11 Aralık 2018 02:29 Güncelleme : 13 Haziran 2022 11:52

Ağlamanın Faydaları Olduğunu Biliyor muydunuz?

Ağlamanın Faydaları Olduğunu Biliyor muydunuz?

Çoğumuz için ağlamak kaçınılmaz, çoğumuz içinse güçsüzlük belirtisidir. Kimi insan gözyaşını saklar, kimisi ise olaylar karşısında ağlamadan duramaz. Peki ya siz en son ne zaman hıçkıra hıçkıra ağladınız? İnsan duygularının açığa çıktığı belki de son nokta ağlamaktır. Genç yaşlarda

Çoğumuz için ağlamak kaçınılmaz, çoğumuz içinse güçsüzlük belirtisidir. Kimi insan gözyaşını saklar, kimisi ise olaylar karşısında ağlamadan duramaz. Peki ya siz en son ne zaman hıçkıra hıçkıra ağladınız? İnsan duygularının açığa çıktığı belki de son nokta ağlamaktır. Genç yaşlarda daha kolay ağlanırken yaş ilerledikçe ağlamaktan çekinir hale gelir insan. En önemlisi de gözyaşlarını başkasına gösterip güçsüz duruma düşmek istememektir. Oysa  ki hayattaki en güzel şeylerden biridir ağlamak. Siz de gözyaşlarını saklamayı ve içine akıtmayı tercih edenlerdenseniz ağlamanın faydaları ile ilgili sunacağımız bilgiler belki de değişmenizi sağlayacak.

Ağlamanın hem ruhunuza, hem de vücudunuza birçok faydası olduğunu biliyor muydunuz?

  • Ağlamak stresten kaynaklanan kimyasalların vücuttan atılmasını sağlar. Bu sayede kişi ağladıktan sonra kendini daha iyi hisseder.
  • Zor günlerle başa çıkmanın en iyi ilacıdır. Kişinin moralini yükseltmede etkilidir.
  • Hislerinizi içinize atarak gerekse fiziksel, gerekse psikolojik olarak olumsuz etkilenirsiniz. Duyguları dışa vurmanın en iyi yolu ağlamaktır.
  • Gözyaşı gözünüzün nemlenmesini sağlar. Özellikle kurumuş gözlerdeki nemlenme gözlerin daha iyi görmesini sağlar.
  • Ağlamanın sağlığa faydaları arasında göze kaçan bakterilerin dışa atılması önemlidir.
  • Hislerinizle yüzleşmenizi sağlayan bu durum özellikle birisi ile paylaştığınızda rahatlamanızı sağlar.
  • Ağlarken yanınızda duygularınızı paylaştığınız biri varsa o kişi ile bağınız kuvvetlenecektir.
  • Anti-bakteriyel özelliği bulunan gözyaşı gözde enfeksiyon oluşumunu önlemeyi sağlar.
  • Ağlamak vücuttaki endorfin hormonunu arttırır. Endorfin hormonu mutluluk hormonu olmanın yanı sıra vücuttaki ağrıları hafifletici etkisi vardır.
  • Ağlamanın en ilginç faydaları bazı hastalıkları önlemesidir. Kalp, damar, kaslar ve mide ile ilgili rahatsızlıklara yol açan hormonları vücuttan uzaklaştırır.

‘’Erkek adam ağlar mı’’ demeyin. Elbette ki kadınlar gibi erkeklerin de duyguları vardır. Ağlamanın psikolojik faydaları konusunda yazımızı okuduktan sonra çocuklarınızı ‘’Güçlü ol ağlama sakın’’ gibi önerilerle yetiştirmemeniz gerektiğinin farkına vardığınızı umuyoruz. Ağlamak içten gelen bir duygudur ve hiçbir zaman duygularınızı içinize hapsetmemeniz gerekir. Ancak bu konuda abartmamakta da fayda var. Sürekli ağlayan bir yapınız varsa ve ağladıkça kendinizi kötü hissediyorsanız da buna dur demeniz gerekir.

Tags: ağlamanın faydalarıağlamanın psikolojik faydalarıağlamanın sağlığa faydaları

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış