1 Mart 2022 08:18 Güncelleme : 13 Haziran 2022 12:09

Meta’dan Kritik Rus Hesabı Operasyonu!

Meta’dan Kritik Rus Hesabı Operasyonu!

Meta, sahibi oldukları çeşitli sosyal medya platformlarında savaşa ilişkin yanlış bilgilerin önüne geçmek için çabalıyor. Çeşitli provokasyonları da engellemek ve sahte hesap ağlarını çökertmek için elinden geleni yapmakta. Son olarak Facebook ve Instagram’da 35’i aşkın hesabı kapattığını açıkladı. Sahte

Meta, sahibi oldukları çeşitli sosyal medya platformlarında savaşa ilişkin yanlış bilgilerin önüne geçmek için çabalıyor. Çeşitli provokasyonları da engellemek ve sahte hesap ağlarını çökertmek için elinden geleni yapmakta. Son olarak Facebook ve Instagram’da 35’i aşkın hesabı kapattığını açıkladı. Sahte Rus hesapların yaptığı paylaşımlarla savaş mağduru Ukraynalıları hedef aldığı belirtildi.

Para Kazanmayı da Engellemişti

Öte yandan Meta, sosyal medya uygulamalarında Rusya’nın para kazanma ve reklam verme hakkını kaldırmıştı. Dolayısıyla bu gelişmeyle birlikte Meta’nın da yaptırımlara dahil olduğu ortaya çıktı. Youtube’dan da para kazanmayı kaldırma ile çeşitli Rus kanalların aramalarda geri plana alınması gibi yaptırım kararları olduğu biliniyor.

Etiketler

Teknoloji  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış