3 Kasım 2018 02:18 Güncelleme : 13 Haziran 2022 11:52

Kapadokya’da Gezilecek Yerler

Kapadokya’da Gezilecek Yerler

Türkiye’nin en beğenilen turizm merkezlerinden birisi Kapadokya’dır. Özellikle son yıllarda balon turlarının ilgi çekmesi ile birlikte yaz, kış demeksizin yüzlerce turiste ev sahipliği yapmaktadır. Muhteşem doğası ve peri bacalarının ihtişamlı görünümünü dünyanın hiçbir yerinde bu kadar yoğun yaşamak mümkün

Türkiye’nin en beğenilen turizm merkezlerinden birisi Kapadokya’dır. Özellikle son yıllarda balon turlarının ilgi çekmesi ile birlikte yaz, kış demeksizin yüzlerce turiste ev sahipliği yapmaktadır. Muhteşem doğası ve peri bacalarının ihtişamlı görünümünü dünyanın hiçbir yerinde bu kadar yoğun yaşamak mümkün değil. UNESCO Dünya Kültür Mirasları Listesi’nde yer alan Kapadokya kültürü, eğlencesi ve romantizmi ile kendine has bir güzellik sunuyor. Tatil planınızı henüz yapmadıysanız Kapadokya’da gezilecek yerler hakkında bilgi sahibi olmanızda fayda var. Gezip görmenize değecek ve unutulmaz anılar biriktirmenizi sağlayacak bir tatil için gönül rahatlığı ile Kapadokya’yı tercih edebilirsiniz.

Kapadokya’da Gezilecek Yerler Listesi

Peri Bacaları

Kapadokya gezisi deyince akla ilk olarak Peribacaları gelmektedir. Peri bacaları görülmeye değer ihtişamlı yapısı ile Kapadokya’ya uğradığınızda mutlaka görmeniz gereken güzelliklerden biridir.

 Ihlara Vadisi

12 km uzunluğa sahip Melendiz Çayı’nın yıllar geçtikçe aşınması ile oluşturduğu Ihlara Vadisi Aksaray’A bağlıdır. 400 basamak inerek ulaşılan vadide bulunan banklarda ruhunuzu dinlendirebilir, manzaranın keyfini çıkarabilirsiniz.

Yer altı Şehri

8 kattan oluşan Derinkuyu Yer altı Şehri İlk Hıristiyanlık dönemlerinde Roma’nun zulmünden kaçanların sığındığı bir yerdir. Dar koridorların bulunduğu yer altı şehrinde kilise ve manastır gibi dini yapılar da vardır.

Uçhisar Kalesi

Roma İmparatorluğu dönemine uzanan bir geçmişi bulunan Uçhisar Kalesi Kapadokya’nın eşsiz bir güzelliğe sahip olan manzarasını ayaklarınızın altına seriyor.

Güvercinlik Vadisi

15 metre yüksekliğe sahip bir şelalenin bulunduğu Güvercinlik Vadisi Uçhisar ve Göreme arasındadır. 9. Yüzyıldan itibaren burada kuşların barındığı bilinmektedir.

Tahta Köprü (Sallanan Köprü)

Kızılırmak nehrinin her iki yanını birbirine bağlayan 180 metre uzunluğundaki tahta köprü ahşaptan yapılmıştır. İnsanlar yürürken hafifçe sallandığı için bölgede sallanan köprü olarak bilinmektedir.

Aşk Vadisi

Göreme Uçhisar yolu üzerinde bulunan Aşk Vadisi kesinlikle görmeniz gereken yerler arasında. Burada evlilik teklifleri yapıldığı için adı aşk vadisi olarak kalmıştır. Vadiyi seyretmek için oluşturulmuş Aşıklar Tepesi’nden eşsiz manzaranın keyfini sürebilirsiniz.

Kapadokya’da gezilecek yerler listemizde Kapadokya’ya yolunuz düştüğünde görmeden geçmemeniz gereken önemli yerlere değindik. Özellikle uzun süreli tatil planlarınızda Kapadokya’da gezilecek daha birçok güzel yerin olduğunu da belirtelim.

Tags: kapadokya gezilecek yerlerkapadokyada gezilecek yerler

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış