4 Aralık 2018 20:14 Güncelleme : 13 Haziran 2022 11:52

Beyoğlu Gezilecek Yerler: Galata Kulesi

Beyoğlu Gezilecek Yerler:  Galata Kulesi

İstanbul deyince akla gelen en güzel tarihi yapılardan biridir Galata Kulesi. Kuleyi ziyaret edip görmek kadar, manzarasını dışarıdan izlemek de büyük keyif vermektedir. Galata Kulesi İstanbul’un en eski tarihi yapılarından biri olmakla birlikte en çok ziyaret edilen yerlerin başında

İstanbul deyince akla gelen en güzel tarihi yapılardan biridir Galata Kulesi. Kuleyi ziyaret edip görmek kadar, manzarasını dışarıdan izlemek de büyük keyif vermektedir. Galata Kulesi İstanbul’un en eski tarihi yapılarından biri olmakla birlikte en çok ziyaret edilen yerlerin başında gelir. 528 yılında Bizans İmparatoru Anastasius Oilosuz tarafından fener kulesi olarak inşa edilen yapı zaman içerisinde değişik isimlere sahip olmuştur. Cenevizliler tarafından 1348 yılında İsa Kulesi adı ile yenilenen yapının Osmanlı hakimiyetine geçmesi ise 1453’te olmuştur. Yaklaşık 70 metre yüksekliğe sahip olan tarihi yapının ağırlığının ise 10 ton olduğu düşünülüyor. Galata Kulesi halk arasında yayılan çeşitli efsaneler tarafından çoğu kişi tarafından ilgi görüyor. Bu efsaneler arasında kuleye ilk çıkışta yanında sevdiği olan kişilerin evleneceği inancı oluyor.

Beyoğlu gezilecek yerler listesinde yer verebileceğiniz Galata Kulesi tarihi zenginliklerimiz arasında hikayesi ile fark yaratan özelliğe sahip. Galata Kulesi ile Kız Kulesi’nin aşk hikayesi dillere destan. Denizin ortasında yalnızlığı simgeleyen Kız Kulesi ile şehrin tüm görkemini içinde barındıran Galata Kulesi birbirlerine duyduğu derin aşk ile ayakta kalmayı başarıyor. İstanbul’un eşsiz manzarasını ayaklarınızın altına getiren Galata Kulesi’ni kolay ulaşım imkanları ile ziyaret edebilirsiniz. Kuleye çıkarken 7 katı asansörle çıkarak kalan 2 katı ise yürümeniz gerekiyor. Kule’de darlık nedeniyle bazı bölümlerde aynı anda iki kişi yürümek zordur. Özellikle de fotoğraf çektirmek ya da çevreyi izlemek için duran kişilerden müsaade isteyerek geçmek gerekecektir.

Yerli, yabancı birçok gezgini ağırlayan Galata Kulesi haftanın her günü ziyaretçilerine açıktır. Galata Kulesine asansör ile çıkıp, yürüyerek inmek gerekiyor. Manzaranın keyfini çıkarmak ve şehre doğru bir şeyler içmek isterseniz 9. Kattaki kafede dinlenebilirsiniz. Dünyanın en eski kulelerinden biri olan Galata Kulesi tarihte gözlem kulesi, hapishane ve çeşitli amaçlar için kullanılmıştır. Özellikle 1967’li yıllarda yapılan onarımla günümüzdeki halini almıştır. Galata Kulesi İstanbul’u ziyarete gelenlerin mutlaka görmesi gereken miraslarımızdan biridir. Yolu İstanbul’a düşenler için Kule’ye ulaşım kolay olacaktır. Son olarak Galata Kulesi’nin birçok aşkın evliliğe giden yolda da evlilik teklifleri için seçilen mekanlardan olduğunu belirtelim.

Tags: Beyoğlu gezilecek yerlerGalata KulesiGalata Kulesi tarihi

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış