23 Haziran 2022 15:35 Güncelleme : 28 Haziran 2022 15:34

İslam Memiş Uyardı! Bunu Yapanlar Yandı Altın ve Dolar Alacaklar Dikkat Etsin

İslam Memiş Uyardı! Bunu Yapanlar Yandı  Altın ve Dolar Alacaklar Dikkat Etsin

Altın ve Para Politikaları Uzmanı İslam Memiş, dolar ve altına yatırım yapmayı düşünenlere Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), yarın PPK kararını açıklamadan önce uyarılarda bulundu. İslam Memiş , doların hangi seviyelerde seyredeceği hakkında da yorumlar yaptı.

Dinamik halde etkinliğini sürdüren dolar kur ve altın piyasasıyla ilgili Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), yarın PPK kararını açıklayacak. Karar açıklanmadan önce piyasa uzmanları yorumlar yapmakta. Bunlardan biri olan İslam Memiş de konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Dolara veya altına yatırım yapmayı düşünenleri uyardı. Merkez Bankası'nın faiz artırımı yapacağını düşündüğünü belirten Memiş, faiz indirimine gidilmesi halinde ise döviz kurunun yükselmeye devam edeceğini savundu. Ardından, İslam Memiş, pas geçilmesi halinde ise doların 17.10 TL bandında seyredeceğini fikrini öne sürdü. 

Piyasa uzmanı ,

"6 aydır Merkez Bankası'nın piyasalar üzerinde çok da fonksiyonel etkisinin olmadığını görüyoruz. Yıl sonuna kadar faiz artırma olasılığının güçlü olduğunu gözlemliyorum.

Faize karşı sert çıkışlar yapılsa da, 2022 yılı sonuna kadar mutlaka faiz artırımı bekliyorum. Geçtiğimiz yıllarda da çok fena aynı söylemlerde bulunuldu ancak faiz yine artırıldı. Dışsal etkenlere karşı yapılacak çok bir şey olmadığını düşünüyorum.


Ülkede risk primi arttı, enflasyon tavan yaptı, dolar kuru hızla artıyor, FED faiz artımına devam edecek. Bu tabloda Merkez Bankası'nın da mutlaka faiz artırmasını bekliyorum." sözlerini söyledi 

İndirim yapılabilir fikrini savunan ekonomist, "Şöyle bir durum da var; Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, 50 ya da 100 baz puan faiz indirimi için alanı olduğunu düşünüyor. Bu siyasi hamleden sonra en azından söz yerine getirmiş olurum diye. Bu şimdi diye enflasyon düşüş eğilimine girince TCMB önümüzdeki 2 ay içinde 50 ya da 100 baz puan faiz indirimi yapabilir diye tahmin ediyorum." diyerek eklemede bulundu. 

İslam Memiş, faizin artmasına yönelik öngörülerde bulunarak, "Dolarda da düzeltme gerekiyor. Hem doların uluslararası piyasalardaki değer kaybı hem enflasyon rakamlarının düşmesi halinde TCMB son bir kez bir faiz indirimi hakkı olduğunu düşünüyor. Seçim sürecinde Türkiye, belki yıl sonunda erken seçim kararı da alınabilir. Haliyle de yüksek kurda devam etmek istemeyebilir hükümet. 2022 yılıyla faiz artırma öngörümü ve tahminimi sürdürmeye devam ediyorum." açıklamasında bulundu. 


Etiketler

Ekonomi   İslam Memiş  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış