12 Ağustos 2020 22:40 Güncelleme : 13 Haziran 2022 11:58

Toki Kredisi Veren Bankalar

Toki Kredisi Veren Bankalar

Ziraat Bankası ve Halk Bank konut kredisi vererek birçok insana, birçok kampanyayla ev sahibi olma imkanı sunuyor. Alt gelirli ve dar gelirli ailelerin rahatlıkla kira öder şeklinde ev alabilecekleri TOKİ konu projelerinde devlet bankaları da 0.49 faiz oranında

Ziraat Bankası ve Halk Bank konut kredisi vererek birçok insana, birçok kampanyayla ev sahibi olma imkanı sunuyor. Alt gelirli ve dar gelirli ailelerin rahatlıkla kira öder şeklinde ev alabilecekleri TOKİ konu projelerinde devlet bankaları da 0.49 faiz oranında destek veriyor.

Yararlanabileceğiniz Diğer Hizmetler

TOKİ kredisi veren bankaların Ziraat Bankası ve Halk Bank olduğu biliniyor. Yatıracak peşinatınızın olması durumunda bu iki bankaya başvurarak krediden faydalanabilirsiniz.

Bu iki banka, Halk Bank ve Ziraat Bankası, kredi kullanan müşterilerine borç kapatma, tapu teslimi, Konut Sigortası ve Zorunlu Deprem Sigortası hizmetleri gibi birçok hizmeti de veriyor.

Toki Kredisine Nasıl Başvurabilirim?

Krediyi alabilmek için ilk aşama satın almak istediğiniz konut tipini belirlemekten oluşuyor. Seçebileceğiniz iki konut tipi bulunuyor: 2+1 ve 3+1 şeklinde.

Konut tiplerini TOKİ’nin kendi WEB sitesinden incelemeniz mümkün. İlk aşamayı hallettikten sonra bir sonraki adım olan bankalara başvurma aşamasına geçebilirsiniz. Bu adımda ikametinizin bulunduğu yerdeki Ziraat Bankası ya da Halk Bank’a evraklarınızla başvurabilirsiniz.

Yakınınızda bu iki bankadan birisi yok ise size en yakın il ya da ilçedeki şubelere de başvurmanız mümkün. Bankaya TOKİ kredisine başvurmak için belli bir müracaat ödemesi yapmanız gerekiyor.

Müracaat Ücreti Ne Kadar?

Müracaat ücreti, 2+1 daireler için 500, 3+1 daireler için 1000 TL olarak belirlenmiştir. Müracaat ücretini yatırdığınız anda başvurunuz tamamlanmış olacak.

TOKİ Kredisi Şartları Nelerdir?

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmanız,
  • Kredi konutunuzun yüksek olması,
  • Bankaya düzeni gelir beyanı yapmanız,
  • 3+1 daire alacak iseniz 18 yaşını,
  • 2+1 daire alacak iseniz de 25 yaşını doldurmalısınız.
  • Projenin yapıldığı il ya da ilçede en az bir yıldır ikamet ediyor olmalısınız.
  • Daha öncesinde konut kredisi yada konut almamış olmanız.
  • Sizin ve ailenizin(eşinizin, çocuklarınızın) üzerine kayıtlı mal varlığının bulunmaması,
  • Ev gelirinizin en yüksek 4500 olması gerekiyor.

Bu koşullar karşılanmadığı takdirde kredi başvurunuz bankalar tarafından onaylanmaz.

Ziraat Bankasından 0.49 faiz oranıyla TOKİ Konut Kredisi Almak Mümkün

Ziraat bankasından 0.49 faiz oranıyla 240 ay vade seçeneğiyle TOKİ Konut Kredisi almanız münkün. Evraklarınızı tamamlayıp başvuru ücretini ödediğiniz zaman Konut Tahsis Belge’sini talep edin.

Etiketler

Sağlık  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış