19 Haziran 2022 00:54 Güncelleme : 19 Haziran 2022 00:54

Miras kalan ev için tapu harcı ödenir mi? Bu konuyu bilmeden sakın ev almayın

Miras kalan ev için tapu harcı ödenir mi? Bu konuyu bilmeden sakın ev almayın

Miras, çoğu zaman aileler arasında büyük anlaşmazlıkların yaşanmasına neden oluyor. Özellikle ev paylaşımında anlaşmazlıklar gündeme geliyor. Peki, miras kalan ev için tapu harcı ödenir mi? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Gayrimenkul sahibi olmanın yollarından biri olan miras, gayrimenkul sahibinin vefatı durumunda gerçekleşiyor. Gayrimenkul sahibinin vefatından sonra kişinin varisleri, bu gayrimenkulun sahibi olmaya hak kazanıyorlar.

Ancak gayrimenkulun tapusunu üzerlerine almaları gerekiyor. Miras yoluyla tapunun devredilmesi sırasında belli bazı işlemler bulunuyor. Peki, Miras kalan ev için tapu harcı ödenir mi? Miras kalan ev için tapu masrafı ne kadardır? İşte konu hakkında tüm detaylar... 

Miras kalan ev için tapu harcı ödenir mi?

İntikal ve veraset vergisi ödenerek miras olarak alınmış olan gayrimenkul için tapu harcı ödemesi yapılmıyor. Böyle bir durumla ilgili mirası alan şahıs sadece tapuya döner sermaye bedeli ödemekle yükümlü oluyor.

Gayrimenkul sahibinin vefatından sonra, miras yoluyla tapu devri işlemlerinde herhangi bir tapu harcı ücreti talep edilmiyor. Ancak tapu müdürlüklerinde, tapu harcı ödemeden işlem yapabilmeniz için ödemeniz gereken başka ücretler bulunuyor.

Bu ödeneklerden biri döner sermaye bedeli olarak karşımıza çıkıyor. 2022 yılında tapu döner sermaye bedeli 233 TL olarak belirlendi. 

Etiketler

Beyoğlu  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış