4 Ağustos 2021 13:55 Güncelleme : 28 Haziran 2022 15:30

WhatsApp Tepki Çekebilecek Bir Detay İle Gündemde

WhatsApp Tepki Çekebilecek Bir Detay İle Gündemde

Facebook çatısı altında bulunan WhatsApp bilindiği üzere geçtiğimiz aylarda önemli karar ile oldukça tepki çekmişti. Hatırlatmak adına WhatsApp kullanıcıların verilerini reklamları gelişmesi adına kullanacaktı ve bu büyük tepki görünce karardan vazgeçilmişti. Gün içerisinde gelen yeni habere göre WhatsApp yine

Facebook çatısı altında bulunan Whatsapp bilindiği üzere geçtiğimiz aylarda önemli karar ile oldukça tepki çekmişti. Hatırlatmak adına WhatsApp kullanıcıların verilerini reklamları gelişmesi adına kullanacaktı ve bu büyük tepki görünce karardan vazgeçilmişti.

Gün içerisinde gelen yeni habere göre WhatsApp yine oldukça tepki görecek bir adım atmak istiyor. Güvenilir bir teknoloji kaynağı yaptığı habere göre Facebook konu hakkında uzman bir grup oluşturmuş ve çalışmalara başlamış durumda.

Yapılan haberlere göre Facebook, uçtan uca şifreli mesajların şifreli hallerini inceleyerek reklam konusunda bilgi edinmek istiyor. Aktarılana göre güvenlik konusunda hiçbir ödün verilmeden kullanıcıların gündelik alışkanları sonrasında reklam analizleri yapılmak isteniyor.

Bu yeni sistem tahmin edilebileceği gibi şimdiden büyük tepki görmeye başladı. Facebook’un reklam iyileştirmesi adına alacağı bu kararın altında yine de güvenlik ve özel hayatın gizliliği konusunda büyük sorunlar oluşturabileceği düşünülüyor.

“Homomorfik Şifreleme” adına sahip bu WhatsApp – Facebook süreci hakkında firma tarafından çalışmalara başlandığı dışında pek bir paylaşılmadı. Teknoloji dünyasınca Facebook’un konu hakkında geri adım atacağı düşünülüyor.

WhatsApp En Son Veri Transferi Özelliği İle Gündemdeydi

Güvenilir bir teknoloji kaynağının yaptığı habere göre bu yeni özellik iOS ve Android transferi üzerine odaklanıyor.

Özellik sayesinde iPhone kullanıcılarının Android tarafına geçerken sohbet geçmişleriyle birlikte geçmesini sağlıyor. Bu yeni özelliğin Google yönetiminin aldığı yeni altyapı sayesinde gerçekleştiği belirtiliyor. Özelliğin şimdilik sadece iOS’den Android tarafına geçerken yedeklemeleri aldığı belirtiliyor. Google bu özelliği bilmeyenler için burada detaylı şekilde anlattığımız “Android’e Geç” ve Google’ın yeni altyapı ile gerçekleştiği düşünülüyor.

Etiketler

Teknoloji   Whatsapp  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış