faydalarla sıklıkla tavsiye edilmekte olan bu ürünler, beyin fonksiyonlarını destekleyerek anksiyete ve depresyona neden olan semptomların azalmasına da yardımcı oluyor. İşte, mutlu olabilmek için düzenli olarak tüketilmesi gereken o besin öğelerine dair merak edilen tüm detaylar.

Somon İçeriğinde yer Alan Maddelerle Kaygı Seviyesinin Düşmesini Sağlıyor!

Omega – 3 açısından en zengin ürünler arasında gösterilen somon, şimdilerde sağlıklı beslenme uzmanları tarafından mutluluk adına sıklıkla tavsiye edilmeye devam ediliyor. Somonun içeriğindeki Omega – 3 yağ asidi ve D vitamini sayesinde beyin sağlığının desteklendiği gözlemlenerek kaygı seviyesinin en aza indiği görülmüştür. Ayrıca uzmanlar, somonun sakinleştirici ve rahatlatıcı bir özelliğe sahip olan dopamin ve seratonin maddelerini salgılamaya yardımcı olduğunu da belirtmişlerdir.

Somon İçeriğinde yer Alan Maddelerle Kaygı Seviyesinin Düşmesini Sağlıyor!

Papatya Çayı Kaygıyı Azaltan En Önemli Bitki Çayı Olarak Gösterilmektedir!

Kaygı bozukluğunun bilinen en eski tedavi yöntemleri arasında gösterilen papatya çayı, beyindeki mutluluk hormonunun salgılanmasına ve vücut için ağrı kesici bir etki oluşturmaya yardımcı olmaktadır. Ayrıca uzmanlar, düzenli papatya çayı tüketen kişilerde serotonin dopamin ve GABA gibi ruh halini etkileyen hormonların oldukça stabil çalıştığını da klinik araştırmalarla kanıtlamışlardır.

Papatya Çayı Kaygıyı Azaltan En Önemli Bitki Çayı Olarak Gösterilmektedir!

Zerdeçal Beyin Fonksiyonlarını İyileştirerek Mutsuzluğun Önüne Geçiyor!

Uzmanlar tarafından kaygı bozukluğunu gidermek adına en çok tavsiye edilen ürünlerin başında yer alan zerdeçal, beyin sağlığını geliştiren ve vücuda mutluluk hormonu salgılayan bileşik kurkumin yönünden oldukça zengindir. Yüksek antioksidan ve anti-inflamatuar özelliğe sahip olduğu bilinen bu madde, stres ve kaygı durumunu en aza indirerek beyin hücrelerinin zarar görmesini de önlemeye yardımcı oluyor. 

Zerdeçal Beyin Fonksiyonlarını İyileştirerek Mutsuzluğun Önüne Geçiyor!

Etiketler

Yaşam  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış