18 Temmuz 2017 23:09 Güncelleme : 24 Haziran 2022 19:44

Uluslararası UFO Müzesi

Uluslararası UFO Müzesi

Orta ve Doğu-Avrupa, Balkanlar ve Ortadoğu`nun da ilk uluslararası UFO müzesi olma özelliğini taşıyan müze, tüm dünyada bu konuyla ilgili araştırma yapan yüzlerce kurum ve kuruluşun data ve arşiviyle de destekleniyor. Uluslararası UFO Müzesi üç ayrı birimden oluşmaktadır: Müze

Orta ve Doğu-Avrupa, Balkanlar ve Ortadoğu`nun da ilk uluslararası UFO müzesi olma özelliğini taşıyan müze, tüm dünyada bu konuyla ilgili araştırma yapan yüzlerce kurum ve kuruluşun data ve arşiviyle de destekleniyor.

Uluslararası UFO Müzesi üç ayrı birimden oluşmaktadır: Müze ve Sergi Bölümü, Kütüphane, Video-VCD-DVD İzleme ve Toplantı Odası

Müze ve Sergi Bölümü:
Bu bölümde tüm “UFO ve Dünya Dışı Zeki Yaşam Gerçeği” ile ilgili olaylar ve bilgiler; dünya UFO tarihçesi, arkeolojik kalıntılar ve yazıtlarla ilgili bilgi ve canlandırmalar, NASA`nın gizlediği olaylar ve fotoğraflar, Mars Dosyası ve gizlenenler, 51. Bölge ve gizli üsler, önemli üniversite ve kurumların araştırma raporları, analiz sonuçları, Crop Circles (Ekin arazilerindeki şekiller), Animal Mutilation (hayvan kaçırma ve mutasyon olayları), Abduction (insan kaçırılma ve deney) olayları, Roswell, Aztec, Varginha gibi uçan daire düşme olayları, gizli resmi belgeler, üst düzey askeri ve sivil yetkililerin, eski devlet başkanlarının, senatörlerin itirafları ve belgeleri, varlık tipleri, uçandaire tipleri, Türkiye ve dünya ülkeleri UFO raporları ve önemli UFO olayları, yerli yabancı gazete-dergi arşivleri ve daha birçok konu ayrı ayrı bölümlerde fotoğraf, resim ve belgelerle, Türkçe ve İngilizce metinlerle açıklamalı olarak sergilenmekte ve ziyaretçilerin bilgisine sunulmaktadır. Ayrıca, yine müze içinde yedi ayrı bölümde; UFO Gerçeği`ni gözler önüne seren arkeolojik kalıntıların modelleri, Roswell`de düşen uçandaire olayının temsili ve uzaylılara yapılan otopsi, kaçırılan bir dünyalıya uzaylılar tarafından yapılan bir deneyin temsili, gözlem raporlarına dayalı çeşitli uzaylı varlık tipleri ve yine gözlem raporlarına ve fotograflara dayalı çeşitli uçan daire modelleri maket ve heykellerle açıklamalı olarak özel bölmelerde sergilenmektedir.

Kütüphane:
UFO’lar, uçan daireler, Dünyadışı Zeki Yaşam ve Evren ile ilgili bilgi edinmek ve araştırma yapmak isteyenler, okuma masalarının da yer aldığı, bu konularla ilgili yerli ve yabancı 1.000’nin üzerinde kitaptan oluşan kütüphaneden yararlanabilirler. Video-VCD-DVD İzleme ve Toplantı Odası:
Konuyla ilgili 550 saatin üzerindeki Türkçe ve İngilizce video ve görüntü arşivinde yer alan belgeseller ile “UFO Gerçeği” programlarının ve uluslararası kongrelerin kasetleri, video izleme odasında ziyaretçilerin hizmetine sunulmuştur. Ayrıca müzede belirli periyodlarla, konularla ilgili olarak yerli ve yabancı misafir konuşmacılar tarafından çeşitli konferans ve seminerler düzenlenmektedir. Ayrıca müzede duvar panolarıyla konularla ilgili dünyadaki önemli en son gelişmeler ve haberler duyurulmakta, ziyaretçilerin bu önemli konuda bilgilenmeleri sağlanmaktadır.

Ziyaret Gün ve Saatleri:

Her gün 11.00-20.00 saatleri arasında açıktır.

Adres: İstiklal Caddesi Büyük parmakkapı Sokak No:14 Kat:1-2 Beyoğlu
Telefon: 0212 252 86 46 / 0212 252 86 82

Tags: beyoğlumüzeufoUluslararası UFO Müzesi

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış