21 Haziran 2022 09:14 Güncelleme : 28 Haziran 2022 15:34

İslam Memiş Akaryakıta Tarihi Zam Gelecek Dedi! Altın Tahminleri Tutmuştu Şimdi de Benzin,Motorin ve LPG İçin Tahminde Bulundu

İslam Memiş Akaryakıta Tarihi Zam Gelecek Dedi! Altın Tahminleri Tutmuştu Şimdi de Benzin,Motorin ve LPG İçin Tahminde Bulundu

Yaptığı tahminler bir bir tutan İslam Memiş Bu kez de akaryakıt için bomba tahminde bulundu. Akaryakıtta tarihi zammın yolda olduğunu söyleyen İslam Memiş'in açıklamaları şu şekilde

Altın ve dolar tahminleriyle sık sık gündeme gelen İslam Memiş bu kez petrol fiyatlarıyla ilgili dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

Youtube kanalına konuk olan Memiş, petrol fiyatlarına ne zaman zam geleceğini açıklayarak araç sahiplerini uyardı.

Dünyadaki herkesin faiz artırmasına rağmen enflasyonun inmediğini belirten Memiş, kişisel öngörüsüne göre 2022 ve 2023 yıllarında faizlerin de enflasyonun da yüksek kalmaya devam edeceğini söyledi.

Bütün merkez bankası başkanlarının ve finans yöneticilerinin enflasyonla ilgili tahminde bulunmakta zorluk çektiğini dile getiren Memiş, dünyanın en güçlü ülkesi olan ABD’nin bile faiz artırarak enflasyonu inderemediğini, enflasyonla mücadelenin kolay olmayacağının altını çizdi.

EYLÜL, EKİM VE KASIM AYLARINDA KÜRESEL KAOS BEKLİYORUM

Memiş, yatırımcılara 2022'nin son ayları için uyarı yaparak şöyle devam etti: "Ben yatırımcılara her ayın ayrı bir hikayesini anlatıyorum. Her ay farklı bir konuya odaklanıyorsunuz ve dünya gerçekten 2022 ilk haftalarında oldukça bir karışık bir yıl olacak ve her ayın hikayesi ayrı olacak demiştim. Temmuz ve ağustos ayında aşağı yönlü trend, çünkü mevsimsel etki ancak eylülden itibaren tüm küresel piyasalarda enerji krizi, gıda krizi, resesyon süreçlerinin başlayacağı bir dönem olacağı için son çeyrekte bütün dünya ekonomilerini ciddi bir kaos bekliyor.

Tarım emtialarında artışlar var, gıda kriziyle alakalı ciddi bir çalışma var dünyada. Ben eylülden itibaren, eylül, ekim ve kasım aylarında küresel kaos bekliyorum. Yatırımcılar bunun için bence hazırlık yapmalı."

EYLÜL, EKİM VE KASIM AYLARINDA KÜRESEL KAOS BEKLİYORUM

PETROL FİYATLARI 140 -150 DOLAR SEVİYESİNE YÜKSELİR

Memiş, son olarak petrol fiyatları konusunda "Şu anda Biden'ın Suudi Arabistan ziyareti var, Veliaht'ın da Türkiye ziyareti var. Petrol fiyatlarıyla alakalı kısa vadeli 120 dolar seviyesi altına sarkmalar oluyor ama ben kalıcı olacağını sanmıyorum. 140 ve 150 dolar seviyelerini yıl sonuna kadar güçlü olarak görüyorum. Pompa fiyatlarının ucuz kalma imkanını zayıf görüyorum. Kur yüksek, petrol fiyatları yüksek dolayısıyla her gün yeni zamlar.

Marttaki 130 doların tekrar kırılma ihtimaliyle, 140 ve 150 dolar seviyesine yükselebileceğini tahmin ediyorum" değerlendirmesini yaptı.

EDİTÖR NOTU: Bu haber 21 Haziran 2022 tarihinde saat 00.47’de yazılmıştır An itibarıyla dolar kuru 17,30 Türk Lirası, euro 18,20 Türk Lirası, altının gramı ise 1.024 Türk Lirası değerinde.

Etiketler

Ekonomi   İslam Memiş  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış