4 Eylül 2021 16:46 Güncelleme : 13 Haziran 2022 12:01

Cebelitarık Nerede, Ülke Mi? Nüfusu ve Yüzölçümü Ne Kadar?

Cebelitarık Nerede, Ülke Mi? Nüfusu ve Yüzölçümü Ne Kadar?

Cebelitarık – Türkiye maçı öncesi merak edilen Cebelitarık nerede sorusunu sizler için araştırdık. Aslında İngiltere’nin denizaşırı bir toprağı olduğunu söyleyelim. Cebelitarık’a komşu olan ülkelere baktığımızda; sadece İspanya ile komşu olduğunu görüyoruz. Cebelitarık; adından da anlaşılacağı gibi, Kuzey Atlas okyanusunu

Cebelitarık – Türkiye maçı öncesi merak edilen Cebelitarık nerede sorusunu sizler için araştırdık. Aslında İngiltere’nin denizaşırı bir toprağı olduğunu söyleyelim. Cebelitarık’a komşu olan ülkelere baktığımızda; sadece İspanya ile komşu olduğunu görüyoruz.

Cebelitarık; adından da anlaşılacağı gibi, Kuzey Atlas okyanusunu Akdenize bağlayan Cebelitarık Boğazı’na ismini vermiştir. İspanya’nın Güneyinde yarım ada şeklinde konumlanmıştır.

Cebelitarık Nereye Bağlı? Cebelitarık Hangi Kıtada?

Cebelitarık, yukarıda da belirttiğimiz gibi bir ülke sayılmaz. 1713’te İngiltere’ye Akdenize açılan kapısı konumundaki bir yarımadadır. Cebelitarık’ın yüzölçümü ve nüfusu kaçtır? 33 bin kişilik nüfusu ve 6,8 km2 yüzölçümüyle Akdenize’e uzanmaktadır. Cebelitarık Avrupa kıtasındadır.

Cebel ve Cebelitarık Ne Demektir?

Cebel, Arapça’da ‘Dağ’ anlamına gelmektedir. Endülüs’ü feth eden Tarık Bin Ziyad‘ın 711 yılında kıtaya ilk ayak bastığı yer olması sebebiyle ilaveten Tarık ismin de almış ve kaynaklara ‘Cebelü Tarık’ olarak geçmiştir. İtalyan dilinde de ‘Gibilterra’ şeklinde yazılmaktadır.

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış