28 Ağustos 2021 21:33 Güncelleme : 13 Haziran 2022 12:02

Samsung Sızıntı Önleminde Yeni Bir Döneme Giriyor

Samsung Sızıntı Önleminde Yeni Bir Döneme Giriyor

Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung bilindiği üzere 11 Ağustos tarihinde Galaxy Unpacked etkinliğinde birçok akıllı cihaz tanıttı. Etkinlik dahilinde Galaxy Fold 3, Galaxy Flip katlanabilir telefon modelleriyle birlikte Galaxy Buds kablosuz kulaklık ve son

Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung bilindiği üzere 11 Ağustos tarihinde Galaxy Unpacked etkinliğinde birçok akıllı cihaz tanıttı. Etkinlik dahilinde Galaxy Z Fold 3, Galaxy Z Flip 3 katlanabilir telefon modelleriyle birlikte Galaxy Buds 2 kablosuz kulaklık ve son olarak Galaxy Watch 4 saat ailesini tanıtmıştı.

Tanıtılan tüm modeller hatırlarsınız oldukça uzun zaman önce tasarım ve teknik özellikler bakımından sızdırılmış ve etkinlik içerisinde hiçbir sürpriz yenilik görememiştik. Sızıntı konusunda açık ara en şikayetçi markalardan birisi olan Samsung, bu durum hakkında yeni önlemler almak istiyor.

Samsung konu hakkında ilk olarak YouTube’a atılan sızıntı videoları konusunda “telif hakkı” konusunda önlem almıştı. Fakat bilindiği üzere internete düşen bir video telif cezası alsa bile internetten tam olarak silinemiyor ve paylaşım cezayla birlikte daha da görüntüleniyor.

Samsung konu hakkında artık daha sıkı bir önlem alma hazırlığında. Aktarılana göre Samsung çalışanları ve geliştiricileriyle birlikte yeni bir gizlilik anlaşması hazırlıyor. Bu anlaşma aktarılana göre Samsung’un üretim partnerlerini de kapsayan bir anlaşma.

Bazı Samsung partnerlerinin konu hakkında oldukça tepki gösterdiği iddia ediliyor. Aktarılana göre Samsung ihlal konusunda para cezası için belirlenen miktarın de en az 85 bin dolar ve üstünde olduğu belirtiliyor.

Samsung’un sızıntı konusunda aldığı bu yeni önlem gerçekten belirleyici bir etken olur mu?

Aktarılana göre Samsung’un bizzat resmi tasarım ekipleri hazırlanan görseller sızdırıyor. Şirketin üretim ekibinin sızıntı konusunda hiçbir görsel sızdırmıyor çünkü tasarımlar bizzat tasarım ekibi tarafından sızdırılıyor. Sızıntı konusunun nasıl gelişeceğini ilerleyen günlerde birlikte göreceğiz.

Etiketler

Teknoloji  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış