19 Haziran 2022 21:15 Güncelleme : 19 Haziran 2022 21:50

Şanlıurfa'da Akılları Baştan Alan Dolandırıcılık Olayı! Az Kalsın Milyonları Götüreceklerdi

Şanlıurfa'da Akılları Baştan Alan Dolandırıcılık Olayı! Az Kalsın Milyonları Götüreceklerdi

Olay Şanlıurfa'da yaşandı. Bu dolandırıcılık olayı bu kadar da olmaz dedirtti. Bu olaydan sonra herkes tapularını kontrol etmek isteyecek. Dolandırıcılar bu kez 5 Milyon değerindeki taşınmaza göz dikti. Sizde dolandırılmak istemiyorsanız haberimizi mutlaka okuyun.

Şanlıurfa’da dün akıl almaz bir olay yaşandı ve 5 milyon liralık vurgunun önüne geçildi.Haliliye Tapu Müdürlüğü’nde saat 10.30 civarında meydana gelen olayda, Ankara’da sahte kimlikle düzenlenen vekaletname ile bir taşınmazın satışı yapılmak istendi.

Yaklaşık değeri 5 milyon lira olan ve yurt dışında yaşayan A.K. isimli şahsa ait taşınmazın satışı sırasında durumdan şüphelenen satış müdür yardımcısı ve personeller harekete geçti.

Müdür yardımcısı ve personellerin yaptığı incelemenin ardından vekaletnamenin sahte kimlikle düzenlendiği belirlendi. Şifresini de ele geçiren şahsın satış girişimi, Haliliye Tapu Müdürlüğü satış müdür yardımcısı ve personellerin dikkati sayesinde engellendi.

İhbar üzerine Tapu Müdürlüğü’ne ulaşan emniyet ekipleri, şahsı suçüstü yakaladı. Şahıs emniyete götürülürken, olayla ilgili olarak başlatılan geniş çaplı soruşturma devam ediyor.

BU TÜR OLAYLARIN ÖNÜNE NASIL GEÇİLİR?

Öte yandan bu tür olayları yaşamamak isteyen vatandaşlar, WEBTAPU aracılığıyla elektronik ortamdan taşınmazların üzerine “Malik bizzat gelmeden tasarrufi işlem yapılamaz” beyanı vererek taşınmazlarında vekaleten işlem yapılmasının önüne geçebilir.

Yine e-Devlet şifresinin ve kimlik fotokopisinin de kimseyle paylaşılmaması ile birlikte bu tür olayların engellenebileceği kaydediliyor.

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış