24 Ekim 2018 22:56 Güncelleme : 13 Haziran 2022 11:52

Karadeniz’de Görülmesi Gereken Yerler

Karadeniz’de Görülmesi Gereken Yerler

Karadeniz Bölgesi ülkemizin en güzel coğrafi bölgesinden biridir. Sayısız güzellikleri ile ünlü olan bu bölgede özellikle yeşilin ve mavinin buluşması dikkat çekmektedir. Yaz, kış demeksizin gezilebilecek yerlerden biri olan Karadeniz gerek doğal güzellikleri, gerekse tarihi mekanları ile unutulmaz

Karadeniz Bölgesi ülkemizin en güzel 7 coğrafi bölgesinden biridir. Sayısız güzellikleri ile ünlü olan bu bölgede özellikle yeşilin ve mavinin buluşması dikkat çekmektedir. Yaz, kış demeksizin gezilebilecek yerlerden biri olan Karadeniz gerek doğal güzellikleri, gerekse tarihi mekanları ile unutulmaz bir tatil fırsatı sunuyor.  Karadeniz’de gezilecek yerler ve Karadeniz’de unutulmaz güzellikler sunan mekanları sizler için derledik.

Trabzon – Sümela Manastırı

Sümela Manastırı Maçka ilçesine bağlı Altındere Köyü içerisinde yer almaktadır. Yüksek bir bulunan manastır öğrenci odaları, mutfak, misafirhane ve kütüphane gibi bölümlerden oluşmaktadır. İç ve dış mimari yapısı ile büyüleyici bir güzelliğe sahip olan Sümela Manastırı kendine özgü yapısı ile görenleri hayran bırakmaktadır.

Bolu – Abant Gölü

Günübirlik ziyaretlerinizde Bolu’da bulunan Abant Gölü’nü ziyaret edebilirsiniz. Doğal güzelliği ve kamp için uygun alanları ile Abant Gölü Karadeniz gezinizi unutulmaz kılacaktır.

Rize – Zil Kalesi

Trabzon Rum İmparatorluğu tarafından 13. Yüzyılda inşa edilen Zil Kalesi Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde bulunmaktadır. Yemyeşil doğal güzelliği ile gözleri kamaştıran kale Fırtına Vadisi içerisinde yer almaktadır.

Ayder Yaylası

Çamlıhemşin ilçesine düzenlediğiniz gezi sırasında Ayder Yaylası’nı da ziyaret edebilirsiniz. Festivalleri ve kaplıcaları ile ünlü yaylada bolca fotoğraflar çekilerek unutulmaz anılar biriktirmeniz mümkün.

Ordu – Çiseli Şelalesi

Karadeniz’de gezilecek yerler listenizde mutlaka yer vermeniz gereken yerlerden birisi de Çiseli Şelalesidir. Eşsiz görünümü ile doğayla iç içe bir manzara sizleri bekliyor.

Gümüşhane – Limni Gölü

Muhteşem bir görünüme sahip olan Limni Gölü Zigana Köyü’nün Saronay Yaylasındadır. Sarıçam ve ladin ağaçlarından oluşan bu eşsiz manzarada huzurla dolu vakit geçirebilirsiniz.

Kastamonu – Valla Kanyonu

Kastamonu’nun Muratbaşı Köyü içerisinde yer alan Valla Kanyonu içerisinde farklı bir gezi anısına sahip olabilirsiniz. Geçmiş dönemlerde dört öğrencinin içerisinde kaybolduğu ve buranın vahşi cennet olarak anıldığı kanyon içerisinde verilen ekipmanlar ile gezmek mümkün.

Ülkemizdeki doğal güzellikleri keşfetmek ve unutulmaz anılar biriktirmek için önerdiğimiz yerleri listenizde bulundurabilirsiniz. Karadeniz yeşilin ve mavinin buluştuğu birbirinden özel doğal güzellikleri barındırmaktadır. Bu güzellikleri görürken bir yandan da huzuru bulduğunuzu hissedeceksiniz.

Tags: Karadeniz gezilecek mekanlarKaradenizde gezilecek yerlerKaradenizde görülecek yerler

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış