23 Haziran 2021 13:30 Güncelleme : 13 Haziran 2022 12:06

Beyoğlu ve Çevresi Gezilecek Yerler Rehberi

Beyoğlu ve Çevresi Gezilecek Yerler Rehberi

Tarihi ve kültürel dokusuyla her köşesinde sizi şaşırtan “Pera”. Evet yanlış duymadınız günümüz Beyoğlu ilçesi sınırları eskiden karşıyaka yada Sultanahmet bölgesinin dışında kalan bölge anlamına gelen “Pera” ismiyle anılmaktaydı. Beyoğlu bir çok tarihi yapıyı ve

Tarihi ve kültürel dokusuyla her köşesinde sizi şaşırtan “Pera”. Evet yanlış duymadınız günümüz Beyoğlu ilçesi sınırları eskiden karşıyaka yada Sultanahmet bölgesinin dışında kalan bölge anlamına gelen “Pera” ismiyle anılmaktaydı.

Beyoğlu bir çok tarihi yapıyı ve müzeyi içinde barındıran. Eskiden bir çok farklı milletten insanın buraya yerleşmesiyle çok yönlü yapılara ev sahipliği yapmaktadır.

1. Galata Mevlevihanesi

Beyoğlu’nun en ikonik simgeleri Galata Kulesi, Taksim Meydanı, İstiklal Caddesi’dir. Bunların dışında daha bir çok gezilmesi gereken yerlere bu yazımızda değindik.

Galata Mevlevihanesi bir diğer adıyla Kulekapı Mevlevihanesi Beyoğlu ilçesinde bulunmaktadır. Günümüzde müze olarak faaliyet gösteren yapı eski dokusunu halen daha korumaktadır. Galata Mevlevihanesi İstanbul’da bulunan en eski mevlevihanedir. 1494 yılında inşa edilen mevlevihane, 1973 yılına kadar kullanılmış daha sonrasında Divan Edebiyatı Müzesi haline gelmiştir. Mevlevihanenin kendi ait mezarlığı bulunmaktadır ve burada bir çok ünlü Mevlevi’nin mezarı vardır. Bu tarihi doku Beyoğlu’nda mutlaka görülmesi gerekenler arasında.

2. Pera Müzesi

2005 yılında faaliyete giren Pera Müzesi, Suna ve İnan Kıraç Kültür Vakfı tarafından açılmıştır. 1893 yılında mimar Achille Manoussos tarafından yapılan müze açıldığından bu zaman kadar Frida Kahlo ve Diego Rivera, Çarlık Rusyası’ndan Sahneler, Picasso gibi önemli sergilere ev sahipliği yapmıştır. Müze içerisinde sergi salonları, kafe, artshop bulunmaktadır. Müzede sergileri gezdikten sonra Pera Kafe’de dinlenebilirsiniz. Müze pazartesi günleri kapalıdır. Salı ve Cumartesi günleri arasında saat 10:00-19:00 arası gezebilirsiniz. Pazar günü ise 12:00 ve 18:00 saatleri arasında ziyarete açıktır.

3. St Antuan Kilisesi

İstiklal Caddesin de bulunan kilise, İstanbul’un cemaati en geniş kiliselerinden biridir. Galatasaray’dan Tünele doğru olan yolda sol tarafta bulunur. 1230 yılında inşa edilen yapı Aziz Fransua kilisesi geçirdiği iki büyük yangından sonra 1696 yılında bugün ki konumuna taşınmıştır.

4.Taksim Gezi Parkı

Taksim ve çevresini gezerken yorulup biraz dinlenmeye ihtiyacınız olduğunda tercih edebileceğiniz Taksim’in tam ortasında bulunan park etrafta bulunan bina kalabalığından birazda olsa kaçmanızı sağlıyor.

5. Kamondo Merdivenleri

Galata’da bulunan Voyvoda Caddesi ile Bankalar Sokağını birleştiren konumdadır. Kamondo ailesi tarafından 1850’li yıllarda Abraham Saloman Kamondo anısına yapılmıştır. 2005 yılında Kamonda anma etkinlikleri ile restore edilmiştir. Sosyal medyada sıkça görülen bu merdivenlerden tırmanmak size oldukça nostaljik bir hava katabilir.

Beyoğlu’nda bulunan tarihi ve kültürel yapıları saymakla bitmez bu yapılardan en çok ziyaret edilenleri sizler için derledik. Beyoğlu’nun sokaklarında kendinizi bırakarak gezdiğinizde karşınıza devamlı tarihi bir yapı çıktığını görebilirsiniz.

Tags: beyoğlu gezi rehberiBeyoğlu gezilecek yerlerbeyoğlu ve çevresi gezilecek yerler

Etiketler

Beyoğlu  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış