27 Haziran 2022 16:39 Güncelleme : 27 Haziran 2022 20:35

Tatil 9 gün olacak mı? Asgari ücret, ara zam ve tatil konularının görüşüleceği Kabine Toplantısı başladı

Tatil 9 gün olacak mı? Asgari ücret, ara zam ve tatil konularının görüşüleceği Kabine Toplantısı başladı

Tüm ülkeyi yakından ilgilendiren kararların alınacağı kabine toplantısı şu sıralarda başladı. Toplantının gündeminde Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olup olmayacağı, asgari ücret ve ara zamlar olacağı belirtiliyor. Toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklama yapması bekleniyor.

Kabine, Cumhurbaşkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün toplanıyor. Toplantının ana gündem maddeleri NATO Liderler Zirvesi, asgari ücrete yapılması planlanan zam, Marmaris yangını…

“Kurban Bayramı tatili dokuz gün olacak mı?” sorusu da bugünkü toplantıda cevabını bulacak. Arife gününün bayramın son günü ile resmi tatil olan 15 Temmuz arasında sadece iki gün kalması nedeniyle kamuoyunda dokuz günlük tatil beklentisi oluştu. Kabine’de turizm sektöründeki beklentilerin de değerlendirilmesiyle karar alınması bekleniyor. 13-14 Temmuz tarihlerinde memurların idari izinli sayılması halinde bayram izni dokuz güne çıkacak.

Erdoğan’ın AKP Genel Merkezi’nde TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay’ı kabulüyle artan zam beklentisi, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in açıklamalarıyla devam etmişti. İşçi ve işveren temsilcileriyle görüşen Bilgin, bugün Erdoğan’a asgari ücret çalışmalarıyla ilgili bir sunum yapacak.

Etiketler

Gündem   Asgari Ücret  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış