9 Ekim 2018 03:09 Güncelleme : 13 Haziran 2022 11:52

Beyoğlu\’nda Gezilecek Yerler

Beyoğlu\’nda Gezilecek Yerler

Beyoğlu İstanbul’un kalbi olarak adlandırabileceğimiz tarihimizi ve kültürümüzü yansıtan en güzel ilçelerimizden birisidir. Tarihi eserler, camiler, mabetler gibi önemli izler taşıyan ilçenin alışveriş merkezleri ve eğlence kültürü de oldukça gelişmiştir. Beyoğlu yaz kış demeksizin her sezon binlerce yerli ve

Beyoğlu İstanbul’un kalbi olarak adlandırabileceğimiz tarihimizi ve kültürümüzü yansıtan en güzel ilçelerimizden birisidir. Tarihi eserler, camiler, mabetler gibi önemli izler taşıyan ilçenin alışveriş merkezleri ve eğlence kültürü de oldukça gelişmiştir. Beyoğlu yaz kış demeksizin her sezon binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlamaktadır. Beyoğlu’nda gezilecek yerler hakkında bilgi sahibi olmak isterseniz işte sizlere Beyoğlu’nun mutlaka görülmesi gereken yerleri.

Galatasaray Müzesi

Galatasaray Futbol Kulübü’ne ait kupaların sergilenmekte olduğu Galatasaray Müzesi 1915 yılında kurulmuştur. Özellikle Galatasaray tutkunları için gezip görülmesi gereken yerler arasında listenin başında yer almalıdır.

Pera Müzesi

1893 yılında inşası yapılan müze 2005 yılında Suna ve İnan Kıraç Vakfı tarafından kurulmuştur. Beyoğlu Tepebaşında bulunan Pera Müzesi’nde sergi salonlarını ziyaret edebilir, eğitim odaları ve kafede eğlenceli vakit geçirebilirsiniz.

Santa Maria Draperis Kilisesi

İlk inşası 17. yy’da yapılan müze zaman içerisinde deprem ve yangın gibi doğal afetler nedeniyle hasar görmüştür. 1904 yılında tekrardan G. Semprini tarafından bugünkü halini alan kilisede Meryem Ana’nın mozaiğini görmek mümkün.

Saint Antuan Kilisesi

Mimar Giulio Mongeri tarafından inşa edilen ve 1913 yılında açılan Saint Antuan Kilisesi Beyoğlu gezilecek yerler listesinde ilk sıralarda yer almalıdır.

Çiçek Pasajı

Çiçek Pasajı Osmanlı padişahlarının son dönemlerde tiyatro seyretmek amacı ile gittiği Naum Tiyatrosu’na ev sahipliği yapmıştır. 1980 yıllarında çıkan Beyoğlu yangını ile kötü bir hal alan pasaj Rum bir banker tarafından satın alınarak onarılmıştır. Tarihi atmosferi, lezzetli yemekleri ve harika mimari yapısı ile son olarak 2005 yılında bugünkü halini alan Çiçek Pasajı görülmeye değer yerlerden biridir.

Galatasaray Hamamı

Sultan II. Beyazıt tarafından yaptırılmış olan Galatasaray Hamamı Beyoğlu’nun en eski tarihi yapılarından biridir. Turistler tarafından yoğun ilgi gören hamam, geçmişin izlerini günümüze taşımaktadır.

Nevizade Sokak

Beyoğlu’nda gezip görmek kadar önemli bir şey daha varsa Beyoğlu lezzetlerini tatmak. Beyoğlu’nda gezilecek yerler listesinde Nevizade Sokak mutlaka yer almalıdır. Yerli ve yabacı turistlerin yoğun gösterdiği sokakta yeme-içme ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.

Beyoğlu gezisinden kalan vaktinizde hala nereleri gezebilirim diyenlerdenseniz Galata Kulesi İstanbul’a gelip görmeden gitmemeniz gereken yerlerden biridir.

Tags: Beyoğlu gezilecek yerlerbeyoğlunda gezilecek yerler

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış