29 Haziran 2022 14:22 Güncelleme : 29 Haziran 2022 14:22

Boyadan yıpranan saçlarınız ipek gibi olacak! İşte saçları canlandırıp gençleştiren formüller

Boyadan yıpranan saçlarınız ipek gibi olacak! İşte saçları canlandırıp gençleştiren formüller

Modern hayatın getirdiği stres ve sağlıksız çevre şartları, saçların kolayca yıpranmasına ve canlılığını kaybetmesine neden olabilmektedir. Bu noktada bir de boya işlemleri eklenince hanımların saçlarındaki gençleşmeyi kaybettikleri görülüyordu. Fakat şimdilerde uzmanlar, her saç tipine uygun canlılığı geri kazandıracak doğal ve sağlıklı yöntemleri ortaya çıkardılar. İşte, canlı ve sağlıklı saçlar için mutlaka uygulanması gereken o mucizevi bakım yöntemlerine dair merak edilen tüm detaylar.

Saç yapısı, kafa şekli ve genetikle doğru orantılı şekilde geliştiği için genellikle herkes için farklı bakım yöntemleri tavsiye edilmektedir. Teknolojinin gelişmesiyle saç bakımında kimyasal yöntemler öne çıkmaya başlarken çoğu kadının sadece doğal bakım işlemlerine yöneldikleri de bilinmektedir. Bu durum, uzmanlar tarafından da doğal işlemlerin çok daha etkili olduğunun açıklanmasıyla kanıtlanmıştır.

Şimdilerde saç bakımı adına uzmanlaşmış kişiler, doğal yollarla saçlara canlılık ve gençleşme kazandıran o formülleri ortaya çıkardılar. Özellikle boya nedeniyle saçları yıpranan kadınların bu yöntemleri mutlaka denemeleri gerekiyor. İşte, doğal ve sağlıklı saç bakım yöntemlerine dair merak edilen tüm detaylar.

Sıcak zeytinyağı tedavisi yıpranan saçlara yeniden canlılık kazandıracak

Uzmanlar, kurumuş ve yıpranmış saçlara sahip olan hanımların istedikleri canlılığı tekrar kazanabilmeleri için sıcak zeytinyağı yöntemini mutlaka kullanmaları gerektiğini açıkladılar. Bunun için öncelikle 2 çorba kaşığı zeytinyağını ısıtmaya başlıyoruz. Oda sıcaklığına gelen zeytinyağını kafa derimize yedirecek şekilde yavaşça gezdiriyoruz. Ardından sıcak suda nemlendirdiğimiz bir havluyu da türban gibi başımıza sarıyoruz. Son olarak saçlarımızı yıkayarak iyice duruluyoruz.

Sıcak zeytinyağı tedavisi yıpranan saçlara yeniden canlılık kazandıracak

Hintyağı bakımı saçların kaybettiği canlı görünümü geri getiriyor!

Bilimsel çalışmalardan çıkan sonuçlardan biri de hintyağı bakımının saçların kaybettiği canlılığı geri kazandırdığı yönündeydi. Bunun için öncelikle yarım çay fincanı hintyağını ısıtıyoruz ve saç derimiz üzerine dökerek saçımızın yağı emmesini sağlıyoruz. Ardından saçımızı kaynar suya batırarak nemli bir havlu ile başımızı sarıyoruz. Bu şekilde yarım saat kadar bekledikten sonra saçımızı şampuan yardımıyla hintyağından arındırıyoruz.

Hintyağı bakımı saçların kaybettiği canlı görünümü geri getiriyor!

Protein bakımı hemen her saç türü için mükemmel sonuçlar ortaya koyuyor!

Uzmanlar, yumurta ile yapılan protein bakımının saçlar için en az diğer yöntemler kadar başarılı sonuçlar ortaya koyduğunu gözler önüne sermişlerdir. Bunun için iki yumurtayı uygun bir kasede çırparak içerisine bir çorba kaşığı zeytinyağı, bir çorba kaşığı gliserin ve bir çorba kaşığı sirke ekliyoruz. Duş sırasında saçımızı şampuanlayarak ardından bu kürü saç derimize uyguluyoruz. Yaklaşık 15 – 20 dakika boyunca bu şekilde bekledikten sonra saçımızı bol suyla duruluyoruz.

Protein bakımı hemen her saç türü için mükemmel sonuçlar ortaya koyuyor!

Etiketler

Yaşam  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış